Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tampereen kouluverkkouudistuksessa erityisopetuksen kokonaisselvitys laaditaan vuoden 2012 loppuun mennessä

Tiistai 27.4.2010 - -Esko Erkkilä-


Tampereella kouluverkkouudistus on puhuttanut koko alkuvuoden ajan.

 

Prosessissa ei ole kuultu kuntalaisia, vaikka virkahenkilöt niin väittävätkin.

 

Yksi asia kouluverkkouudistuksessa on ainakin tähän saakka hoidettu kunnolla - erityisopetuksen uudistamiseen ei ole koskettu lainkaan!

 

Asia sai jälleen kerran vahvistuksen, kun suunnittelupäällikkö Vesa Komonen kertoi alue-Alvareiden jäsenille "Lasten ja nuorten palvelujen lautakunnan" budjettinäkymistä vuodelle 2011. Tilaisuus järjestettiin Tampereen valtuustosalissa 26.4.2010.

 

Komosen alustusaineistossa todetaan selvästi:

 

"Erityisopetuksen osalta kokonaisselvitys vuoden 2012 loppuun mennessä."

 

Pyysin puheenvuoron Komosen esityksen jälkeen ja annoin tunnustusta sille, että päätöstä erityisopetuksen järjestämisestä ei tehty nyt, vaan se tehdään vuoden 2012 loppuun mennessä.

 

Kysyin, että onko erityisopetuksen järjestämiseksi aloitettu valmisteluja?

 

Puheenvuorossani esitin lisäksi, että valmistelussa Tampereen kaupungin pitää kuunnella kattavasti erityislasten vanhempia sekä niitä lukuisia yhdistyksiä ja muita tahoja, jotka tekevät ansiokasta työtä erityislasten keskuudessa. Muistutin kolmannen sektorin merkittävästä osuudesta esim. vammaisten kuntoutuksessa ja "elämän eväiden" antamisessa.

 

Suunnittelupäällikkö Vesa Komonen kiitteli puheenvuoroani.

 

Hän totesi, että asian valmistelu on alkutekijöissään, sillä Opetusministeriö ei ole vielä antanut asiaan liittyvää lakiesitystä.

 

Valmistelu alkaa, kun Opetusministeriö antaa lakiesityksen. Sen jälkeen Tampereen kaupunki tulee kuulemaan laajasti kuntalaisia, kolmannen sektorin toimijoita, seurakuntia ja muita tahoja, jotka pystyvät antamaan erityisopetuksen järjestämisessä hyviä vihjeitä sekä neuvoja.

 

Toivon hartaasti, että suunnittelupäällikkö Komonen todella tarkoitti sitä, mitä hän puhui.

 

En suoranaisesti epäile virkamiestemme toimia, mutta kouluverkkouudistuksen jäljet pelottavat - kuntalaisia siinä ei kuultu.

 

Nyt pitää kaikkien erityislasten piiriin kuuluvien yhdistysten ja yhteisöjen olla aktiivisesti esillä, jotta saamme erityisopetuksen järjestelyyn enemmän maalaisjärkeä kuin oli varsinaisessa kouluverkkouudistuksessa.

 

Vanhemmat - olkaa hereillä ja aktiivisia!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampereen kouluverkkouudistus, erityisopetuksen uudistaminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini