Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Itsenäisyyspäivän kunniakäynti Kalevankankaan sankariristillä ja sen jälkeen joukkojen ohimarssi

Sunnuntai 6.12.2009 klo 16.04 - -Esko Erkkilä-


Tampereen kansalaisjuhlatoimikunta ja Tampereen Varuskunta järjestivät tänään eli Suomen 92. itsenäisyyspäivänä kunniakäynnin ja seppeleenlaskun Kalevankankaan sankariristillä ja sen jälkeen joukkojen ohimarssin Kalevanpuistotiellä.

 

Kenraalimajuri Raimo Jyväsjärvi piti Kalevankankaalla puheen isänmaalle.

 

Jyväsjärvi mainitsi, että Tampereella oli 70 vuotta sitten käydyssä Talvisodassa suuri merkitys, sillä täällä tuotettiin paljon tarpeellista sotamateriaalia. Ilman riittäviä sotatarvikkeita Suomi ei olisi pysynyt itsenäisenä.

 

Kenraali Jyväsjärvi totesi myös sen, että Puolustusvoimain henkilövahvuus on muutamana viime vuotena alentunut kolmanneksella.

 

Tampereen Työväenyhdistyksen Soittokunta, johtajanaan Hanna Kolari sekä Leijonat-kuoro, johtajanaan Vesa Haapaniemi, esiintyivät.

 

Apulaispormestari Timo Hanhilahti Tampereen kaupungin edustajana, kenraalimajuri Raimo Jyväsjärvi Tampereen Varuskunnan edustajana sekä Pentti Kuukankorpi sotaveteraanien edustajana laskivat sankariristille seppeleen.

 

Tilaisuudesta lähetettiin seppelpartiot Vapaussodan, Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden, Ruotsalaisen prikaatin sekä Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkeille.

 

Kalevankankaan tilaisuus päättyi Narvan Marssin säveliin.

 

Sankariristillä pidetyn juhlahetken jälkeen kenraalimajuri Raimo Jyväsjärvi, apulaispormestari Timo Hanhilahti sekä Toivo Sundqvist sotainvalidien ja sotaveteraanien edustajana vastaanottivat joukkojen ohimarssin Kalevanpuistotiellä.

 

Ohimarssissa kiinnitti erityistä huomiota laajoja kansalaispiirejä edustanut lippulinna.

 

Mieliinpainuva juhlakokonaisuus päättyi Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukseen Kalevan kirkossa. Jumalanpalveluksessa saarnasi vs. kirkkoherra Salla Häkkinen ja liturgina toimi seurakuntapastori Tapio Virtanen.

 

Ohimarssin suorittaneet joukko-osastot osallistuivat jumalanpalvelukseen.

Avainsanat: Kalevankankaan sankariristi, 92. itsenäisyyspäivä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini