Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kaksi miestä lähes kaiken vartijoina

Torstai 4.3.2010 klo 8:40 - -Esko Erkkilä-


Suomalaisten hyvinvoinnin vartijoina on näinä päivinä kaksi miestä.

 

Kyse ei ole Suomen Keskustan Matti Vanhasesta tai Kansallisen Kokoomuksen Jyrki Kataisesta.

 

Miehet ovat Merimiesunionin puheenjohtaja Simo Zitting (SDP) ja AKT:n puheenjohtaja Timo Räty (SDP) - heillä on viime päivinä ollut mahdollisuus lyödä suomalaiset polvilleen. Helsingin Sanomat toteaa 4.3.2010 kirjoituksessaan, että Räty pyrkii lyömään polvilleen kaikki suomalaiset pienistä koululaisista miljardiluokan pörssiyrityksiin saakka.

 

Zitting osoitti olevansa vastuuntuntoinen suomalainen, kun hänen johtamansa Merimiesunioni hyväksyi jäänmurtajien toimintaa koskevan työehtosopimuksen.

 

Ankara jäätalvi on Merimiesunionin vastuullisesta toiminnasta huolimatta aiheuttamassa ongelmia Suomen tuonnille ja erityisesti viennille.

 

Seuraan työni puolesta parhaillaan seitsemäntoista laivan pituisen laivaletkan etenemistä pohjoisen satamiin - yhden laivan eteneminen kohti pohjoista kiinnostaa minua erityisesti. Laivaletka on nyt Kokkolan paikkeilla ja pyrkii pohjoisen Suomen eri satamiin. Kaksi jäänmurtajaa tekee hartiavoimin töitä ja järjestelee laivaletkan laivoja satamakohtaiseen järjestykseen. Uskomme, että laivat pääsevät määräsatamiinsa. Kiitän Simo Zitting´ä vastuuntuntoisesta toiminnasta!

 

Timo Räty otti kuljettajalakon sovittelun toisessa vaiheessa järjen käteensä ja hänen johdollaan järjestetty AKT:n autokuljetuksia koskeva lakko saatiin loppumaan alkuunsa.

 

Ahtaajia koskevan lakon kohdalla Räty kadotti vastuuntuntonsa ja on ajamassa Suomen talouselämän kivikkoon.

 

Räty ei ilmeisesti ymmärrä, että jokaisen satamissa purkamista tai lastaamista odottavan laivan "takana" on lukematon määrä kansalaisia, joiden jokapäiväinen toimeentulo on hänen vastuuttoman toimintansa vuoksi epävarmaa. Yritykset kyllä pärjäävät, sillä vaikeuksien ilmetessä ne saneeraavat ja siten varmistavat toimintansa jatkumisen, mutta kuinka käy niiden työläisten, joiden työpaikka katoaa lakkojen vuoksi?

 

Suomella ei tässä taloudellisessa tilanteessa ole varaa pysäyttää satamien toimintaa! Kyse on ensisijaisesti kansalaisten selviytymisestä - yritykset kyllä pärjäävät!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Simo Zitting, Timo Räty, Merimiesunioni, AKT


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini