Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Järjetöntä, että riidan osapuolet sahaavat oksaa, jolla molemmat sekä kaikki suomalaiset istuvat

Torstai 29.4.2010 - -Esko Erkkilä-


Olemme viime päivinä saaneet seurata surkuhupaisaa näytelmää, jonka käsikirjoittajina toimivat Elintarviketeollisuusliitto (ETL) ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitto (SEL).

 

Kyse on kotimaisen elintarvikeketjun olemassaolosta.

 

En tunne työtaistelun yksityiskohtia, mutta tuntuma on, että molemmat osapuolet sahaavat innolla sitä hentoa oksaa, jolla suomalainen elintarvikeketju istuu.

 

Kyse näyttää olevan ensisijaisesti teurastamopatruunoiden sekä SEL:n välisestä kiistasta.

 

Kummastustani herättää, että teurastamopuolella ei enää ole patruunoita eikä SEL:ssä laajaa arvostusta nauttivia johtajia - pikkupojat siis tappelevat ilmeisen tuhoisin seurauksin.

 

Tunnen harvoin myötätuntoa lakkoilevia kohtaan. En tee sitä nytkään, mutta mikäli Aamulehden tiedot 28.4.2010 pitävät paikkansa, ihmettelen ETL:n pyrkimyksiä muuttaa lauantait lihanjalostusteollisuudessa lähes tavallisiksi työpäiviksi.

 

Lauantain keskiansio pienenisi teurastamotyöntekijöillä 5,70 euroa tunnilta, jos työnantajan vaatimus hyväksyttäisiin - näin kertoo Aamulehti etusivullaan 28.4.2010!

 

Molemmat riidan osapuolet leikkivät nyt tulella.

 

Kauppa ei jää katselemaan, jos kotimainen elintarviketeollisuus röttelöi. Se tulee tukeutumaan mittavaan elintarvikkeiden tuontiin ja sen jälkeen riidan osapuolet saavat rauhassa kinastella, sillä tuontielintarvikkeet valtaavat kaupassa hyllytilat.

 

Suuri kärsijä on kotieläintuotanto. Tilanne on jo nyt tiukka ja se tiukkenee, jos teurastamoiden pikkupojat ja SEL jatkavat taisteluaan - molemmat riitapukarit sekä alkutuotanto tulevat häviämään ja paljon.

 

Peräänkuulutan nopeaa järkiintymistä ja vaadin välitöntä sopimista avoinna olevista asioista - näin ei saa tuhota suomalaista elintarvikeketjua!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: ETL, SEL, Atria, HK


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini