Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Multisillan nettipisteen avajaiset 10.3.2010 Multsun Tuvalla

Sunnuntai 14.3.2010 - -Esko Erkkilä-


Multisillan lähiöyhdistys ry avasi kaikille avoimen nettipisteen Multsun Tuvalla keskiviikkona 10.3.2010. Olin kutsuvieraana paikalla - kiitos puheenjohtaja Markku Järvenpäälle kutsusta!

 

Multisillan lähiöyhdistys ry on puolueeton ja sitoutumaton kaupunginosayhdistys. Se on saanut nettipisteen rakentamiseen rahoitusta Tampere yhdessä-hankkeelta, Tampereen kaupungilta, Pirkanmaan Liitolta, Vipuvoimaa EU:lta 2007 - 2013 -rakennerahastolta sekä EU:n Euroopan aluekehitysrahastolta. Myös Härmälän seurakunnalla ja Tampereen Seudun Osuuspankilla on ollut vahva rooli hankkeen toteuttamisessa.

 

Vasta-avattu nettipiste on tarkoitettu kaikkien multisiltalaisten käyttöön, mutta erityisesti sillä halutaan palvella ikäihmisiä.

 

Nettipisteeseen on hankittu kaikki nykyaikaisessa nettimaailmassa tarvittavat laitteet. Tietokoneet ja diaheitin on viimeisintä mallia. Laskujen maksamisen helpottamiseksi on hankittu viivakoodilukija. Skype-puhelin on osoituksena nettipisteen täydellisestä laitevarustuksesta.

 

Totesimme avajaisissa yhdessä Härmälän seurakunnan kirkkoherran Antero Eskolinin kanssa, että skype-puhelin ei meille kummallekaan vielä ole tuttu yhteydenpitoväline. Milloinkahan sitä tulisi kokeiltua?

 

Tampereella on meneillään prosessi, jossa etsitään kaupunginosakohtaisia ratkaisuja kylätalojen löytämiseksi. Multsun Tupa ja sen nettipiste ovat jo nyt ratkaisseet Multisillassa kylätalo-kysymyksen.

 

Multisillan nettipisteessä tulee tiettyinä aikoina viikolla toimimaan neuvojana ja opastajana Janne Mäkinen. Tietotekniikan ammattilaisena hän osaa neuvoa asukkaita tietokoneiden, skype-puhelinten ja kaikkeen muuhun nettimaailmaan liittyvien kysymysten ratkaisemisessa.

 

Kylä- ja kaupunginosatoiminta tarvitsee kunnolla onnistuakseen sopivat tilat, rahoituksen ja innostuneen toteuttajajoukon. Tärkein näistä tekijöistä on toteuttajajoukko.

 

Multisillan lähiöyhdistyksellä on ollut onni saada Markku Järvenpää hallituksen puheenjohtajakseen. Olen seurannut Markun toimintaa monissa yhteyksissä ja todennut, että kyseessä on varsinainen Duracel-kaveri eli virtaa riittää!  Hallituksen varapuheenjohtajana toimii Leila Autio ja sihteerinä Hilkka Möller.

 

Oli hienoa avajaistilaisuudessa havaita, että EU koetaan Multisillassa myönteisenä tekijänä. Multisiltalaiset ovat omakohtaisesti nettipisteen aikaansaamisen kautta ja muutenkin kokeneet, että EU on suomalaisille myönteinen asia.

 

Haasteena nettipisteen avajaistilaisuudessa tuli esille se, että Multisillassa asuvia maahanmuuttajia on vaikea saada mukaan kylätoimintaan. Kysymys on haaste meille kaikille, sillä maahanmuuttajien kotouttaminen on tärkeää meille kaikille. Mitkä ovat ne toimintamuodot, joilla pystyisimme tässä etenemään?

 

Multisillan lähiöyhdistys ry ei jää lepäämään nettipisteen saamisen jälkeen laakereilleen. Seuraava ponnistus on beach volley-kentän saaminen valmiiksi Peltolammin rantaan!

 

Toivottelen Multisillan lähiöyhdistys ry:n nettipisteelle paljon kävijöitä ja jään palokalliolaisena odottelemaan beach volley-kentän valmistumista toiselle puolelle Peltolammia!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Multisillan lähiöyhdistys ry, Tampere yhdessä-hanke, tampereen kaupunki, Pirkanmaan Liitto, Vipuvoimaa EU:lta 2007-2013 -rakennerahasto, EU:n Euroopan aluekehitysrahasto, Härmälän seurakunta, Tampereen Seudun Osuuspankki


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini