Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Satamat investoivat ja luottavat uuteen kasvuun

Tiistai 22.6.2010 - -Esko Erkkilä-


Saan työni puolesta seurata Suomen tavaraliikennesatamien liikennettä ja toimintaa kaakonkulman satamista aina pohjois-Pohjanmaalle saakka.

 

Taloudellinen notkahdus on merkinnyt jokseenkin kaikille satamille volyymien alenemista ja siten taloudellisten edellytysten heikkenemistä. Satamaoperaattorit ovat joutuneet henkilöstövähennyksiin, sillä jos vienti ja tuonti takkuavat, niin väkeä ei tarvita.

 

Satama-alan työmarkkinahäiriöt eivät ainakaan vahvistaneet satamien ja satamaoperaattoreiden eloa.  On ihmeellistä, että kaikenmoiset timorädyt voivat pokkana sabotoida koko maan hentoa tukipuuta - satamaliikennettä.

 

Kaikesta huolimatta satamat jaksat uskoa tulevaisuuteen.

 

Kaakonkulman satamien yhdistämishanke on tulossa poliittisten päättäjien pöydälle Haminassa ja Kotkassa. Pidän satamien yhteistyötä tärkeänä ja olen varma, että se on eduksi molemmille kaupungeille ja niiden veronmaksajille.

 

Länsirannikolla sijaitsevien satamien palvelutasoa ollaan erilaisin järjestelyin kohottamassa.

 

Ainakin Uuteenkaupunkiin ja Vaasaan on satsattu uudet suurnosturit. Molemmat investoinnit on toteutettu satamaoperaattorin ja kaupungin yhteisprojektina. Kaupungin ja yritysten kesken virinnyt yhteistyö on mallikelpoista toimintaa oman kaupungin ja ympäröivän maakunnan elinkeinotoiminnan kehittämiseksi.

 

Onnittelut Uuteenkaupunkiin ja Vakka-Suomeen sekä Vaasaan ja Pohjanmaalle sekä Etelä-Pohjanmaalle !

 

Piensatamien talvimerenkulun turvaaminen ja sen kehittäminen on valtakunnallisestikin tärkeä asia. Tästä asiasta sain keskustella mm. Suomen Keskustan taannoisessa Lahden puoluekokouksessa. Minulla onhyvät sanansaattajat, kun yritysmaailman näkökohtia välitetään liikenneministeri Anu Vehviläiselle.

 

Toivon, että Mari Kiviniemen johtama hallitus jatkaa Vanhasen hallitusten linjaa, jossa maantie-, rautatie- ja meriliikenteen kehittämiseen panostetaan.  Tietoliikenneolosuhteiden kehittäminen kuuluu samaan ryhmään ja toivottavasti se saa Kiviniemen hallitusohjelmassa nykyistä suuremman painoarvon.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Hamina, Kotka, Uusikaupunki, Vaasa, port of Hamina, port of Kotka, port of Uusikaupunki, port of Vaasa, Mari Kiviniemi, Anu Vehviläinen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini