Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kaupan keskusliikkeiden suurella mölinällä toitottavat elintarvikkeiden hinnanalennukset koskevat vain kaupan omia tuotemerkkejä!

Maanantai 4.3.2024 - -Esko Erkkilä-

Vaikeuksissa olevat elintarvikeyritykset ovat langenneet valmistamaan kaupan keskusliikkeille niiden omia tuotemerkkejä eli private label-tuotteita.

 

Muistan vallan hyvin, kun K-ryhmä aloitti merkkituotteiden kopioinnin vuonna 1986 – olin erään etelä-pohjalaisen K-kaupan markkinoilla, kun kauppias saapui Seinäjoella pidetystä kokouksesta suurella tohinalla ja uhosi, että nyt Kesko tuo markkinoille jotain ennenkuulumatonta.

 

S-ryhmä katseli Keskon toimintaa monta vuotta, mutta sitten sekin toi markkinoille merkittömät tuotteet ja risti ne Rainbow-tuotteiksi.

 

Pirkka- ja Rainbow-tuotteet ovat laadultaan kakkos- tai kolmosluokan tuotteita, joissa kuluttajalaadulla ei ole mitään roolia, sillä ne ovat pelkkiä rahantekotuotteita päivittäistavarakaupalle.

 

***************

 

Nyt kaupan keskusliikkeet toitottavat suureen ääneen, että ne ovat alentaneet myymiensä elintarvikkeiden hintoja!

 

Toitottaminen on täyttä sontaa, sillä hinnanalennukset koskevat ainoastaan kaupan omia tuotemerkkejä eli private-label-tuotteita!

 

****************

Arvostan suomalaisen elintarviketeollisuuden toimintaa, kun se ei ole nöyrtynyt kaupan keskusliikkeiden vaatimuksiin merkkituotteiden hinnanalennuksista!

 

 ********************

 

On selvää, että meidän ostoskoriimme ei eksy kaupan omia tuotemerkkejä!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Kaupan keskusliikkeiden suurella mölinällä toitottavat elintarvikkeiden hinnanalennukset koskevat vain kaupan omia tuotemerkkejä!, kaupan omat tuotemerkit, Keskon Pirkka, S-ryhmän Rainbow, suomalainen elintarviketeollisuus, private label,

Sortavalassa sijaitseva Runonlaulaja-patsas jäi luovutetulle alueelle!

Perjantai 1.3.2024 - -Esko Erkkilä-

Helmikuun 28. päivänä olleen Kalevala-päivän kunniaksi voidaan todeta, että luovutetun Karjalan alueelle jäi useita merkittäviä suomalaisia kulttuuriaarteita ja eräs niistä on Sortavalassa sijaitseva…

 

 

shemeikkasortavalassa.JPG

 

….Runonlaulaja-patsas.

 

 

Patsas on kuvanveistäjä Alpo Sailon tekemä ja se paljastettiin Sortavalassa Kalevalan satavuotisjuhlan kunniaksi 29.6.1935.

 

 

Teos esittää karjalaista runonlausujaa Petri Shemeikkaa (1821 – 1915), jonka kuvanveistäjä Sailo sai aikoinaan tavata.

 

Runonlaulaja sijaitsee Hotelli Seurahuoneen ja Suomen Pankin Sortavalan konttorin rajaamalla puistoalueella, jota nykyisin kutsutaan Väinämöisenpuistoksi.

 

Olen monesti poikennut Runonlausuja-patsaalla, mutta tulevista käynneistä ei ole mitään tietoa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sortavalassa sijaitseva Runonlaulaja-patsas jäi luovutetulle alueelle!, Runonlaulaja-patsas, Väinämöisenpuisto; Väinämöisenpuisto Sortavalassa, Suomen Pankin talo Sortavalassa, Seurahuone Sortavalassa, Alpo Seilo, Petri Shemeikka.

Mikään ei ole muuttunut vajaassa kahdessakymmenessä vuodessa!

Torstai 29.2.2024 - -Esko Erkkilä-

Itikka osuuskunnan omistama ja hallinnoima Atria sekä LSO osuuskunnan omistama ja hallinnoima HK Scan hallitsevat Suomen lihatuotemarkkinoista valtaosaa.

 

Olen seurannut molempien yritysryppäiden toimintaa vuodesta 1970 alkaen ja niiden taloudellisessa tilanteessa ei tänä aikana ole ollut merkittäviä muutoksia – Itikka on vienyt ja LSO on korkeintaan vikissyt.

 

 

IMG_9436.JPG

 

Maaseudun Tulevaisuus teetti asiantuntijalla näiden yritysten taloudellisesta tilanteesta tulosvertailun ja siinä ei ollut mitään yllättävää – HK:n kujanjuoksu jatkuu!

 

Kyse on viimekädessä johtamisesta ja siinä on Itikan johtamalla Atrialla käynyt onnea. 

 

***********

Agrologi – vuodelta 1968 Mustialasta, agronomi ja vuorineuvos Simo Palokangas sai taidoillaan LSO:n taloudellisesti jaloilleen toimitusjohtajakaudellaan 1994 – 2006, mutta muut ajat LSO on kyntänyt syvällä.

 

****************

 

Tuottajaomisteisten elintarvikeyritysten aiheuttama suuri ongelma on se, että niiden toiminnan vuoksi tuottajat joutuvat maksumiehiksi kuluttajan elintarvikkeille!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mikään ei ole muuttunut vajaassa kahdessakymmenessä vuodessa! Itikka, LSO, Atria, HK Scan, Mustialan maatalousopisto, agrologi,

Ruotsin liittyminen Natoon on suuri asia Suomelle ja Pohjoismaille sekä koko Euroopalle!

Tiistai 27.2.2024 - -Esko Erkkilä-

Eilisen suuri uutinen oli se, kun Unkari vihdoin ja viimein hyväksyi Ruotsin liittymisen Natoon.

 

Unkari menetti vitkuttelullaan eurooppalaisten maiden luottamuksen ja osoitti yhteistyökyvyttömyyttään.

 

*******************

 

Ruotsin Natoon liittyminen tiivistää Pohjoismaiden yhteistyötä ja lisää turvallisuutta Pohjolassa, Baltian maissa ja koko Euroopassa.

 

Ruotsin liittyminen Natoon lisää syvyyttä Naton puolustukseen idän terroristivaltiota vastaan ja poistaa sen aukon, joka Suomen ja Norjan välillä ehti olla kymmenkunta kuukautta.

 

*******************

 

Seuraava haaste Suomella, Ruotsilla ja Norjalla on saada Naton komentorakenteeseen sellainen palanen, että ainakin nämä maat kuuluvat samaan ”palaseen”.

 

************

 

On selvää, että tälläkin palstalla tullaan palaamaan useasti saatuun ratkaisuun, mutta iloitkaamme nyt tästä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ruotsin liittyminen Natoon on suuri asia Suomelle ja Pohjoismaille sekä koko Euroopalle!, Nato, Ruotsi Natoon,

Draken- ja Mig 21- aikakausista Hornettien kautta F-35 -aikaan!

Lauantai 24.2.2024 - -Esko Erkkilä-

Sain aikoinaan kertausharjoituskutsun toistakymmentä kertaa ja niiden alussa olin jalkaväkijoukkojen organisaatiossa, mutta jossain vaiheessa minut siirrettiin Ilmavoimien organisaatioon.

 

Sain olla Ilmavoimien organisaatiossa, kun Draken- ja Mig 21-hävittäjäkalosto korvattiin Hornet-kalustolla.

 

Erään kertausharjoituksen aikana saimme vieraaksemme niitä hävittäjälentäjiä, jotka huolehtivat ensimmäisten Hornet-koneiden siirtolennoista Suomeen.

 

Laadukkaita kavereita!

 

*************

 

Pirkkalaan saapui neljä Hornet-hävittäjää 7.11.1995 ja sitten kolme Rissalaan 16.2.1996.

 

Loput Horneteista koottiin Jämsän Hallissa ja luovutettiin Ilmavoimille 1996 – 2000. Muutamat kertausharjoitukset sain muuten käydä Kuoreveden Hallissa.

 

***************

 

Suomen hallitus päätti vuonna 2021 tilata Lockheed Martinilta Suomen ilmavoimille 64 kappaletta F-35-hävittäjiä Hornet-hävittäjien tilalle.

***************

Hornet-aikakausi alkoi siis 1995 ja suunnitelmien mukaan F-35 korvaa vaiheittain sen vuosina 2025 – 2030 eli yksi hävittäjätyyppi pystyy olemaan voimissaan 30 – 35 vuotta!

 

***************

 

Oma ”hävittäjä-historiani” kattaa siis pätkän Draken- ja Mig 21-kaluston loppuajasta ja alkuvuodet Hornet-aikakaudesta!

 

Nyt seuraan sivusta F-35 –aikakauden alkamista!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Draken- ja Mig 21- aikakausista Hornettien kautta F-35 -aikaan!, Draken, MIG-21, Hornet, F-35, kertausharjoitukset, Hornet-siirtolennot Suomeen, Kuoreveden Halli, Jämsän Halli,

Sain täydet pisteet muistitestistä

Perjantai 23.2.2024 - -Esko Erkkilä-

Ikäisteni ajokortin uusintaan sisältyy muistiteksti ja sain sen suorittamisesta täydet pisteet.

 

 

IMG_9426.JPG

 

 

Muistitesti on nimeltään MMSE eli Mini-Mental State Examination.

 

Testilomake on julkinen ja se löytyy googlaten ”MMSE”.

 

*******

 

On aina mukavaa onnistua!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sain täydet pisteet muistitestistä, Ajokortin uusiminen, Muistitesti ajokorttia uusittaessa, MMSE, Mini-Mental State Examination.

Puoli vuotta meni poikkeusluvan ja rakennusluvan saamiseen!

Tiistai 20.2.2024 - -Esko Erkkilä-

Eilen sain Ylöjärven kaupungilta viestin, että 5.5.2023 palaneen mökkini paikalle on myönnetty rakennuslupa. Mökin syttymissyystä ei ole mitään tietoa.

 

Rakennusluvan myöntäminen kesti hieman yli 6 kuukautta ja sitä edelsi poikkeuslupa, jonka saamiseen meni aikaa tasan 6 kuukautta.

 

Nyt pääsemme todenteolla suunnittelemaan uuden mökin rakentamista.

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Puoli vuotta meni poikkeusluvan ja rakennusluvan saamiseen!, poikkeuslupa, rakennuslupa,

Suunnitelmien mukaan se meni!

Tiistai 13.2.2024 - -Esko Erkkilä-

Presidentinvaalit on käyty ja suunnitelmien mukaan ne menivät!

 

IMG_9382.JPG

 

Suuri ihmetyksen aiheeni on se, kun aivan liian moni keskustalainen noituu presidentinvaalien lopputulosta!

 

Häpeäisin silmät päästäni, jos Pekka Haavisto olisi keskustalaisten äänillä valittu presidentiksi.

 

**************

 

No, nyt poliittinen ilmasto Suomessa on puhdistettu ja Alexander Stubb pääsee raivaamaan maamme ummehtunutta ilmapiiriä haluamallaan tavalla!

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Suunnitelmien mukaan se meni!, presidentinvaalit, Pekka Haavisto, Alexander Stubb,

Ay-liittojen ote on herpaantumassa!

Lauantai 10.2.2024 - -Esko Erkkilä-

En ole milloinkaan kuulunut päivääkään ammattiyhdistysliikkeeseen, joten omaan puhtaan omantunnon maamme yhteiskunnan perusrakenteiden raunioittamiseen.

 

Hoidin työttömyysturvani kuulumalla YTK Työttömyyskassaan – toki jälkeenpäin ajatellen sinnekin turhaan, sillä en yli neljäkymmentä vuotta kestäneen työurani aikana ollut päivääkään työttömänä!

***********

Viimeaikaiset ammattiyhdistysliikkeen aikaansaamat käsittämättömät ns. työtaistelut ovat avanneet lukuisten suomalaisten silmät ja…

 

IMG_9372.JPG

 

…YTK Työttömyyskassa sai tammikuussa 8.589 uutta jäsentä!

 

**************

Ammattiyhdistysliike ja erityisesti sen johtohenkilöt kaivavat lakkotoiminnallaan omaa hautaansa, sillä sen entiset jäsenet etsivät turvaa YTK Työttömyyskassasta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ay-liittojen ote on herpaantumassa! YTK, YTK TYöttömyyskassa, Loimaan kassa, Ay-liike on menneen talven lumia,

Maamme on Suomen kansallislaulu

Tiistai 6.2.2024 - -Esko Erkkilä-

IMG_9362.JPG

 

Vietimme eilen eli helmikuun 5. päivänä J. L. Runebergin päivää.

 

Päivä on suositeltu liputuspäivä ja myös meidän lippusalossamme liehui eilen siniristilippu.

 

Maamme-laulu on mielestäni kuuluisin Runebergin teos – se on noussut kansallislaulun asemaan, vaikka lainsäädännössä sen asemaa kansallislauluna ei ole vahvistettu.

 

Oi maamme, Suomi, synnyinmaa,

soi, sana kultainen!

Ei laaksoa, ei kukkulaa,

ei vettä rantaa rakkaampaa,

kuin kotimaa tää pohjoinen,

maa kallis isien!

 

Sun kukoistukses kuorestaan

kerrankin puhkeaa,

viel lempemme saa nousemaan

sun toivos, riemus loistossaan,

ja kerran, laulus synnyinmaa

korkeemman kaiun saa.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Maamme on Suomen kansallislaulu, J. L. Runeberg,

Perseelleen porsas kiusaa tekee, kun purtilonsa kaataa!

Perjantai 2.2.2024 - -Esko Erkkilä-

Otsikossa olevan kansanviisaus pätee niille ammattiyhdistysliikkeen johtajille, jotka ovat eilen ja tänään saaneet Suomessa aikaan erilaisia lakkoja ja työnseisauksia.

 

Eilen tekemieni omakohtaisten havaintojen mukaan ainakin K-ryhmän elintarvikeliikkeet toimivat normaalisti ja samaa kertoi myös Rouva, joka tapaa asioida lähi-Lidl´ssä.

 

En ole koskaan hyväksynyt lakkoilua ja en milloinkaan ole osallistunut lakkoiluun.

 

Takavuosina – kun olin työelämässä – niin vasemmistoliittovetoinen Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL oli kovin lakkoherkkä ja myyntipuolen esimiehenä jouduin muutaman kerran keskustelemaan heidän kanssaan, jotta saimme asiakkaidemme rehuhuollon pidettyä kunnossa.

*********************

 

En lukeudu minkään hallitusvaltaa käyttävän puolueen kannattajaksi, mutta tuen kaikkia hallituksen toimia, jotka tähtäävät työelämän uudistuksiin – menestystä työministeri Arto Satoselle!

 

 

-Esko Erkkilä-
blogithelmi2024.docx

1 kommentti . Avainsanat: Perseelleen porsas kiusaa tekee kun purtilonsa kaataa! SEL, Työministeri Arto Satonen, Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL,

Ruotsin Nato-jäsenyys tuo syvyyttä Suomen puolustukseen!

Torstai 25.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Suomi ja Ruotsi hakivat yhdessä Nato-jäsenyyttä 17.5.2022.

 

Suomi hyväksyttiin Natoon 4.4.2023, mutta Ruotsia ei ole vieläkään hyväksytty Nato-maaksi, sillä Turkki ja Unkari ovat vastahankaan Ruotsin Nato-jäsenyyteen - molemmat maat haluavat vastustamisellaan kinuta lisäetuja itselleen.

 

Nyt tilanne on kuitenkin muuttumassa, sillä Turkin parlamentti hyväksyi suurella äänten enemmistöllä Ruotsin Nato-jäsenyyden 23.1.2024.  Turkin lopullinen hyväksyminen tulee, kun presidentti Recep Tayyip Erdoğan on allekirjoittanut tuon asiakirjan.

 

Ruotsin Nato-jäsenyyden kantona kaskessa on vielä Unkari ja sen pääministeri Viktor Orban, joka kuitenkin eilen ilmoitti kannattavansa Ruotsin Nato-jäsenyyttä.

 

*********************

 

Ruotsin Nato-jäsenyys on Suomelle tärkeä turvallisuuspoliittinen seikka, sillä se tuo Suomen puolustukselle syvyyttä ja luo vakautta Pohjolaan, mutta myös koko Eurooppaan.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ruotsin Nato-jäsenyys tuo syvyyttä Suomen puolustukseen!, Nato, Otan, Viktor Orban, Ruotsin Nato-jäsenyys, Suomen Nato-jäsenyys, Recep Tayyip Erdoğan,

Suomalainen pullonpalautusjärjestelmä on menestystarina!

Keskiviikko 24.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Suomalainen pullonpalautus on logistinen järjestelmä, jossa tyhjät tölkit ja pullot kierrätetään - osa pulloista uusiokäytetään ja osan materiaali kierrätetään. Kaikki tölkkien materiaali kierrätetään.

 

Suomessa pullonpalautusjärjestelmästä vastaa Suomen Palautuspakkaus Oy eli Palpa.

 

Palpan omistavat seitsemän eri yritystä eli

  • Hartwall

  • Olvi

  • Sinebrychoff

  • Alko

  • Inex Partners

  • Ruokakesko

  • Tuko Logistics

 

Juomapakkausvero ohjaa pullojen ja tölkkien kierrätystä, sillä tiettyjen alkoholi- ja virvoitusjuomien pakkauksista kannetaan juomapakkausveroa 0,51 € / litra, mutta veroa ei tarvitse maksaa, jos juomien valmistaja tai maahantuoja liittyy hyväksyttyyn ja toimivaan palautusjärjestelmään.

*******************

 

Palpan nettisivuilla on ajantasainen laskuri, että kuinka paljon tämän vuoden alusta on palautettu alumiinitölkkejä, muovipulloja ja kierrätyslasipulloja – eilen eli tammikuun 23 päivänä illansuussa kokonaispalautusmäärä lähenteli 140 miljoonaa palautusta!

 

Vuositasolla Suomessa palautetaan yli 2 miljardia pantillista juomapakkausta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomalainen pullonpalautusjärjestelmä on menestystarina!, Palpa, www.palpa.fi, Hartwall , Olvi, Sinebrychoff, Alko, Inex Partners, Ruokakesko, Tuko Logistics,

Ammattiyhdistysliikkeen lakkoilu-uhkailut lisäävät "Loimaan kassan" jäsenmääriä!

Lauantai 20.1.2024 - -Esko Erkkilä-

En ole nykyisen hallituksen minkään osallistujapuolueen kannattaja, mutta kannatan niitä toimenpiteitä, joita hallitus on työministeri Arto Satosen johdolla ajamassa.

 

On käsittämätöntä, että useat ammattiyhdistysliikkeet ovat ajamassa Suomen helmikuun 1. päivänä kaaokseen – toki kaaokseen ajajat ilmeisesti tuntevat toimintansa järjettömyyden, kun helmikuun alkuun suunnitellut lakot ovat vain parin päivän mittaisia.

 

Olin aikoinaan työelämässä hieman yli neljäkymmentä vuotta, mutta en sinä aikana ollut päivääkään minkään ammattiliiton jäsen.

 

Hoidin työttömyysturvani liittymällä YTK Työttömyyskassaan eli ns. Loimaan kassaan. Liittymiseni siihenkin oli näin jälkeenpäin ajatellen täysin turhaa, sillä työttömäksi en joutunut koskaan!

*******************

 

YTK Työttömyyskassa on Suomen suurin työttömyyskassa ja nyt kannustankin kaikkia perinteisiin lakkoherkkiin työttömyyskassoihin kuuluvia irtisanoutumaan nykyisestä työttömyyskassastaan ja liittymään Loimaalla toimivaan YTK Työttömyyskassaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Ammattiyhdistysliikkeen lakkoilu-uhkailut lisäävät "Loimaan kassan" jäsenmääriä!, Loimaan kassa, YTK Työttömyyskassa on Suomen suurin työttömyyskassa, Työttömyyskassat uhkailevat lakoilla, Lakkouhkailut,

Meneillään on vuoden pisin kuukausi

Keskiviikko 17.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Tiedän vallan hyvin, että tammikuun lisäksi maalis-, touko-, heinä-, loka- ja joulukuussa on 31 päivää, mutta siitä huolimatta tämä tammikuu tuntuu joka vuonna olevan kaikkia muita kuukausia vuoden pisin kuukausi.

 

Talven kovimmat pakkaset ja lyhyt valoisa aika tekevät tammikuusta vuoden ”pisimmän” kuukauden.

 

Omakotiasujan vinkkelistä runsas lumentulo on merkinnyt kulumassa olevasta tammikuusta ”pitkän”, sillä lumitöitä on riittänyt!

 

*********************

 

Erityisen ”pitkä” tammikuu oli kohdallani vuoden 1966 tammikuu, jolloin aloittelin maatalousopintojani Keskon omistamalla Länsi-Hahkialan Opetus- ja Koetilalla Hauholla.

 

Tilan kaksi vakituista työmiestä ja kaksi harjuria teimme päivisin metsätöitä ja muistan, kun neljään mieheen matkasimme aamuisin metsähommiin. Pakkasta oli yli 20 astetta ja matkasimme metsään yhdellä Nuffield-traktorilla – tai oikeastaan vain työnjohtaja-Antti ajoi traktoria ja me muut kävelimme samaa tahtia traktorin kanssa!  Oli kylmä!

 

************

Samaisen tammikuun aikana Kesko halusi ruopata Kirrisen rannalla olevan edustussaunansa rannan ja kun minulle silloin sattui jalkamiesviikko, niin olihan lystiä availla mutaa täynnä olevien traktorin peräkärryjen takalaitoja, jotta muta voitiin kipata joutomaalle!

 

Kahvitauoilla riisuin haalarit ja ne oli lysti laittaa tönkkönä seisomaan yksikseen hankeen!

 

***************

 

No, menneet ovat menneitä ja joskus sitten työelämän aikana pääsin tavarantoimittajana kylpemään Keskon edustussaunassa, jonka rannan ruoppaamiseen olin osallistunut vuonna 1966!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Meneillään on vuoden pisin kuukausi, Vuoden pisin kuukausi, Kesko, Länsi-Hahkialan Opetus- ja Koetila, Hauho, Kirrinen, Keskon Maatalousosasto, Keskon edustussauna,

Vakaa kuin Kallio!

Sunnuntai 14.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Valitsijayhdistyksen ja Keskustan presidenttiehdokas, Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn kampanjoi teemalla…

 

…Vakaa kuin kallio...

 

…mutta paremmin hänen kampanjateemakseen mielestäni sopisi:

 

****************************

 

Vakaa kuin Kallio!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vakaa kuin Kallio!, vakaa kuin kallio, Olli Rehn, Keskustan presidenttiehdokas, presidenttiehdokas, presidenttiehdokas Olli Rehn, Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn,

Pakkanen meni perseelleen!

Keskiviikko 10.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Pitkään jatkuneet kovat pakkaset muuttuivat leudoiksi talvisäiksi eli pakkanen meni perseelleen!

 

Omakotiasujana, jolla on melkoiset alueet huolehdittavana lumitöistä, olen tyytyväinen toki pakkasista, mutta rajansa kaikella.

 

Nollan pinnassa oleva lämpötila ilman lumentuloa, se on ihannesää minun mielestäni talvella. Nyt meillä on sellainen sää!

 

Ihannetilanne nyt olisi kunnon suojasää, joka alentaisi lumivalleja vaikkapa puolisen metriä, sillä uutta lunta on varmaan tulossa pikapuoliin lisää.

 

Tammikuu oli poikkeuksellisen runsasluminen, sillä esimerkiksi mökkitontille aurauskertoja kertyi seitsemän!  Olemme aikaisempina vuosina pitäneet mökille viimeisellä sadallaviidelläkymmenellä metrillä ”lumilukon”, mutta nyt olemme antaneet naapurille ohjeen, että perille saakka aurataan – kerta-auraus maksaa 15 euroa + alv!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pakkanen meni perseelleen!,

Olin Natossa jo kymmenen vuotta sitten!

Tiistai 9.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Suomi liittyi Natoon 4.4.2023, mutta minä sain vierailla Naton päämajassa Brysselissä jo tammikuun lopulla 2014 eli kymmenkunta vuotta sitten.

 

Kyse oli silloisen europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäen tukijoukkojen vierailusta EU-parlamentissa ja mm. Naton päämajassa.

 

Olen koko aikuisikäni ollut kannattaja sille, että Suomen oikea paikka on kuulua Natoon, joten tuo vierailuni Naton päämajassa oli eräs askel minulle kohti Natoa.

 

Naton nykyinen päämaja oli silloin vasta rakenteilla, joten vierailumme kohde oli ”kadun toisella puolella”.

 

Kuulimme mielenkiintoisia esitelmiä sekä alustuksia ja saimme myös ruokailla Naton ruokalassa.

******************

 

Harmillista, kun Naton päämajassa ei saanut valokuvata, joten valokuvia vierailustamme ei ole.

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Olin Natossa jo kymmenen vuotta sitten!, Nato, 4.4.2023, Naton päämaja, Vierailu Naton päämajassa tammikuussa 2014,

Miksi eräät presidenttiehdokkaat piilottelevat puolisoaan?

Maanantai 8.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Presidentinvaalit lähestyvät ja ehdokkaat hakevat kuumeisesti julkista näkyvyyttä.

 

Presidentin puolisolla ei ole virallista asemaa, mutta kansalaisten olisi hyvä olla tietoinen ehdokkaan tärkeimmästä henkilöstä eli hänen puolisostaan.

 

Käsittääkseni ainoastaan Olli Rehn`n puoliso Merja Rehn on ollut esillä julkisuudessa presidenttiehdokkaan puolisona.

 

Ymmärrän, että Pekka Haavisto ei hevillä esittele ”puolisoaan”, mutta missä ovat muiden ehdokkaiden puolisot?

 

******************

Kysyn vaan.

 

 

-Esko Erkkilä-

3 kommenttia . Avainsanat: Miksi eräät presidenttiehdokkaat piilottelevat puolisoaan?, Olli ja Merja Rehn, Olli Rehn, Merja Rehn, Missä on Stubb`n puoliso, Missä on Halla-ahon puoliso,

On hieno asia, että Viljakkalan kirkon ja kellotapulin katot korjataan!

Sunnuntai 7.1.2024 - -Esko Erkkilä-

Ylöjärven seurakunnan päättäjät ovat päättäneet, että Viljakkalan kirkon ja kellotapulin katot korjataan.

 

IMG_9168.JPG

 

Viljakkalan kirkko ja kellotapuli

 

 

IMG_9158.JPG

 

Viljakkalan kirkko Karhen porstuan puolelta

 

 

*******************

 

Hankintaprosessia hoitaa Mercell Suomi Oy, joka on osa Mercell-ryhmää eli Euroopan johtavaa hankintapalvelujen sekä sähköisen kilpailutusjärjestelmän tuottajaa.

 

Mercell´n nettisivuilla kuvaillaan Viljakkalan kirkon ja kellotapulin työtä näin:

 

 

Tämä tarjouspyyntö koskee vesikattokorjauksen rakennustöitä kokonaisurakkana. Maksuperusteena on kokonaishinta. Urakka sisältää kaikki suunnitelma-asiakirjoissa mainitut työt, materiaalit ja alihankinnat. Työt tehdään kokonaan sääsuojan alla, käsittäen sekä kirkon että kellotornin huputtamisen.

 

******************

Tarjousten jättöaika päättyy 29.01.2024 klo 12.00!

 

Uskaltaakohan veikata voittavan tarjouksen euromäärää?

 

No, veikkaan, että miljoonan verran euroja!!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: On hieno asia että Viljakkalan kirkon ja kellotapulin katot korjataan! Viljakkalan kirkon ja kellotapulin katot korjataan! Viljakkala, Viljakkalan kirkko, Viljakkalan kellotapuli, Viljakkalan kirkon Karhen porstua, Karhen porstua, Mercell Suomi Oy,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »