Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Iloa, vireyttä ja hyvää oloa

Sunnuntai 9.5.2010 - -Esko Erkkilä-


Tampereen kaupungin Elonpolkuja-verkosto järjesti 5.5.2010 Tampereen keskustassa Kevätkävely 2010 - tapahtuman. Tapahtuma oli suunnattu erityisesti seniori-ikäisille, mutta siihen osallistui kolmisensataa eri-ikäistä tamperelaista.

 

Ehdin osallistumaan tapahtumaan, jota suosi mitä hienoin kevätsää.

 

Tapahtuman lähtö oli Keskustorilla. Reitti kulki Tammerkosken rantamaisemissa ja maali oli Tallipihan perinnemiljöössä.

 

Tallipiha on elävä osa vanhaa Tamperetta. Tehtaanpatruuna Wilhelm von Nottbeck rakennutti 1800-luvulla kauniin tallipihan hevosiaan ja niiden hoitajia varten. Nykyisin tämä historiallinen kohde on ympäri vuoden avoinna oleva retkikohde putiikkeineen, kahviloineen ja tapahtumineen.

 

Kevätkävely-tapahtuman avasi apulaispormestari Anna-Kaisa Ikonen. Apulaispormestari Ikonen korosti liikunnan merkitystä kaikille, mutta erityisesti senioriväestölle.

 

Lähtö reitille tapahtui Elonpolkuja-verkoston Kävelytyöryhmän puheenjohtajan Pentti Kuukankorven johdolla. Kuukankorpi johdatteli joukkonsa suunniteltua reittiä pitkin, vaikka jotkut häntäpään kävelijät yrittivätkin oikaista joissain kohdissa.

 

Kävelyn aikana tuli ensikertalaisille selväksi, että Tampereen keskustassa on mainioita kävelyreittejä. Yllätys oli se, että vilkkaat kadut ja tiet - mm. Hämeenkatu, Satakunnankatu ja Kekkosentie - pystytään ylittämään, tai oikeastaan alittamaan, turvallisesti.

 

Kävelyreitin varrelle olivat Tampereen Ammattiopiston sosiaali- ja terveydenhuollon opiskelijat laatineet rasteja, joilla kysyttiin osanottajien terveysliikuntatietoutta.

 

Maalissa Härmälän Pelimannit soittelivat täyskokoonpanollaan reipasta musiikkia - harmi, että jouduin poistumaan Tallipihan tilaisuudesta heti maaliintuloni jälkeen.

 

Kevätkävely osoitti, että Tampereen keskustassa tai sen välittömässä läheisyydessä on paljon uutta koettavaa. Hienot näköalat Pyhäjärvelle, vuolaana virtaava Tammerkoski ja uljaat Näsijärven näkymät ovat jokaisen ulottuvilla.

 

Monipuolisen kävelyreitin turvallisuus oli ensikertalaiselle kävelijälle yllätys - kaukana olivat autoliikenteen vaarat, vaikka liikuimmekin aivan Tampereen sydämessä.

 

Kuukankorpi mainitsi tervehdyssanoissaan, että Tampereen näkymiin paneutuva kävelytapahtuma olisi joskus paikallaan - kannatan lämpimästi Kuukankorven esille nostamaan ajatusta!

 

Kiitän Tampereen kaupunkia ja Elonpolkuja-verkostoa mielenkiintoisen tapahtuman järjestämisestä!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tampere, Elonpolkuja, Anna-Kaisa Ikonen, Hämeenlatu, Satakunnankatu, Kekkosentie, Pyhäjärvi, Tammerkoski, Näsijärvi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini