Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Postia Pirkanmaan Liitolta

Sunnuntai 18.4.2010 - -Esko Erkkilä-


Tein taannoin muistutuksen Pirkanmaan 2. vaihemaakuntakaavaan ja esitin sotilaslentoliikenteen siirtämistä pois Tampere-Pirkkala -lentoasemalta. Esitykseni perusteluna oli Pirkkalaan suunnitellun toisen kiitotien ja sen sotilaslentoliikenteen Tampereen kaupunkiseudulle aiheuttama lentomelu.

 

Sain Pirkanmaan Liitolta ma. maakuntakaavoitusjohtaja Pekka Harstilan 14.04.2010 allekirjoittaman monisteen, jonka allekirjoittamattomassa liitteessä todetaan kokonaisuudessaan näin:

 

 

 

 

-----------------------

"Pirkanmaan 2. vaihemaakuntakaava                                                                    1/39

Yhteenveto palautteesta ja vastineet

 

 

Esko Erkkilä

 

-Toisen kiitoradan aluevaraus Tampere-Pirkkala -lentoasemalle olisi vastoin mm. niitä pyrkimyksiä, joilla Tampereen kaupunkiseudun melutasoa alennettaisiin. Esitän, että Pirkanmaan liitto aloittaisi välittömästi neuvottelut Puolustusvoimain, valtiovallan, naapurimaakuntaliittojen ja muiden tahojen kanssa sotilaslentotoiminnan siirtämisestä pois Tampere-Pirkkala -lentoasemalta.

 

Vastine:

 

-Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tehtävänä on jakaa tietoa kaavaprosessista. Siinä ei ratkaista varsinaisen kaavan sisällöllisiä kysymyksiä tai linjauksia. Kaavan sisältöön ja tarkkuuteen liittyvät kysymykset ratkaistaan kaavaprosessin myöhemmässä vaiheessa.

-Maakuntakaavalla pyritään varautumaan pitkän aikavälin valtakunnallisiin ja maakunnallisiin maankäyttötavoitteisiin. Maakuntakaavoitustyötä ohjaavat valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet, maankäyttö- ja rakennuslain tavoitteet sekä kaavatyön yhteydessä asetettavat ja hyväksyttävät muut tavoitteet. Keskeiset tavoitteet on kirjattu osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan. Tavoitteita tarkennetaan kaavatyön kuluessa."

 

--------------------

 

Koen monisteessa saamani palautteen "hyvää päivää ja kirvesvartta" -arvoiseksi, vaikka siinä todetaankin, että maakuntahallitus hyväksyi vastineet saatuun palautteeseen ja toimenpiteet palautteen johdosta 13.4.2010 ( § 106).

 

Onko Pirkanmaan 2. vaihemaakuntakaavaan kansalaisten antama palaute todella täysin nollan arvoista? Mielestäni Pirkanmaan Liiton pitäisi lopettaa pelleily ja ottaa vakavasti maakunnan ihmisten antama palaute!

 

Näinkö Pirkanmaan Liitto kannustaa maakunnan ihmisiä antamaan palautetta ja osallistumaan?

 

 

-Esko Erkkilä-

 

Avainsanat: Pirkanmaan Liitto, Pirkanmaan 2. vaihemaakuntakaava


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini