Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Mielenilmaukset hyytyivät Tampereen pakkaseen

Keskiviikko 20.1.2010 klo 21:40 - -Esko Erkkilä-


Tampereella oli tänään kaksikin mielenilmausta.

 

Kyse oli Ylöjärven SKP:n erään aktiivin junailemasta tapahtumasta, josta jo varhaisessa vaiheessa jakaantui omaksi mielenilmauksekseen Tampereen kouluverkkouudistusta vastustanut haara.

 

Ylöjärveläisjohtoinen "Pelastakaa Tampere asukkaille" -joukko ryhmittyi Tampereen Virastotalon eteen ja Tampereen kouluverkkouudistusta vastustanut ryhmä puolestaan kokoontui Keskustorin suihkulähteen ympärille.

 

"Pelastakaa Tampere asukkaille"-ryhmän johdossa on SPK:n puuhamies Ylöjärveltä ja hänen lisäkseen toiminnassa on mukana Tampereen Perussuomalaisia, Piraattipuolueen sekä Vasemmistoliiton edustajia - mielenilmauksessa oli mukana myös Tampereen SKP-johtoa.

 

Laajasta ennakkomainonnasta huolimatta Virastotalon edessä toteutettuun mielenilmaukseen osallistui korkeintaan kolmisenkymmentä aktiivia. Porukka tukki Virastotalon edessä kulkevan jalkakäytävän. Heikkotehoisten megafonein varustetut kommarit, persut sekä vasurit käyttivät kapitalismin tuhoa vaativia puheenvuoroja. Myös vaatimattomia julisteita oli tekstailtu.

 

Tampereen kouluverkkouudistusta vastustava mielenilmaus oli monessakin mielessä paremmin toteutettu kuin "Tampereen pelastajien" vilusta hytisevä porukka pystyi toteuttamaan oman tapahtumansa.

 

Kouluverkkouudistusta vaativa mielenilmaus oli toteutettu sää huomioiden, sillä tapahtumaan sisältyi paljon liikuntaa. Sään vaikutusta mielenosoituksen toteuttamiseen kommarivetoinen porukka ei ollut osannut huomioida - kaikkea ei siis Sirola-opistossa ole osattu neuvoa ja sään vaikutusta mielenosoituksen toteuttamiseen ei ole kerrottu Moskovan opintojenkaan aikana!

 

Suomeen kuuluu moninaisia vapauksia ja laillisten vapauksien käyttäminen myös mielenilmauksissa on asia, jota on kaikin tavoin varjeltava. Tämän näkökulman perusteella mielenilmaukset ovat suorastaan tervetulleita.

 

Toivon, että näiden mielenilmausten puuhahenkilöt muistavat, että Suomessa poliittiset päätökset tehdään neljän vuoden välein järjestettävien vaalien kautta.

 

Pelastakaa Tampere asukkaille -ryhmän puuhahenkilöiden olisi ollut hyvä käydä äänestysuurnilla, jotta ei heti runsaan vuoden kuluttua kunnallisvaaleista olisi tarvetta alkaa nakertamaan kunnallisen päätöksentekojärjestelmän tekemiä päätöksiä.

 

Kouluverkkouudistusta vastustava porukka on periaatteessa oikealla asialla, mutta vaikuttamisen teho toritapahtumien kautta ei varmaankaan ole paras.

 

Olen laatinut kouluverkkouudistusta kommentoivan blogikirjoituksen erikseen ja pitäydyn sen asiasisällössä pääosin Etelä-Alvarin näkemyksiin,sillä ne vastaavat omia näkemyksiäni. Löydät kirjoitukseni hieman taaempaa.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: pelastakaa Tampere asukkaille, kouluverkkouudistus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini