Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Liikenneministeri Anu Vehviläinen ja Tampereen seudun liikennehankkeet

Perjantai 6.11.2009 - -Esko Erkkilä-


 

Keskustelin liikenneministeri Anu Vehviläisen kanssa Keskusta-risteilyn "Treffaa ministeri" -tapaamisessa 30.11.2009.

 

Halusin ensiksi varmistaa, että koskeeko valtiovallan tuki Tampereelle suunnitellussa liikenneratkaisussa ainoastaan tunnelivaihtoehtoa, vai onko valtio mukana maksumiehenä myös silloin, jos päädytään muuhun kuin tunneliratkaisuun?

 

Vehviläisen vastaus oli yksiselitteinen - valtio osallistuu kustannuksiin ainoastaan siinä tapauksessa, että päädytään tunnelivaihtoehtoon.

 

Toisena kysymyksenä mieltäni painoi - se on suorastaan pienoinen taakka - Valtatie 9:n tienparannustoimenpiteet Tampereen Atalasta Orivedelle.

 

Esitin liikenneministeri Vehviläiselle, että 9-tien saattaminen nelikaistaiseksi Atalasta ainakin Tarastenjärven liittymään saakka toteutettaisiin mahdollisimman pian.

 

Vehviläinen totesi, että Vanhasen II-hallitus on hyväksynyt liikenne- ja viestintäpoliittisen ministerityöryhmän esitykset vuosiksi 2009…2011 ja niihin ei sisälly Valtatie 9:n tienparannussuunnitelmia Tampereen ja Oriveden välille.

 

Seuraavan hallituksen vastaavaan paperiin ne on mahdollista saada, mutta se vaatii luonnollisesti päivitetyt perustelut.

 

Tiedän kansanedustaja Mikko Alatalon keskeisen roolin kolmostien parannussuunnitelmien eteenpäinviennissä ja viittaan niihin, kun esitän vakavan vetoomuksen kaikille, jotta nykyistä hallitusyhteistyötä olisi mahdollista jatkaa myös eduskuntavaalien 2011 jälkeen. Vain se luo mahdollisuudet saada 9-tien perusparannusmäärärahat seuraavan hallituksen liikenne- ja viestintäpoliittiseen ohjelmaan.

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Anu Vehviläinen, 9-tie, Atala, Orivesi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini