Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Oikea päätös

Keskiviikko 23.12.2009 klo 23:22 - -Esko Erkkilä-


Tampereen kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan 16.12.2009 Tampereen liittymisestä Pro Ysitie ry:n jäseneksi.

 

Päätös on oikea, sillä Valtatie 9 on tärkeä monessakin mielessä Tampereelle ja koko valtakunnalle.

 

Valtatie 9 on Suomen liikenteellinen valtasuoni Turusta Tampereen, Jyväskylän ja Kuopion kautta aina Joensuuhun saakka.

 

Yhdistys on perustettu 9.1.2009 Tampereella, sen kotipaikka on Loimaa ja jäsenmaksu yli 30.000 asukkaan kunnilta vaatimaton 500 euroa.

 

Pro Ysitie ry:n tarkoituksena on ysitien edunvalvonta ja siinä tarkoituksessa se kiinnittää huomiota mm. seuraaviin seikkoihin:

 

* ysitien kehittämiseen ja sen aseman vahvistamiseen valtakunnan tärkeimpänä ja kansainvälisesti merkittävänä kuljetus- ja liikenneväylänä lännestä itään

 

* yhdistys haluaa edistää Turku - Joensuu välistä poikittaista rautatieyhteyttä

 

* liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden sekä tienvarsipalvelujen edistäminen

 

* ysitien ympäristön ja tiemaiseman parantaminen ottaen huomioon kestävä kehitys ja lisätä tienvarren asukkaiden ja tienkäyttäjien ympäristötietoutta

 

* matkailu- ja elinkeinoelämän yleisten edellytysten kehittäminen ja edistää virikkeellisten matkustuskokemusten muodostumista

 

* paikalliskulttuurin arvostuksen lisääminen

 

 

 

Ysitien suurkuluttajana - ainakin kahdesti viikossa työmatka Tampereelta Turkuun ja takaisin - toivon erityisesti, että ysitien liikenneturvallisuuteen kiinnitettäisiin nykyistä enemmän huomioita.

 

Ysitie Tampereelta Turkuun kulkee vilkkaan hirvi- ja peura-alueen läpi (tiedän toki, että peurat ovat nykyisin kauriita!).  Se merkitsee huutavaa tarvetta kunnollisille riista-aidoille. Toivon, että Tampereen päättäjät Pro Ysitie ry:n hallinnossa patistavat päättäjiä riista-aitojen rakentamiseen ysitien varrelle.

 

Ysitie on tärkeä liikenneväylä myös Tampereen sisäisessä liikenteessä.

 

Liikennevirta kantakaupungista mm. Teiskon - Aitolahden suuntaan, Tarastenjärvelle ja tulevaisuudessa Nurmi-Sorilaan kulkee ysitietä pitkin. Tieosuus Atalasta Tarastenjärvelle on viime vuosina vaatinut paljon kuolonuhreja, sillä liikenneturvallisuus tällä lyhyellä pätkällä on puutteellinen.  Ajan vuodessa henkilöautolla n. 50.000…55.000 kilometriä ja on pakko todeta, että eniten pelkään liikenneturvallisuuden puolesta, kun ajan ysitietä Atalasta Tarastenjärven suuntaan!

 

Meluntorjunta kaipaisi yhdistyksen sääntöihin selkeämpää linjanvetoa. 

 

Ysitien aiheuttama liikennemelu on ongelma kaikissa niissä asutuskeskuksissa, joiden läpi Valtatie 9 kulkee. Se on ongelma Jyväskylässä ja Kuopiossa, mutta erityisen suuri ongelma se alkaa olemaan Tampereella Atalan ja Tarastenjärven risteyksen välisellä tieosuudella. Meluntorjunta on tällä osuudella puutteellista - voidaan jopa todeta, että sitä ei ole lainkaan. Tähän pitää nopeasti kiinnittää huomiota ja vaatia selkeitä toimenpiteitä!

 

Kiitän Tampereen kaupungin päättäjiä siitä, että Tampere liittyi Pro Ysitie ry:n jäseneksi ja toivon kaupungin edustajilta jämäkköjä toimenpiteitä ysitien liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Pro Ysitie ry, hirvikolarit, peurakolarit, liikenneturvallisuus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini