Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Päivittäistavarakaupan monopolisoituminen Tampereella jatkuu

Tiistai 1.12.2009 klo 21.54 - -Esko Erkkilä-


Tänään on pirkanmaalaisen kuluttajan kannalta kerrottu ikäviä uutisia.

 

Suomen Lähikauppa Oy on myynyt Tampereen Koivistonkylän ja Lempäälän Ideaparkin Euromarketien liiketoiminnan Pirkanmaan Osuuskaupalle.

 

Pirkanmaata koskettavat kaupat ovat jatkumoa sille, että Suomen Lähikauppa Oy myi edellisviikolla Porin Euromarketin Satakunnan Osuuskaupalle.

 

Liiketoimintakaupat vaativat ennen sopimuksen voimaantuloa Kilpailuviraston hyväksynnän. Valistunut veikkaukseni on, että Kuluttajavirasto siunaa päivittäistavarakaupan monopolisoitumiskehityksen.

 

Nyt toteutuneiden kolmen Euromarket-yksikön kauppojen jälkeen Euromarket-ketjuun jää n. 20 myymälää. Suomen Lähikauppa Oy kertoo, että tarkastelussa on tällä hetkellä myös muutaman muun yksikön myynti ja niistä tullaan tiedottamaan kauppojen mahdollisesti toteutuessa.

 

Koivistonkylän Euromarket on ollut lähikauppamme yli 20 vuotta. Tuntuu haikealta luopua tutusta lähikaupasta, vaikka samassa kiinteistössä tuleekin jatkamaan päivittäistavarakauppa.

 

Tiedän vallan hyvin Euromarket-ketjun vasemmistolaisen historian. Se ei kuitenkaan muuta sitä menettämisen tunnetta, jota Koivistonkylän Euromarket´n poistuminen minulle ja perheelleni merkitsee.  Euromarketin henkilökunta on ollut mukavaa sekä palvelualtista ja toivommekin heille työn jatkumista uuden omistajan riveissä.

 

On varmaa, että nyt toteutuva päivittäistavarakaupan monopolisoituminen tulee kohottamaan elinkustannuksia. Kilpailu vähenee, kun yksi merkittävä toimija eliminoidaan.

 

Osuuskunta Tradeka-yhtymä on Suomen Lähikauppa Oy:n omistaja 16 %:n omistusosuudella.

 

Loppuuko Osuuskunta Tredeka-yhtymän vaalirahoitus vasemmistolle?

 

Osuuskunta Tradeka-yhtymä oli edellisissä eduskuntavaaleissa vasemmistopuolueiden merkittävä rahoittaja. Selvittelyni tuloksena Osuuskunta Tradeka-yhtymän tiedottaja kertoi Aamulehdessä, että osuuskunta rahoitti omistajahallintoonsa kuuluneita eduskuntavaaliehdokkaita 1.000 eurolla per henkilö.  Mm. tamperelainen Jukka Gustafsson kuului Tradeka-rahoitusta saaneiden eduskuntavaaliehdokkaiden joukkoon.

 

Laihana lohtuna voi toivoa tehdyn yrityskaupan merkitsevän sitä, että perheemme lähikauppana toimineen Euromarket´n omistajiin kuulunut Osuuskunta Tradeka-yhtymä nyt lopettaa vasemmistopuolueiden vaalirahoituksen.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: euromarket, osuuskunta tradeka-yhtymä, suomen lähikauppa oy, vaalirahoitus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini