Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kolmen uuden bussilinjan tarjouskilpailu on käyty

Sunnuntai 20.12.2009 - -Esko Erkkilä-


Tampereen Yhdyskuntalautakunta päätti kokouksessaan 15.12.2009, että Tampereen sisäisten linjojen 17, 20 ja 22 liikennöintisopimus solmitaan Väinö Paunu Oy:n ja Länsilinjat Oy:n muodostaman tarjousyhteenliittymän kanssa.

 

Sopimus alkaa linjan 22 osalta talviliikennekauden 2010-2011 alusta ja linjojen 17 sekä 20 osalta kesäliikennekauden 2011 alusta.

 

Sopimukset ovat voimassa viisi vuotta. Tarjouspyyntöön sisältyi optio enintään kolmesta lisävuodesta. Yhdyskuntalautakunta päätti, että optioiden käytöstä tehdään erillinen päätös.

 

Mainittakoon, että Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitos (TKL) ei voi osallistua kilpailutuksiin ja syynä on kaupungin konsernituki TKL:lle.

 

Nyt tehty kolmen linjan ulkoistamispäätös merkitsee 16 bussin siirtymistä TKL:ltä.

 

Aikaisemmin Tampereen joukkoliikenne on ulkoistanut kuusi Tampereen sisäistä bussilinjaa ja niiden tuloksena TKL:ltä on poistunut 12 bussin tarve.

 

Ennen ulkoistuksia Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksella oli 135 bussia. Nyt tehdyn ulkoistamispäätöksen astuttua voimaan niitä jää jäljelle 107.

 

Tampereen tavoite on v. 2018 se, että TKL:llä olisi hallussaan 55 % Tampereen joukkoliikenteestä. Se on epäselvää, että missä näin on päätetty.

 

Joukkoliikenteen kilpailuttaminen merkitsee ongelmia Tampereen Infratuotanto Liikelaitoksen Auto- ja Konekorjaamolle. Sillä tulee olemaan työnpuute.

 

Suomen Keskustan Tampereen Kunnallisjärjestö vaati syyskokouksessaan 2.12.2009 Tampereen kaupungilta omistajapoliittiset tavoitteet sisältävää omistajapoliittista ohjelmaa.

 

Vaadimme kannanotossamme, että ennen kyseisten linjausten valmistumista kaupungin tulee pidättäytyä kaikista yhtiöittämisiin ja ulkoistuksiin liittyvistä päätöksistä.

 

Olen kannanottomme takana!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampereen joukkoliikenne, TKL, Tampereen kaupunkiliikenne Liikelaitos, ulkoistaminen, Suomen Keskusta, Tampereen Infratuotanto Liikelaitos


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini