Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Vaikuttajaforum - yritysten tehokas tapa sitouttaa kuntien ja valtion päättäjät tarjottujen tuotteiden sekä palvelujen ostajiksi?

Perjantai 30.4.2010 - -Esko Erkkilä-


Helsingin Sanomat on 26.4.2010 julkaistussa jutussaan - "Ylellisyyttä yritysten rahoilla" - ottanut esille kuntien ja valtion virkamiesten sekä ylimpien luottamushenkilöiden ovelan sitouttamisen ns. Vaikuttajaseminaarien maksajina olevien yritysten palveluihin ja tuotteisiin.

 

Jos jutussa kerrotut asiat pitävät yhtä totuuden kanssa, olen ihmetyksestä ymmälläni!

 

Sadat valtion ja kuntien virkamiehet ja ylimmät luottamushenkilöt osallistuvat vuosittain "ilmaiseen" Vaikuttajaseminaariin, toteaa Helsingin Sanomat.

 

Helsingin Sanomat jatkaa, että Vaikuttajaseminaarin kustantavat yritykset, jotka myyvät kunnille, sairaaloille ja valtiolle palveluja ja laitteita.

 

Olen tyrmistynyt, sillä ikivanha totuus on, että ilmaisia lounaita ei ole.

 

Vaikuttajaseminaarien maksajina ovat etenkin tietotekniikka- ja konsulttiyrityksiä sekä sairaaloille muun muassa laboratoriolaitteita ja -palveluja myyviä yrityksiä, toteaa Helsingin Sanomat.

 

- "Tilaisuuden järjestäjä sitouttaa kutsuvieraat tapahtumaan tehokkaasti pitämällä heihin intensiivisesti yhteyttä koko vuoden" - näin toteaa Helsingin Sanomat jutussaan!

 

Helsingin Sanomat kertoo, että näitä ylimmän johdon kutsuvierastapahtumia järjestävä Management Events on perustettu vuonna 1994. Toimintaa on kuudessa Euroopan maassa. Yrityksen perustaja on Olli Muurainen ja sen toimitusjohtaja on Tomi Hilvo. Vuonna 2007 yrityksen liikevaihto oli 15,6 miljoonaa euroa.

 

Näen toiminnassa vaaran sille, että veronmaksajien yhteisiä varoja ohjautuu väärille urille.

 

Viettävätkö kunnalliset ja valtiolliset päättäjämme Vanajanlinnassa kaksi työpäivää ja yhden yön "ylellisine samppanjatarjoiluineen, illallisineen ja majoituksineen" -kuten Helsingin Sanomat 26.4.2010 toteaa?

 

En suinkaan kiellä kuntien tai valtion virkamiehiä pitämästä yhteyksiä liike-elämään, mutta yhteydenpidosta ei kuitenkaan saa syntyä taloudellisia riippuvaisuuksia.

 

Pidän ehdottoman tärkeänä, että Tampereen ylin luottamushenkilöjohto hyväksyy virkamiesten osallistumisen esim. Vaikuttajaforumin tapaisiin tilaisuuksiin. Mikäli tilaisuuteen kuuluu yöpyminen, on se maksettava Tampereen kaupungin varoista, jotta aiheettomia sidoksia ei pääse syntymään.

 

-Esko Erkkilä-  

Avainsanat: Vaikuttajaforum, Vanajanlinna, Management Events


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini