Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Käsittämätöntä - ruoka loppuu Peltolammin koulun oppilasruokailuissa!

Torstai 18.3.2010 - -Esko Erkkilä-


Aamulehti uutisoi sähköisessä versiossaan 16.3.2010, että…

 

…"Koululaisten ruoka on loppunut muutamia kertoja kesken viime vuosina Peltolammin koulussa Tampereella. Tällöin oppilaat ovat joutuneet odottamaan ruokaa, jota on tilattu lisää Hatanpäällä sijaitsevasta valmistuskeittiöstä, koska ruokaa ei valmisteta Peltolammin koulussa.

Asiasta huolestuivat muutamat vanhemmat, jotka ottivat yhteyttä Aamulehden toimitukseen. Heidän mukaansa oppilaat joutuvat jäämään välillä jopa kokonaan ilman ruokaa. Väitteiden mukaan näin on tapahtunut jo usean vuoden ajan.

Koulun rehtori Markku Rissanen kiistää väitteet. Hänen mukaansa kaikille oppilaille tarjotaan mahdollisuus syödä lämmin ruoka joka päivä.

Ruokaa voi välillä joutua odottamaan.

- Ruoan tarpeen arviointi on välillä vaikeaa, ja välillä sattuu inhimillisiä virheitä. Jos ruoka loppuu, sitä tilataan aina lisää, Rissanen kertoo."

 

 

Pidän tapahtunutta käsittämättömänä. Koulussa tarjoiltava ruoka on monen lapsen ainoa lämmin ateria päivässä. Jos se jää puuttumaan, on tilanne vakava.

 

Lähetin Aamulehdelle kommentin asian johdosta ja se julkaistiin välittömästi.  Kommenttini kuului näin:

 

"Käsittämätöntä, että ruoka loppuu. Kuka Peltolammin koululla vastaa ruuan riittävyydestä? On selvää, että koulun rehtorilla on viimeisimpänä vastuu, että ruoka riittää.

Olen käsittänyt, että Peltolammin koululla toimii aktiivinen vanhempainyhdistys. Onko sen jäsenillä ollut tietoa koulun ongelmista?

Tampereen kouluruokailuista vouhotettiin kasvisruokapäivän merkeissä muutama viikko sitten jopa valtuustoaloitteen muodossa. Ovatko Joonas & kumppanit nukahtaneet, kun eivät kiinnitä huomiota kouluruokailussa todelliseen epäkohtaan eli siihen, että ruoka loppuu?"

 

Kiitän oppilaiden vanhempia siitä, että ottivat yhteyttä Aamulehteen - muuten asiaa olisi selitelty ja korjauksen saaminen olisi ollut mahdotonta.

 

Esitän, että tapahtunut tutkitaan ja jos ilmenee laiminlyöntejä, niin asiaan tartutaan lujalla kädellä.

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Peltolammin koulu, kouluruokailu


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini