Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Loimaan seutukunta tähyää Pirkanmaan suuntaan

Tiistai 13.4.2010 - -Esko Erkkilä-


Kuuntelin, kun Loimaan seutukunnan kehittämiskeskuksen toimitusjohtaja Pauli Salmista haastateltiin Yle Puhe-kanavalla. Haastattelun aiheena oli Loimaan seudun tyytymättömyys Turkua - maakunnan veturia kohtaan.

 

Salminen mainitsi Turun ja Turun seudun unohtaneen sen, että raha tulee ympäröivistä maakunnista. Hän käsitteli myös Turun seudun kuntien eripuraa alueen kehittämisessä. Salmisen mielestä Kaarinaa ja Lietoa pitäisi kehittää kaupunkiseudun osana - ei niinkään erillisinä kuntina. Tuntuu tutulta myös Tamperetta ja sen lähikuntia ajatellen.

 

Esimerkkinä hyvästä alueyhteistyöstä Varsinais-Suomessa Salminen mainitsi Vakka-Suomen seudun eli Uudenkaupungin - Laitilan alueen.

 

Salminen kertoi Loimaan seudun tähyilevän vakavissaan Tampereen ja Pirkanmaan suuntaan. Syynä vakaviin tähyilemisiin ovat mm. Pirkanmaan hyvät liikenneyhteydet. Lisäksi Salminen mainitsi erikseen nimeltä mainiten Ideapark´n!

 

Salminen totesi Suomen valtaväylän eli VT3:n kulkevan Helsingistä Hämeenlinnan ja Tampereen kautta Vaasaan ja siitä maan valtasuoni jatkuu VT8-nimisenä edelleen Kokkolan kautta kohti Oulua. Tämä valtasuoni tuo Tampereen seudulle ja Pirkanmaalle positiivista virtaa.

 

Valtatie 10 (VT10) kulkee Turusta Forssan kautta Hämeenlinnaan ja Salminen halusikin kuulostella, että alkaako Forssa lähentyä Hämeenlinnaa. Jos näin tapahtuu, se on suonenisku koko Turun seudulle.

 

Valtatie 9 (VT9) on Loimalle tärkeä valtasuoni, sillä se kulkee Loimaan läpi Turusta Tampereelle. Loimaa on melkein puolivälissä Turkua ja Tamperetta, joten näiden kahden kaupungin vetovoiman puntarointi on siinäkin mielessä paikallaan.

 

Kantatie 41 (KT41) on Loimaan tulevan suuntautumisen kannalta myös hyvin tärkeä, sillä Loimaalla seurataan tiiviisti Huittisten suuntautumista - Turkuun vai Tampereelle? Mikäli Huittinen alkaa suuntautumaan kohti Tamperetta, sillä on suuri positiivinen merkitys Pirkanmaalle.

 

Tamperelaisena oli mukava kuunnella Loimaan seutukunnan kehittämiskeskuksen toimitusjohtajan puntarointia. Vaikka Pirkanmaa ei olekaan saanut hallitukseen ministeriä, niin siitä huolimatta maakuntamme kiinnostaa.

 

Salmista kuunnellessa tuli mieleen, että tarvitsemmeko me pirkanmaalaiset ulkopuolisen herättelijän huomaamaan, kuinka hyvin esim. liikenneasiat ovat maakunnassamme! Muutenkin Pirkanmaa näyttää "mansikalta" Loimaalla saakka.

 

Pekka Salmisen Tampere-myönteinen puntarointi kohotti ainakin minun ajatuksissani Loimaan seudun päättäjien arvostusta monella pykälällä.

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Loimaan seutukunta, VT9, VT10, KT41, Turku, Tampere


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini