Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Keskitetyn tuloratkaisun perään ei pidä haikailla

Tiistai 16.8.2011 - -Esko Erkkilä-

Kataisen-Urpilaisen vasemmistohallituksen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sdp) haikailee keskitettyä tulopoliittista ratkaisua.

 

Urpilaisen haikailun ymmärtää, kun tietää SAK:n vahvan panoksen hallituksessa ja ministereiden taustajoukoissa.

 

Kummastusta herättää, että EVA:n eli Elinkeinoelämän valtuuskunnan toimitusjohtaja Sixten Korkman kannatti Urpilaisen haikailuja. Onko Korkman asettumassa jonkin tahon (RKP:n) presidenttiehdokkaaksi ja sen vuoksi hamuaa joidenkin piirien suosiota?

 

Elinkeinoelämän EK:n työmarkkinoista vastaava johtaja Eeva-Liisa Inkeroinen tuntuu ainoana julkisuuden henkilönä olevan ”kartalla”.

 

Tulopoliittisten kokonaisratkaisujen aika alkoi vuonna 1969 Keijo Liinamaan johdolla ja niiden aika päättyi vuonna 2008.

 

Tulopoliittisella kokonaisratkaisulla olisi lukemattomia ongelmia.

 

Kokonaisratkaisu ei huomioisi eri toimialojen erilaisuutta – se olisi paluuta bresneviläiseen aikaan.

 

Työmarkkinajärjestöjen ja valtion solmima tulopoliittinen kokonaisratkaisu unohtaisi täysin maamme elintarvikehuollon alkutuotannosta vastaavan maatalousväestön toimeentulon ja tulevaisuuden.

 

Viljelijän ja kotieläintuottajan asema on jo nyt puristettu sille rajalle, että Suomen elintarvikehuolto on vaarassa. Haluammeko ajaa kotimaisen ruokatuotannon alas ja tukeutua yksinomaan tuontielintarvikkeisiin?

 

Olisiko MTK:lla paikkaa keskitettyä tupoa rustattaessa? Vastaan itse ja totean, että EI.

 

 

Tulopoliittinen kokonaisratkaisu eli kolmikanta olisi epädemokraattinen ratkaisu, sillä sopimuspöydästä puuttuisivat maaseutuväestön lisäksi sairaat, vammaiset, eläkeläiset ja syrjäytyneet.

 

Kolmikanta olisi eettisesti kestämätön ja yhteiskunnan vahvimpien asemaa vahvistava koneisto.

 

Kannan aitoa huolta eläkeläisten, vammaisten ja sairaiden asemasta ja en hyväksy kolmikannan paluuta suomalaiseen yhteiskuntaan.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tupo. keskitetty tupo, keskitetty tulopoliittinen ratkaisu, Jutta Urpilainen, Sixten Korkman, Keijo Liinamaa, SAK, MTK, Eeva-Liisa Inkeroinen,

"Nämä vaalit ovat pääministerivaalit"

Sunnuntai 3.4.2011 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Mari Kiviniemi lausuu otsikossa kerrotut sanat Keskustan vaalimainoksen lopuksi, jota 2.4.2011 alkaen on alettu esittää televisiossa.

Kiviniemen sanoja edeltää kuvakavalkaadi, jossa hänen lisäkseen esiintyvät kysymysmerkkeinä punapukuinen naishahmo, tukeva mieshahmo ja kaitaluinen mieshahmo. Onkohan kysymysmerkkihahmoilla todellisuustaustaa?

Keskustan TV-mainos osuu suoraan asian ytimeen – pääministerivaalit alkavat 6.4.2011, kun ennakkoäänestys alkaa. Varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina 17.4.2011.

Edustava pätkä Keskustan TV-mainoksesta on katsottavissa Ylen Areenasta ja siellä 1.4.2011 iltauutisten eli klo 20.30 lähetettyjen uutisten kohdalta. Kannattaa käydä katsomassa!

Samassa uutislähetyksessä näytetään katkelmia myös Kokoomuksen TV-mainoksesta, jossa sekoileva joukko kokoomuslaisia – jopa ministereitä - harhailee linja-autossa matkalla ties minne.

SDP ei ole nyt langennut samaan kuin edellisissä eduskuntavaaleissa, kun se määräysvallassaan olevan SAK:n nimissä aikoi kampanjoida näyttelijä Oiva Lohtanderin olemukseen perustuvalla mässäilyohjelmalla.

Nyt Jutta Urpilainen tarjoaa SDP:n TV-mainoksessa työsopimusta! Tuskin kovin moni suomalainen allekirjoittaa Urpilaisen tarjoaman työsopimuksen, sillä ainakin minä olen oppinut, että toiseen sopimuspuoleen ja hänen sanaansa pitää pystyä luottamaan. Kuka luottaa SDP:n toimintaa?

On annettava tunnustus Suomen Keskustalle, sillä sen TV-mainoksessa on osattu hyvin tuoda esille ASIA – eduskuntavaaleissa on kyse Suomen suunnasta.

Nyt ei ole varaa harhailla isolla joukolla päämäärättömästi tai solmia työsopimuksia epämääräisten tahojen kanssa!

Olemme päättämässä Suomea seuraavat neljä vuotta johtavasta pääministeristä ja siinä valinnassa meillä ei ole varaa epäonnistua – sen vuoksi valintani on Mari Kiviniemen johtama Keskusta ja sen luotettavat kansanedustajaehdokkaat.

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pääministerivaalit, pääministerivaalit 2011, Mari Kiviniemi, Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, Oiva Lohtander

Kevään eduskuntavaaleista on tulossa entistä vahvemmin pääministerivaalit

Maanantai 21.2.2011 - -Esko Erkkilä-

Pääministerin asemaa on lainsäädännöllisesti ja johdonmukaisesti Suomessa vahvistettu. Aseman vahvistaminen on tapahtunut presidentin valtaoikeuksia kaventamalla.

Suuntaus merkitsee, että pääministerin kyvyt ja mahdollisuudet ohjata valtiolaivaa muodostuvat entistä tärkeämmiksi.

Kysymys on pääministerin taustaryhmän – puolueen – ja pääministerin henkilökohtaisten ominaisuuksien korostumisesta pääministerivalinnassa.

Pääministeri Mari Kiviniemi on kuluneen kahden kuukauden aikana vahvistanut asemiaan kansalaisten silmissä seuraavana pääministerinä.

Iltalehden asiasta teettämä tutkimus ja sen pohjalta lehden toimituksessa laadittu juttukokonaisuus toteavat, että…

”… Mari Kiviniemi jätti muut potentiaaliset pääministeriehdokkaat nielemään pölyä.”

Kiviniemi vahvisti joulukuusta helmikuuhun asemiaan 14 %-yksikköä Iltalehden pääministeripörssissä, jonka tulokset käsittävät 1.938 henkilön puhelinhaastattelun. Nyt Kiviniemeä kannattaa seuraavan hallituksen pääministeriksi peräti 36 % suomalaisista.

Muiden puolueiden puheenjohtajien kannatuskäyrä kehittyi kuluneiden kahden kuukauden aikana kuten lehmän häntä!

Kokoomuksen Jyrki Katainen menetti 5 %-yksikköä, perussuomalaisten Timo Soini sai takkiinsa 3 %-yksikköä ja myös ”pahnan pohjimmainen” eli SDP:n Jutta Urpilainen menetti vähistäänkin 2 %-yksikköä.

Ilahduttavaa Iltalehden kyselyssä oli se, että ryhmän ”Ei osaa sanoa” osuus laski peräti 4 %-yksikköä. Se merkitsee, että vaalien lähestyminen lisää aktiivisuutta myös niiden joukossa, joilla on vaara jättää vaalit kokonaan äänestämättä.

Äänestyspäätöksestään epätietoisten osuuden aleneminen ja siihen yhdistetty Timo Soinin suosion laskeminen aiheuttavat varmaan harmaita hiuksia perussuomalaisten joukossa.

Liitän tähän Atte Nikkasen kamerallani 20.11.2010 ottaman kuvan Wayne´s Coffeessa järjestetystä tilaisuudesta, jossa sain vetää ”pääministerin haastattelutunnin”.

 

 

pict0177.jpg

 

Mari Kiviniemen suosio oli jo silloin korkealla, mutta hänen näyttönsä ovat sen jälkeen nostaneet suosion nyt aivan uusille lukemille.

 

Tässä vielä samalta päivältä itse ottamani kuva, kun pääministeri tuo tervehdystään Suomen Keskustan Pirkanmaan piirin syyskokoukselle.

 

pict0259.jpg

 

Vaalikeskustelut ovat pian alkamassa ja keskustalaisilla on turvallinen olo, sillä puheenjohtaja ja pääministeri Mari Kiviniemi hallitsee asiat ja se tulee varmasti yhä kasvattamaan hänen kansansuosiotaan.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pääministerivaalit, Iltalehden pääministerikysely, Mari Kiviniemi, Jyrki Katainen, Timo Soini, Jutta Urpilainen, Wayne`s Coffee,

Huhtikuun eduskuntavaalit ovat pääministerivaalit

Tiistai 18.1.2011 - -Esko Erkkilä-

Huhtikuussa järjestettävät eduskuntavaalit ovat yhä selkeämmin muodostumassa pääministerivaaleiksi.

Presidentin valtaoikeuksien karsiminen on nostanut pääministerin selkeäksi ykköstoimijaksi.

Pääministeri Mari Kiviniemen onnistuminen on osaltaan edesauttanut sitä, että tulevissa vaaleissa yhä useampi suomalainen haluaa äänestää eduskuntavaaleissa pääministeristä.

Se on ymmärrettävää, sillä onnistujaa halutaan tukea ja hypätä hänen joukkoihinsa.

Kokoomuksen puheet pääministerivaaleista ovat häipyneet vauhdilla. Syynä on se, että mainostoimistojen Jyrki Kataisesta luoma kuva on saanut pahoja kolhuja.

Asioita tuntevat kertovat, että jopa Kataisen puhetyyli on mainostoimistojen luomaa, sillä ”siviilissä” hänen puhetapansa on tyystin toisenlainen kuin julkisuudessa.

SDP:n kannattajat eivät ole koskaan Urpilaisen puheenjohtajuuden aikana edes haaveilletkaan pääministerivaaleista. Se on ymmärrettävää, sillä Jutta Urpilaisen suosio omiensakin joukossa pääministeriksi on paljon alhaisempi kuin esim. Eero Heinäluoman.

Odotan malttamattomana monien suomalaisten tavoin puolueiden puheenjohtajatenttejä ja paneeleja, joissa suurimpien puolueiden puheenjohtajat pääsevät esiintymään suurelle yleisölle.

Keskustalaisena odottamiseen voi suhtautua levollisin mielin, sillä tiukoissa paikoissa Mari Kiviniemen tietomäärä ja hänen tapansa esiintyä ovat ylivertaisia.

Tiedän, että pääministerillä riittää kiireitä, mutta toivon, että näemme Mari Kiviniemen Tampereella vielä ennen huhtikuun eduskuntavaaleja!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pääministerivaalit, pääministerivaalit 2011, Mari Kiviniemi, Jyrki Katainen, mainostoimiston tuote, Jutta Urpilainen, Eero Heinäluoma, puheenjohtajatentti,

Suomella on edustava ja asiantunteva pääministeri - koko hallitus pärjäsi haastattelutunnilla erinomaisesti!

Perjantai 1.10.2010 - -Esko Erkkilä-

Eduskunnan televisioidulla kyselytunnilla torstaina 30.9.2010 tuli kaikille selväksi, että meillä on asiantunteva ja edustava pääministeri.

 

Vasemmisto-oppositio yritti hiillostaa pääministeri Mari Kiviniemeä monen henkilön voimin, mutta hiillostus jäi tuloksettomaksi.

 

Pääministeri Kiviniemi osoitti asiantuntemuksensa ja pystyi torjumaan kaikki vasemmiston räksytykset.

 

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen urputti tapansa mukaan suurella äänellä ja antaumuksella suurtuloisten ja vähätuloisten eriarvoisuudesta. Olin tyytyväinen, että pääministeri muistutti oppositiota mm. ruuan arvonlisäverokannan alentamisesta, joka on vähäväkisten tukemista parhaimmillaan.

 

Kyselytunnin edistyessä Urpilainen ja Arhinmäki myötäjuoksijoineen totesivat Kiviniemen, Pekkarisen sekä Rehulan olevan talouden asiantuntijoita ja luopuivat räksyttämisestään.

 

Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi otti esille säätiölain valmistelun. Kankaanniemi mainitsi Nuorisosäätiön lisäksi esille demarikompastelijat eli Riihisäätiön sekä Urheilusäätiön.

 

Urheilusäätiö on Paavo Lipposen johdolla tukenut mm. sosiaalidemokraattien Tarja Halosen ja Jani Sievisen vaalikampanjoita. Urheilusäätiö otti saamistaan ojennuksista opikseen ja on luvannut jatkossa olla tukematta ehdokkaita - mistähän demarit nyt joutuvat repimään Urheilusäätiön heille osoittamat vaalituet?

 

Televisioitavat haastattelutunnit ovat tärkeä elementti politiikan avaamisessa kansalaisille. On hyvä, että hallitus oli lähes täysilukuisena vastaamassa kansanedustajien kysymyksiin.

 

Uskon, että kyselytunti ja sen televisiointi ovat opposition kannalta kiusallisia, sillä niiden kuluessa kansalaisille selviää opposition onttous räksytyksilleen.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eduskunnan kyselytunti, kyselytunti, Mari Kiviniemi, Mauri Pekkarinen, Juha Rehula, Jutta Urpilainen, urputtaa, Paavo Arhinmäki, Toimi Kankaanniemi, Riihi-säätiö, Urheilusäätiö, Tarja Halonen, Jani Sievinen, Paavo Lipponen, Nuorisosäätiö,

Hyväksyvää hyrinää, sillä ainoastaan Urpilainen urputtaa

Torstai 26.8.2010 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Mari Kiviniemi on vähällä porulla ja olemattomalla hammasten kiristelyllä saanut aikaan ensimmäisen budjettinsa.

 

Kansalaiset ja kanssapoliitikot ovat ilmeisen tyytyväisiä Kiviniemen toimintaan budjetin kokoonkursijana.

 

On enemmän kuin oletettua, että kaikenvastustaja Jutta Urpilainen joukkoineen urputtaa.

 

Kiviniemen hallituksen budjettiesityksessä on vahvoja elementtejä orastavan talouskasvun tukemiseksi.

 

Takuueläkkeen sisällyttäminen budjettiesitykseen vei terän kaikenvastustajien eli demarien toiminnalta. Takuueläke ei paranna kertaheitolla heikoimmassa taloudellisessa tilanteessa olevien pienituloisten eläkeläisten asemaa, mutta se parantaa heidän mahdollisuuksiaan jo ennen ensi kesää.

 

Mari Kiviniemen hallituksen budjettiesitys on väriltään Vihreä.

 

Se merkitsee hallituksen sopiman mukaisia toimenpiteitä energiapaketin toteuttamisessa. Energiapaketti merkitsee lisää työtä koko Suomelle. Budjetti auttaa meitä saavuttamaan EU:lle antamamme sitoumukset ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

 

Talouselämän tärkeänä pitämän Seinäjoen ja Oulun välisen rataosuuden rahoituksesta huolehtiminen on näpäys valtiovarainministeri Kataiselle, joka olisi keskeyttänyt rataosuuden rakentamistyöt ensi vuonna. Kiviniemen selkeä korjaustöitä kiirehtivä toiminta vei pohjan pois myös Urpilaiselta odotettavissa olleelta urputtamiselta.

 

Seinäjoen ja Oulun välisen rataosuuden korjaustyöt heijastuvat elinkeinoelämän ja siten kaikkien kansalaisten kannalta paljon eteläistä Suomea myöten. On koko maan etu, että päärataverkkomme on iskukunnossa Ouluun saakka. Nyt se on mahdollista toteuttaa.

 

Pääministeri Mari Kiviniemi saa minun ja lukuisten muiden tunnustuksen linjakkaasta toiminnastaan budjettiesityksen laadinnassa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, valtion budjettiesitys 2011, Jutta Urpilainen, takuueläke, energiapaketti, Seinäjoki-Oulu rataosuus, Oulu-Seinäjoki-rataosuus, Vihreä budjetti,

Ryhdikäs ja tulevaisuuteen katsova päätös

Perjantai 2.7.2010 - -Esko Erkkilä-

Eduskunta myönsi eilen selvin numeroin ydinvoimalan rakennusluvat Teollisuuden Voima Oyj:lle sekä Fennovoima Oy:lle.

 

Pitkään suomalaisia askarruttanut prosessi on saatu myönteiseen päätökseen. Olen päätökseen hyvin tyytyväinen.

 

Päätös merkitsee pitkää askelta ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, työllisyyden parantamiseksi ja ennen kaikkea se luo pitävän pohjan maamme talousnousulle.

 

Päätöksen merkittävyyttä ja yhteisen hyvän näkemistä korostaa se, että ryhmäpäätöksiä ei ollut, vaan kansanedustajat olivat saaneet ryhmiltään vapaa kädet äänestää haluamallaan tavalla.

 

Äänestystulokset olivat selvät, sillä Teollisuuden Voiman hanke hyväksyttiin äänin 120-72, tyhjiä 2, poissa 5 ja Fennovoiman hanke hyväksyttiin äänin 121-71, tyhjiä 2, poissa 5.

 

Äänestystuloksista selviää muutama mielenkiintoinen seikka. SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen vastusti Teollisuuden Voiman hanketta, mutta puolusti Fennovoiman suunnitelmaa. Urpilainen perustelee päätöstään, sillä että maahan saataisiin yksi uusi ydinvoimalayritys. Hyvä perustelu, sillä se on ollut eräänä seikkana myös minulla.

 

Tyhjää Teollisuuden Voiman kohdalla äänestivät Johanna Ojala-Niemelä (sdp) ja Tuomo Hänninen (kesk.).  Fennovoima-äänestyksessä päättämättömyytensä kertoivat tyhjää äänestämällä kaksi demaria - Raakel Hiltunen ja ex-piispa Ilkka Kantola. Ihmettelen, että kansanedustajina on henkilöitä, joilla ei ole mielipidettä maamme kannalta eräässä tärkeimmässä kysymyksessä, ydinvoimaloiden rakentamisessa!

Äänestyksen jälkeen elinkeinoministeri, uudet ydinvoimaluvat esitellyt Mauri Pekkarinen (kesk.) kertoi haluavansa varmistaa, että uusien ydinvoimalatyömaiden kotimaisuusaste on aiempaa korkeampi.

Tästä syystä Pekkarinen aikoo elo-syyskuussa kutsua koolle keskusteluun nyt luvan saaneet yritykset, työnmarkkinajärjestöt, työsuojeluviranomaiset ja veroviranomaiset.

Hieno homma ja tästä nostan Pekkariselle hattua!

Eduskunnan eilinen päätös antaa suomalaisten katsella luottavaisesti tulevaisuuteen. Eräs kanto talouskasvun kangertelussa on saatu pois tieltä. 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Teollisuuden Voima, Fennovoima, Mauri Pekkarinen, Jutta Urpilainen, Johanna Ojala-Niemelä, Tuomo Hänninen, Raakel Hiltunen, Ilkka Kantola

SDP pakoilee vastuuta

Keskiviikko 12.5.2010 - -Esko Erkkilä-

SDP:n puoluejohto - puheenjohtaja Jutta Urpilainen ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma - ilmoittivat, että he aikovat äänestää keskiviikkona 12.5.2010 Kreikalle annettavaa lainaa vastaan.

 

Päätös osoittaa SDP:ltä lyhytnäköistä politiikkaa ja äänten kalastelua halvoilla keinoilla. SDP:stä ei ole vastuunkantajaksi.

 

Poliittisten puolueiden uskottavuus, linjakkuus, luotettavuus ja yhteistyökyky koetellaan vaikeissa paikoissa - nyt Suomessa, EU:ssa ja koko läntisessä maailmassa on vaikea paikka.

 

Arvostan Suomen Keskustan ja Kansallisen Kokoomuksen politiikkaa ja niiden keskinäistä yhteistyötä näinä vaikeina aikoina.

 

SDP:ssä on tutkittu Eduskunnan paikkajakaumaa ja todettu, että tarvittavat tukitoimet tullaan hyväksymään ilman heidän tukeaankin, joten he voivat mielistellä äänestäjiä ja järkevä lopputulos saadaan siitä huolimatta.

 

SDP ei halua kantaa vastuuta tiukassa paikassa - ainakaan minun mielestäni SDP ei ansaitse äänestäjien luottamusta seuraavissa vaaleissa!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kreikan tukitoimet, SDP, Jutta Urpilainen, Eero Heinäluoma, Suomen Keskusta, Kansallinen Kokoomus

« Uudemmat kirjoitukset