Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Tilaaja-tuottaja -mallin kehittäminen

Perjantai 21.5.2010 - -Esko Erkkilä-


Tampere on mukana yhdeksän kaupungin Toimi 2010 -hankkeessa, jossa kehitetään kaupunkien tilaaja-tuottaja-toimintatapoja. Hanke on FCG Finnish Consulting Group Oy:n ja Kuntaliiton organisoima. Tampereen lisäksi hankkeessa ovat mukana Hamina, Hämeenlinna, Jyväskylä, Kemi, Lahti, Mikkeli, Oulu ja Rovaniemi - maantieteellisesti ja poliittisesti mielenkiintoinen kaupunkikimara!  

 

En yleensä ole suopea konsulttivetoisille virityksille, sillä usein ne tarkoittavat ainoastaan hyvää bisnestä konsulteille ja vähän hyötyä toimeksiantajalle. Toivottavasti en ole sinisilmäinen, kun olen tälle hankkeelle myötäsukainen.

 

Hankkeen eräs osio on, että luottamushenkilöt vastaavat internet-kyselyyn, jossa kartoitetaan tilaaja-tuottaja-toimintatapojen toimivuutta erityisesti luottamushenkilöiden ja poliittisen johtamisen näkökulmasta.

 

Sain kyselyn Tampereen Infratuotanto Liikelaitoksen johtokunnan jäsenen ominaisuudessa ja vastasin siihen heti.

 

Kysymykset olivat yksinkertaisia ja mielestäni ne oli osattu laatia "ytimeen meneviksi".

 

Vastaukseni sijoittuivat voittopuolisesti sille kannalle, että tilaaja-tuottaja - malli on luonut hyvät puitteet kuntatoimintaan ja sitä kehittämällä voidaan parantaa mm. kuntataloutta.

 

Jos seuraa poliittista keskustelua ja nettikeskusteluja, niin kaiken pahan alku ja juuri on tilaaja-tuottaja -malli. Itse en koe näin. Mielestäni on hyvä, että on selkeä tilaaja ja toisella puolella tehokas tuottaja. Tuottajia voi ja pitääkin olla useita, jotta tuottaminen kehittyy tehokkaaksi - tämän vuoksi onkin oikein puhua monituottajamallista.

 

Hankesuunnitelman mukaan kokonaisuuden raportointi ja mallien tyypittely tapahtuu kesä…elokuun aikana 2010. Kun aikataulussa huomioidaan "normaali" viivästyminen, voimme odotella raportointia syksyn koittaessa.

 

Sitäpä tässä jäämme odottelemaan!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: tilaaja-tuottaja-malli, FCG Finnish Consulting Group Oy, Kuntaliitto, Toimi 2010, Tampereen Infratuotanto Liikelaitos


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini