Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pirkkalan uusi pormestari - taitaapa olla yhteistyöjohtaja?

Maanantai 26.4.2010 - -Esko Erkkilä-


Sain tutustua Pirkkalan uuteen pormestariin Helena Rissaseen (sdp).

 

Rissanen seurasi Pirkkalan pormestarina Antero Saksalaa (kok.), jonka Pirkkalan valtuusto vast´ikään erotti tehtävästään luottamuspulan vuoksi.

 

Tutustumiseni Rissaseen tapahtui Suomen Keskustan puoluesihteerin Jarmo Korhosen Pirkkalaan valtuustosaliin 25.4.2010 järjestetyn puhetilaisuuden yhteydessä.

 

Rissanen osallistui ennen tilaisuutta järjestettyyn kahvitilaisuuteen, toi tilaisuuden aluksi Pirkkalan kunnan terveiset keskusta-väelle ja oli mukana koko tilaisuuden ajan - kaikki verrattoman hyviä referenssejä yhteistyöjohtajalle!

 

Pirkkala on pormestari-mallissaan päätynyt päätoimiseen pormestariin ja kahteen puolipäiväiseen kuntaneuvokseen.  Pormestarina toimii siis demarien Helena Rissanen ja kuntaneuvoksina Jukkamatti Hiltunen (kok.) sekä Kari Talasmäki (vihr.).

 

Ammattiyhdistysvaikuttajana Helena Rissanen on toiminut Suomen Teollisuustoimihenkilöiden Liiton (STL) puheenjohtajana vuosina 1993–2001 ja STL:n ja kolmen muun ammattiliiton - Teknisten liitto (TL), Rakennusteknisten ammattiliitto (RAL) ja Svenska Tekniska Funktionärsförbundet i Finland (STAF) - fuusioiduttua Toimihenkilöunioniksi (TU) sen toisena puheenjohtajana vuosina 2001–2005. Vuodesta 2005 hän työskenteli TU:n johtajana, vastuualueinaan järjestötoiminta, jäsenpalvelut, koulutus ja henkilöstöasiat. Vuonna 2005 hän pyrki TU:n puheenjohtajaksi, mutta puheenjohtajavaalin voitti Antti Rinne äänin 258–235.

 

Rissanen jäi Toimihenkilöunionista eläkkeelle v. 2009.

 

Nyt Rissanen on aloittamassa seuraavaa vaihetta elämässään eli Pirkkalan pormestariutta.

 

Helena Rissanen totesi, että poliittisten kompromissien aikaansaaminen on pormestarin tärkein tehtävä. Hän mainitsi tamperelaisen virkaveljensä Timo P. Niemisen sanoneen, että joka aamu on ajateltava, että onko minulla valtuuston enemmistön poliittinen luottamus.

 

Pirkkalaan aletaan nyt pormestarikohun laannuttua laatia poliittista ohjelmaa kaikkien valtuustoryhmien kesken. Ohjelma tulee kattamaan jäljellä olevan valtuustokauden.

 

Pirkkalan haasteet ovat kovat ja työ on tehtävä yhdessä sekä kaikkia osapuolia kunnioittaen, mainitsi pormestari Rissanen.

 

Sain keskustella pormestari Rissasen kanssa kahdestaan ennen tilaisuuden alkua. Sen keskustelun tuloksena ja kuultuani Rissasen linjanvedot ennen puoluesihteeri Jarmo Korhosen esiintymistä olen varovaisen optimistinen Pirkkalan tulevaisuudesta.

 

Toivottelin pormestari Helena Rissaselle sekä Pirkkalan kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja Raili Naskalille menestystä kuntansa johtamisessa!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Helena Rissanen, Antero Saksala, Jarmo Korhonen, Timo P. Nieminen, Jukkamatti Hiltunen, Kari Talasmäki, Pirkkalan pormestarimalli, Raili Naskali


Kommentit

14.5.2010 19:27  Masa

Mikä mies tämä Talasmäki on ?? Tuntuu pahalta, että mies, joka ei ole "tosi elämässä" pärjännyt tulee kertomaan kuinka tätä PIRKKALAA johdetaan. Käsittämätöntä mitenkä Pirkkalan asukkaat menevät mukaan tähän Farssiin ajattelematta omilla aivoillaan!! Kuka Pirkkalan politikoista osaa johtaa "yritystä" jonka liikevaihto on niinkin suuri kuin pirkkalassa on. Hyvä kun nollia osaa kirjotella!! Todellisuus katoaa !!

14.5.2010 19:32  masa

Kuka Esko Erkkilä ?? Kukas sää oot ?? Ketä kiinnostaa mitä mieltä sinä oot Rissasesta ? Mitä tulee Raili Naskaliin ? Mikä hänen roolinsa on Pirkkalassa, muuta kuin kuunnella mitä Rissanen puhuu ja ajattellee. Ei kun mukaan vaan ja samaa mieltä!! Käsittämätöntä!!!!!!

14.5.2010 19:42  masa

Masa täällä taas. Nyt kun pääsin vauhtiin niin kirjotan mielipiteeni määräraha ylityksestä tien rakentamisestakin. Todella hyvä asia, että tarkastuksessa kiinnitettiin huomiota teknisen lautakunnan osuuteen ylityksessä ja toivon sydämmestäni, että he joutuvat vastuuseen omalta osaltaa ylityksestä. Lautakuntaan nimitetään amatöörejä hoitaan isoja asioita, vain siksi koska he kuuluvat tiettyyn puolueeseen. Heillä ei ole pienintäkään käsitystä mistä asioista puhutaan ja mitä esim. maanrakennukseen kuuluu. Ei onnistuisi " omilla rahoilla " toimivissa yrityksissä. Syytetään nyt vaan Saksalaa kun kerran hänet on jo syylliseksi todettu!!

25.5.2010 7:44  -Esko Erkkilä-

Tervehdys Masa ja kiitoksia kommenteistasi!

Olen "paimentanut" huonosti nettisivujani, sillä vasta nyt vastaan kommentteihisi:

Tunnen Pirkkalan kunnallispolitiikkaa ainoastaan lehdistötietojen perusteella, joten en pysty vastaamaan Sinulle syvällisesti.

Helena Rissaseen tutustuin kertomassani tilaisuudessa ja sain hänestä miellyttävän kuvan, vaikka poliittisesti "lennämmekin eri parvessa".

Oleellista politiikassa ja erityisesti kunnallispolitiikassa on se, että johtaja osaa sovittaa "eri parvet" tekemään sopuisasti yhteistyötä. Poliittisten ryhmien yhteistyö on erityisen tärkeää näin aikoina, kun kuntatalous on tiukoilla.

Toivon, että Tampereen seutukunta löytäisi entistä paremmin yhteisen sävelen koko seutukuntaa käsittelevissä asioissa. Siinä työssä tarvitaan jatkossa Antero Saksalaa, Kari Talasmäkeä, Helena Rissasta, Raili Naskalia, Masaa ja toivottavasti minäkin pystyn oman korteni kekoon kantamaan.

Yhteistyöterveisin

-Esko E.-

PS. Nettisivujeni aloitussivulta saat varsin perusteellisen kuvan Esko Erkkilästä!

24.12.2010 8:54  supra shoes

I really appreciate you taking the time to share this information here! It was an interesting read.

24.2.2011 10:42  cheap coach bags

I would like to appreciate the great work done by You! Please continue posting like this.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini