Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Isojen ja merkittävien uutisten päivä

Perjantai 23.4.2010 - -Esko Erkkilä-


Tiistaina 20.04.2010 julkistettiin valtakunnallisesti yksi iso asia ja tamperelaisesta vinkkelistä ainakin kaksi isoa asiaa.

 

Valtakunnallinen uutinen oli hallituksen linjaus vihreän energian laajasta paketista, joka mahdollistaa Suomen täyttävän EU:n uusiutuvan energian velvoitteet.

 

Vihreän energian paketti synnyttää Suomeen jopa 20.000 uutta työpaikkaa ja metsäenergian osuus uusista työpaikoista on yli 6.000.

 

Vihreän energian paketti on valmisteltu elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) johdolla.

 

Kannatan monien suomalaisten kanssa Pekkarisen esittelemään linjausta. Se laittoi myönteisyydellään "jauhot suuhun" monelle nykyhallitusta kriittisesti tarkasteleville. Näitä päätöksiä Suomi on kaivannut.

 

Bioenergia on tähän saakka ollut klise kliseiden joukossa juhlapuheissa, mutta nyt se on puettu selkeiksi toimenpiteiksi. Hyvä Mauri!

 

Tampereen osalta suuri uutisjulkistus oli Keskusareenan ja Kannen julkistaminen.

 

Keskusareena ja Kansi tullaan toteuttamaan pääosin yksityisellä rahoituksella, joten tamperelaisten veronmaksajien osuudeksi jää ainoastaan parisenkymmentä miljoonaa euroa.

 

Keskusareenan ja Kannen merkitys on tietty urheiluvinkkelistä, mutta sen merkitys Tampereen keskustan - pienellä k-kirjaimella - kannalta on moninkertainen. Julkistettu hanke on juuri sitä, mitä me nyt Tampereella tarvitsemme. Keskusareenan ja Kannen nopea toteuttamisaikataulu tuo kaivattua virtaa Tampereen kehittämiseen. Hyvä Tampere!

 

Toinen merkittävä uutinen Tampereella oli se, että luottamushenkilöt osoittivat virkamiehille marssijärjestyksen Lahdesjärvi-Lakalaiva -kaavapäätöksessä.

 

Virkamiehet valmistelevat, mutta luottamushenkilöt päättävät - tämä totuus on pidettävä kirkkaana mielessä kunnallispolitiikassa.

 

Lahdesjärvi-Lakalaivan kaavalla ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia mennä läpi kokonaisena.

 

Kaavan jakaminen Lahdesjärvi-osioon ja Lakalaiva-osioon oli ainoa oikea ratkaisu!

 

Uuteen valmisteluun palauttaminen yhdyskuntalautakunnan yksimielisellä päätöksellä ei sinällään ole epäluottamuksen osoitus kaavavalmistelulle, mutta se kirkastaa kaikkien mieliin kunnallisen päätöksenteon marssijärjestyksen. Marssijärjestys on ehkä päässyt hämärtymään menneinä vuosina, mutta nykyään tilanne on tyystin toinen.

 

Kiitän yhdyskuntalautakuntaa suoraselkäisestä linjasta ja odotan monen muun ohella järkevää esitystä Lahdesjärven kaavaratkaisuksi - Lakalaivan kaavasuunnitelmiin voimme palata muutaman vuoden kuluttua. Hyvä Tampereen yhdyskuntalautakunta!

 

Lakalaivan kaavasuunnitelmissa on huomioitava kohtuus erikoiskauppaa varten varattujen lattianeliömetrien määrässä - sadantuhannen neliömetrin haarukka esityksen ja järkevän vaihtoehdon välillä on saatava pienemmäksi!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Bioenergiapaketti, Mauri Pekkarinen, Tampere, Tampereen Keskusareena, Kansi, Lahdesjärvi, Lakalaiva, yhdyskuntalautakunta


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini