Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Eipä ole pojasta polvi parantunut

Maanantai 15.3.2010 - -Esko Erkkilä-


Vanha suomalainen sananlasku toteaa, että pojasta polvi paranee.

 

Olemme viime päivinä nähneet kansanedustajista ja ministereistä, että vanha totuus ei pidä paikkaansa.

 

Tarkoitan arvostetun nyt jo edesmenneen keski-pohjalaisen kansanedustajan ja niin ikään edesmenneen porilaisen leipurin ja kunnallispoliitikon jälkikasvua.

 

Toholampinen kansanedustaja Aaro Lintilä nautti koko maassa suurta arvostusta. Samaa ei voi sanoa hänen kansanedustajapojastaan Mika Lintilästä. Poika-Lintilä saavutti uransa pohjanoteerauksen, kun hän ehdotti TV2:n toiminnan siirtämistä Tampereelta Helsinkiin.

 

Miten alueiden kansanedustaja voi olla harhautunut juuriltaan niin kauas, että ehdottelee televisiotoiminnan siirtämistä maakunnasta Kehä-kolmosen sisäpuolelle?

 

Porissa vaikutti aikoinaan kaiken kansan suosikkina leipuri Ilmari Holmlund.  Ilmari oli värikäs persoona, mutta värikkyydestään huolimatta - tai ehkäpä juuri sen ansiosta - hän nautti laajaa suosiota Satakunnassa ja laajemmaltikin koko maassa. Ilmari Holmlund oli mukana porilaisessa kunnallispolitiikassa ja valtavirroista poikkeavista mielipiteistään huolimatta häntä arvostettiin laajasti. Ilmarin nakuranta-ehdottelut takasivat hänelle suuren suosion.

 

Ilmari Holmlundin tytär - Anne Holmlund - lähti aikuistuttuaan politiikkaan. Jostain kumman syystä Kansallinen Kokoomus päästi hänet peräti ministeriksi saakka - puheenjohtaja Jyrki Kataisen pelisilmä petti pahemman kerran.

 

Puheenjohtaja Jyrki Kataisella on yleensä ollut hyvä pelisilmä, sillä hän mm. aikoinaan esti äänikuningatar Marja Tiuran nousun Valtioneuvoston jäseneksi. Kataisen pelisilmän ansiosta Kokoomus säästyi ministerivaihdokselta, kun Tiuran kompastelut tulivat kansan tietoisuuteen.

 

Ministeri Anne Holmlundia on aiheellisesti kaiken aikaa arvosteltu hänen olemattomista saavutuksistaan.

 

Pirkanmaan ja Satakunnan yhteisen hätäkeskuksen siirtäminen Poriin on ministeri Holmlundin ministeriuran pohjasakkaus. Törkeämpää kotiinpäinvetoa lähivuosikymmeninä ei tunneta! Kuka ottaa vastuun, kun porilaiset hätäkeskuspäivystäjät mokaavat ja menetetään ihmishenkiä Pirkanmaalla sen johdosta, että hätäkeskusapua yritetään antaa Porista?

 

Lintilän ja Holmlundin tapauksissa äänestäjiä ei saa syyllistää. Äänestäjät ovat luottaneet, että suositun ja aikaansaavan isän lapset ovat yhtä aikaansaavia kuin edellinen sukupolvi.

 

"Valvontavelvollisuus" on pettänyt puoluetovereiden keskuudessa, jos he valitsevat puolueiden keskeisille paikoille heikkoja yksilöitä. Ministeri- ja muissa valinnoissa pitäisi olla erityisen tarkkana, jos ministeripostille on pyrkimässä toisen polven poliitikko. Joskus siinä saatetaan onnistua, mutta usein toisen polven poliitikon eväät eivät riitä vaativien tehtävien hoitamiseen. Sen me kaikki nyt olemme nähneet Lintilän ja erityisesti Holmlundin tapauksissa.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Pojasta polvi paranee, Mika Lintilä, Anne Holmlund


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini