Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Mauri Pekkarinen - valmis pääministeriksi

Lauantai 29.5.2010 - -Esko Erkkilä-


Suomen Keskusta valmistautuu mielenkiintoiseen puheenjohtajavalintaan parin viikon kuluttua Lahden puoluekokouksessa.

 

Kaikki puheenjohtajaehdokkaat ovat esiintyneet tamperelaisille ja heistä viimeisenä elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen. Pekkarinen esiintyi tamperelaisille Linkosuon kahvilassa Koskikeskuksessa lauantaina 22.5.2010.

 

Olin kuuntelemassa ministeriä ja pääsin myös keskustelemaan hänen kanssaan.

 

Pekkarinen on kokenut poliitikko ja häntä on miellyttävä kuunnella. Asiantuntijuus paistaa Pekkarisen olemuksesta ja esiintymisestä.

 

Talousasioista Pekkarisella on selkeä näkemys.

Tässä muutamia Linkosuon kahvilassa kuultuja asioita ranskalaisin viivoin:

 

- jos bruttokansantuote jää yhteen prosenttiin, tietää se leikkauksia. Yhteiskunta toimii siten, että esim. kuntamenot kasvavat vääjäämättä ja niiden kunnialliseen hoitamiseen vaaditaan kasvua vähintään 2 %

 

- kolmannelle uudelle ydinvoimalalle selkeä EI. Ydinvoimalainvestointi on suuruusluokkaa 6 miljardia euroa per "mylly" ja nyt linjatuilla kahdella uudella ydinvoimalalla turvataan kilpailukyky

 

- Suomi ei voi kilpailla alhaisilla työvoimakustannuksilla ja sen vuoksi on turvattava edullisen energian saanti. Esimerkkinä Pekkarinen kertoi taannoisen Kiinan-matkansa kuulumisina sen, että yhden saksalaisen työntekijän palkkakustannuksella Volksvagen pystyy palkkaamaan Kiinassa 43 kiinalaista tekemään volkkareita!

 

- Suomen ja suomalaisten vahvuuksiksi Pekkarinen luetteli mm. osaamisen, luonnonvarat, uusiutuvan energian. koulutuksen, tutkimuksen, osaamisen sekä yrittäjyyden

 

- Fortum saa rakenteilla olevista ydinvoimaloista ydinvoimalla tuotettua sähköä enemmän kuin muut. Tämä perustuu ydinvoimaloiden omistusrakenteeseen, joten Fortumin oman ydinvoimalan lupahakemus tuli hylätyksi.

 

Sähköntarpeen kuukausikohtaista vaihtelua elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen innostui kuvaamaan kuulijoilleen omaa puheenjohtajaesitettään fläppitauluna käyttäen. Kahden uuden ydinvoimalan valmistuttua kesällä tulee tilanteita, jolloin Suomella on mahdollisuuksia myydä sähköä kansainvälisille markkinoille. Puhtaasta sähköstä on kesälläkin pulaa, joten tilapäinen vienti on hyvinkin mahdollista.

 

Pekkarisen kertoma uutinen oli se, että joudumme rakentamaan Porkkalasta sähkökaapelin Ruotsiin. Saamme sen avulla uuden yhteyden eurooppalaisiin sähköverkkoihin. Hanke maksaa n. 1 miljardin ja siitä Suomi maksaa puolet.

 

Puheenjohtajataistelusta Mauri Pekkarinen totesi, että hän ei käy sitä hampaat irvessä. Kolmekymmentä vuotta politiikassa ja siitä 11 vuotta ministerinä - 7 vuotta nyt yhteen jaksoon - on avannut näkymiä moneen suuntaan, mainitsi Pekkarinen.

 

Haasteet ovat kovat, mutta Pekkarinen on valmis tarttumaan niihin.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Mauri Pekkarinen, Suomen Keskusta, ydinvoimalapäätös


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini