Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Suomalainen talonpoika luottaa tulevaisuuteen

Maanantai 22.3.2010 - -Esko Erkkilä-


Viljanviljelijää on koeteltu, sillä viljasta ja muista pellontuotteista saatava tulo ei ole monena vuotena täyttänyt tuotantopanoksiin tarvittavaa rahamäärää. Tuottaminen on merkinnyt aikaisemmin kerätyn pääoman nakertamista.

 

Maataloustuotannon tuet ovat välttämättömiä, jotta elintarvikkeiden tuottaminen olisi mahdollista. Osa kansalaista ei ymmärrä maataloustukien merkitystä elintarvikehintojen alentajana, vaan väittävät, että ne olisivat perusteettomia - suurta tietämättömyyttä!

 

Näköalat ensi kesän osalta ovat entistä surkeammat, sillä viljanviljelyn turvaverkko - interventiojärjestelmä - on poistumassa. Siirrytään kylmään markkinatalouteen, jossa ei tunneta vähäisintäkään armoa.

 

Sain osallistua alustajana MTK-Pirkanmaan järjestämään kevätkylvöjen info-tilaisuuteen ABC Lahdesjärven liikenneaseman neuvottelutiloissa Tampereella 17.3.2010.

 

Ilokseni huomasin, että suomalainen talonpoika uskoo tulevaisuuteen, vaikka monet tosiasiat kertoisivatkin toista.

 

Talonpoikain selviytymiskeinoina ovat lähiteollisuuden tarjoamat mahdollisuudet vaikkapa suurimokauran tuottamiseen. Kotimaiset suurimokauratuotteet ovat kuluttajien suosiossa ja niiden valmistamiseksi tarvitaan laadukasta kauraa.

 

Viipurista evakkoon lähtenyt ja Vaasan kautta Nokialle päätynyt Elovena-kaurasuurimotyttö tarvitsee raaka-aineekseen hyvälaatuista kauraa ja sitä halutaan tuotettavan erityisesti Pirkanmaalla.

 

Toinen hyvä vaihtoehto on rypsinviljelyalan kasvattaminen. Keltaisena kukkiva rypsipelto antaa maaseutumaisemalle hienon silauksen ja samalla se merkitsee kotimaisen rypsiöljyn laadukasta raaka-ainetta sekä lypsättävää rypsirouhetta suomalaisten lehmien evääksi.

 

Oli mukava taas kerran todeta suomalaisen talonpojan tulevaisuudenusko ja luottamus siihen, että kotimaassa tuotetuilla elintarvikkeilla riittää kysyntää.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Elovena, öljykasvit, suomalainen talonpoika, maataloustuet


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini