Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

"Tavara ei kulje tekstiviestillä"

Tiistai 4.5.2010 - -Esko Erkkilä-


Otsikko on lainattu Turun sataman asiakaslehdestä, jonka nimi on Abord. Lehti tulee minulle työni merkeissä, sillä Turun satama ja sen materiaalitoiminnot ovat kuluneen 15 vuoden aikana tulleet tutuiksi.

 

Viimeisimmän Abord´n juttu "Tavara ei kulje tekstiviestillä" käsittelee Turun seudun maantieliikenteen ratkaisuja, joita alueelle kaivataan lähivuosina. Jutussa todetaan aivan oikein, että investoinnit liikenneyhteyksiin kasvattavat kansantaloutta.

 

Turussa ollaan tyytyväisiä E18:n avaamiseen koko matkaltaan Turusta Helsinkiin ja todetaan, että tieyhteys on lunastamassa niitä toiveita, joita siihen on asetettu.

 

Eurooppatie E18 Suomessa on tieyhteys Turun ja Naantalin satamista pääkaupunkiseudun kautta Vaalimaan rajanylityspaikalle. E18-reitti muodostuu pääosin kansallisista valtateistä 1 ja 7 sekä kantatiestä 50 (Kehä III).

 

Turulle ja Turun satamalle E18 on tärkeä, sillä kolmannes Turun satamaliikenteestä käyttää sitä.

 

Toiseksi tärkein suunta Turun satamalle on 8-tien suunta. 8-tie kulkee Turusta Rauman ja Porin kautta rannikkoa pitkin pohjoiseen.

 

Turku tekee kaikkensa, jotta 8-tien parantaminen eri kohteissa etenisi.

 

Turun kannalta Tampereen suunta (9-tie) ja Hämeenlinnan suunta (10-tie) ovat myös tärkeitä ja erityisesti näiden teiden Turun puoleiset osat.

 

Miksi tamperelaisena kerron Turun alueen teistä ja niistä panostuksista, joita siellä päin Suomea kaivataan tieverkoston kehittämiseen?

 

Vastaus on yksinkertainen:

 

Kisa valtakunnallisista rahoista tieyhteyksien parantamiseen on kova ja sen vuoksi pirkanmaalaisten ja tamperelaisten on tiedettävä muiden maakuntien tilanne, jotta osaamme hahmottaa oikein kovan kilpailutilanteen.

 

On enemmän kuin onnenpotku, että saimme valmiiksi Tampereen läntisen ohitustien - kiitokset siitä Mikko Alatalolle, Antti Kalliomäelle ja muille kansanedustajille, jotka tekivät tien aikaansaamiseksi paljon työtä. Moitteet puolestaan silloiselle valtiovarainministeri Sauli Niinistölle, joka tomerasti vastusti Tampereen läntisen ohitustien rakentamista. Muistan, kun eräässä Aamulehden pilakuvassa Niinistö rullaluisteli Tampereen liikenteen seassa ja totesi, että eihän täällä ole ruuhkia.

 

Tampereen seudulle on suunnitteilla paljon suuria ja kauaskantoisia maantie-, rautatie- ja lentoliikenteen infra-ratkaisuja. Toivotan niille kaikille menestystä ja haluan toimijoiden tiedostavan sen kovan kilpailun, jonka takana niiden toteuttaminen on.  Kilpailu tulee olemaan kovaa mm. syrjä-Suomen eli Turun suunnalta!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Turku, Turun satama, Abord, Helsinki, E18, VT8, VT9, VT10, Mikko Alatalo, Antti Kalliomäki, Sauli Niinistö, Tampereen läntinen ohitustie


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini