Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Onneksi Eija-Riitta Korhola riensi apuun!

Tiistai 18.11.2014 - -Esko Erkkilä-

Kokoomuksen lukemattomat töppäykset olivat jo jäädä unholaan, mutta heidän ex-meppinsä Eija-Riitta Korhola riensi hätiin, kun alkoi valittaa, että hänen Europarlamentista saama vaatimaton 8.500 euron suuruinen kuukausikorvaus ei mahdollista hänen osallistumistaan ehdokkaana kevään eduskuntavaaleihin!

 

Palautan mieliin muutaman niistä ”kunnostautumisista” joilla Kokoomus on viime aikoina pitänyt yllä kyseenalaista mainettaan:

 

 • Alexander Stubb´n esiintyminen polvihousuissa tilaisuuksissa, joissa normaalit ihmiset odottava pääministeriltä kunnollista pukeutumista. Stubb´n tikkatauluna heiluminen sumentaa sitä asemaa, johon suomalaiset ovat vuosien saatossa Kataista lukuun ottamatta oppineet luottamaan – pääministerin asemaa!
 • sosiaali- ja terveysministeri Laura Rädyn heiveröinen tietämys alle 2.100 tai alle 2.600 euroa kuukaudessa tienaavista suomalaisista
 • samaisen ministeri Rädyn verotuskikkailu, kun hän muunsi sivutyönsä tuloja verottomiksi osingoiksi
 • kansanedustaja Pia Kauman kauhistelu maahanmuuttajien lastenrattaista, jotka Kauman mukaan on hankittu sosiaalitukia hyväksikäyttäen
 • sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty yritys pyörittää Kokoomuksen kansanedustaja Lasse Männikön kanssa kahden kokoomuslaisen piiriä, jossa kansanedustajana toiminut Männikkö olisi siirtynyt Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtajaksi Laura Rädyn paikalle sen jälkeen, kun Kokoomus siirsi apulaiskaupunginjohtajan hommia hoidelleen Laura Rädyn ministeriksi. Toimittaja Timo Haapala luonnehti 28.8.2014 Rädyn yritystä samanlaiseksi, kuin tapahtuu valitettavan monesti syksyllä, kun mökkiläiset hylkäävät kotikissansa luonnon armoille.

 

**************

No niin, nämä Kokoomuksen töppäykset olivat jo unohtua, mutta sitten ex-europarlamentaarikko Eija-Riitta Korhola tuli julkisuuteen ja valitteli EU:sta saamaansa 8.500 euron kuukausikorvausta niin pieneksi, että hänellä ei ole varaa lähteä Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi kevään 2015 eduskuntavaaleissa.

 

Korhola saa muhkean korvauksensa tekemättä mitään!

 

 

 

*************

 

 

Korholan kanssa samoihin aikoihin ilmestyi pääministeri Stubb taas kerran julkisuuteen, kun tviittasi Talvivaaran kaivostoimintaan tutustuessaan näin:


”Kiitos Talvivaara! Vastoinkäymisistä huolimatta hienoa toimintaa. Oli hienoa kuunnella ja keskustella. Täysi tuki hallitukselta”

 

***************

 

 

Kuinka kauan saamme kestää näitä stubbeja, rätyjä, männistöjä, kaumoja, korholoita ja muita heidän hengenheimolaisiaan?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alexander Stubb, Laura Räty, Lasse Männistö, Pia Kauma, Jyrki Katainen, Eija-Riitta Korhola, Stubb ja polvihousut, Stubb ja tikkataulu, Räty ja verottomat osingot, Räty ja alle 2100 euroa tienaavat, Rädyn ja <>Männistön tuolileikki, Kauma ja lastenrattaat

Ei sen sentään näin pitänyt mennä!

Sunnuntai 19.10.2014 - -Esko Erkkilä-

Kokoomuksella oli puoluekokous Lahdessa 13. – 15.6.2014.

 

Kokouksen tärkein asia oli Suomen turmioon ajaneen ja sen jälkeen livohkaan lähteneen Jyrki Kataisen seuraajan valinta Kokoomuksen puheenjohtajaksi ja sen myötä Suomen seuraavaksi pääminiosteriksi.

 

Keskustalaisena odotin, että kokoomuslaiset olisivat valinneet puolueensa puheenjohtajaksi Jan Vapaavuoren. Toisaalta hieman ”pelkäsin” Vapaavuoren valintaa, sillä hän olisi ollut kokoomuslaisittain pätevä tehtäväänsä.

 

Onneksi kokoomuslaiset olivat jonkinlaisessa hurmostilanteessa ja valitsivat puheenjohtajakseen Alexsander Stubb´n.

 

Heti valinnan jälkeen tiesin, että Stubb´n valinta oli Kokoomuksen kannalta selkeä virhevalinta, mutta toisaalta olin tyytyväinen, että näin Kokoomus päätti.

 

Olin varma, että Stubb´n valinta Kokoomuksen puheenjohtajaksi ja sitä kautta Kataisen surkean pääministerikauden jälkeen uudeksi pääministeriksi oli onni Keskustan kannalta – Stubb ei osaa toimia siten kuin Suomen pääministerin pitää toimia.

 

Olin oikeassa ja nyt joudun toteamaan , että Suomen kannalta Stubb´n pääministeriys on ollut ja on yhä pahenevassa  mielessä suuri onnettomuus Suomelle.

 

Ennenaikaisten eduskuntavaalien puolesta puhuminen on ollut minulle tähän saakka vierasta, mutta nyt olen kallistunut sille kannalle, että eduskuntavaalien järjestäminen tammi – helmikuussa nopeuttaisi Suomen selviytymistä Kataisen-Stubb´n aikaansaamasta sekasorrosta; se olisi Suomen etu.

 

Asetan toivoni SDP:n suhtautumisella ja toivon, että se puheenjohtajansa Antti Rinteen johdolla päättää kaataa Stubb´n hallituksen ja sitä kautta luoda mahdollisuuksia Suomen pelastamiselle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alexander Stubb, Jyrki Katainen, Antti Rinne, , ennenaikaiset eduskuntavaalit, Jan Vapaavuori,

Kokoomus luulee, että sen lahtilistalla olleet kunnat ja niiden kuntalaiset ovat unohtaneet menneet

Tiistai 29.7.2014 - -

Kaikilla on tuoreessa muistissa se kiihko, jolla Kataisen-Urpilaisen-Virkkusen hallitus oli lahtaamassa hyvin toimivat kunnat ja keskittämässä kaiken toiminnan maakuntien keskuskaupunkeihin.

 

Kataisen, Urpilaisen ja Virkkusen kiihkoon yhtyivät täysillä keskuskuntien kokoomuslaiset, jotka kuvittelivat pääsevänsä kukkoina tunkiolle esimerkiksi Tampereen kehyskuntien kustannuksella.

 

Kiihko oli kova, mutta tuloksena heillä oli Keskustan jäntevän toiminnan tuloksena pannukakku.

 

 

************

 

 

 

Kataisen, Urpilaisen ja Virkkusen surkea yritys ajoi karille ja syylliset ovat tehneet johtopäätökset hankkeensa epäonnistumisesta ja lähtivät livohkaan – Katainen sekä Virkkunen Brysseliin ja Urpilainen omiensa puremana takavasemmalle.

 

 

Ihmettelen erityisesti kokoomuksen kuntauudistussuunnitelmien myötäjuoksijoita, jotka nyt ravaavat maakunnissa erilaisissa kesätapahtumissa ja kalastelevat suosiota ensi kevään järjestettävien eduskuntavaalien tiimoilta.

 

Kuinka kehtaavatkin kalastella kunnissa, joita olivat hetki sitten poistamassa Suomen kuntakartalta!

 

 

Kokoomuksen maakunnalliset "kuntauudistajat" ovat ottaneet avukseen ainakin Pirkanmaalle Ben Zyskowicz´n, joka erilaisilla markkinoilla ja kesätapahtumissa puuhaa pirkanmaalaisten eduskuntavaaliehdokkaiden apupoikana.            

 

 

************

 

 

 

Pitäjien ja kylien kesätapahtumissa ovat aktiivisesti esiintyneet myös keskustalaiset kansanedustajaehdokkaat.

 

He voivatkin esiintyä maakunnan erilaisissa kesätapahtumissa pystypäin, sillä Keskusta on koko ajan johdonmukaisesti puolustanut mm. Pirkanmaalla Tampereen kehyskuntien olemassaoloa ja toiminut sen myötä asukkaiden elinolosuhteiden turvaamiseksi.

 

 

Toivon, että pirkanmaalaiset muistavat kevään eduskuntavaaleissa niitä, jotka Kataisen-Urpilaisen-Virkkusen –hallituksen ahdistavimpina aikoina jaksoivat puolustaa Tampereen kehyskuntien ja myös Tampereen ”uloimmalla kehällä” sijaitsevien kuntien kuntalaisten etua!

 

Saimme erävoiton ja nyt kevään eduskuntavaaleissa on huolehdittava, että emme sorru taannoisten "kuntauudistajien" ruusuisiin, mutta katteettomiin kosintoihin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kataisen-Urpilaisen-Virkkusen -hallitus, kuntauudistus, kuntakohellus, kehyskunnat, kehyskuntien lahtaaminen, Ben Zyskowicz, kesätapahtumat, kylien kesätapahtumat, kuntien kesätapahtumat, Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, Henna Virkkunen,

Onko niin, että pääministeri ei nauti Puolustusvoimain luottamusta?

Tiistai 3.6.2014 - -Esko Erkkilä-

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Kataisen johtaman hallituksen taival on ollut kivinen ja se näyttää muodostuvan entistäkin kivisemmäksi, kun pääministeri Kataisen ura Suomen pääministerinä on loppusoittoa vaille päätöksessä.

 

Venäjän Suomen ilmatilaan kohdistuneet loukkaukset ja pääministeri Kataisen selvitykset ovat olleet hämmästyttävää seurattavaa.

 

On kysyttävä, että miten Suomen pääministeri on noin ulkona Suomen turvallisuuteen keskeisesti liittyvissä kysymyksissä?

 

Sain varusmiesaikana peruskoulutukseni maavoimissa panssarintorjunnassa, mutta kertausharjoitusvaiheessa minut siirrettiin Ilmavoimien riveihin.

 

Opin sen, että nykyaikaisessa sodankäynnissä ilmavoimilla on keskeinen rooli.

 

 

*************

 

 

Olen katsellut useaankin kertaan videon, jossa pääministeri Katainen (kokoomus) vakuutti IS:n Eurogrillissä 22. toukokuuta kolme kertaa kahdessa minuutissa, että Hornetit puuttuivat Venäjän koneiden tekemään ilmatilan loukkaukseen heti.

 

Katainen ilmaisi asian näin: ”Hornetit olivat ilmassa alta aikayksikön”, mutta todellisuudessa Hornetit eivät nousseet lainkaan ilmaan!

 

Katainen jäi kiinni rysän päältä, kun Savon Sanomat uutisoi 31. toukokuuta, etteivät Hornet-hävittäjät ehtineet lainkaan paikalle kahden Suomen ilmatilaa loukanneen venäläiskoneen luo.

 

Merkittävää on, että Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vahvisti Savon Sanomien kertoman asian Ylen Ykkösaamussa samana päivänä.

 

 

****************

 

 

On tärkeää, että Suomi huolehtii ilmapuolustuksestaan. Siitä ei kenelläkään ole poikkipuolista sanaa!

 

Poliittisen järjestelmän luotettavuuden kannalta keskeistä on, että kansalaiset voivat luottaa maan poliittisen johdon sanomisiin.

 

Nyt Suomessa ei näin ole, sillä pääministeri päästeli Venäjän suorittamien ilmatilaloukkausten jälkiselvittelyissä selkeää palturia.

 

Kansalaiset toivovat asiaan nopeaa muutosta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ilmatilan loukkaus, ilmatilan loukkaukset, Suomen ilmatilan loukkaukset, Jyrki Katainen, Hornetit olivat ilmassa alta aikayksikön, Savon Sanomat, Tasavallan Presidentti,

Hallitus kyykyttää lapsiperheitä

Perjantai 11.4.2014 - -Esko Erkkilä-

Eduskunnassa eilen käyty välikysymyskeskustelu hallituksen perhepolitiikasta ja lapsilisien leikkaamisesta oli näyttö kokoomuksen ja SDP:n kylmästä suhtautumisesta lapsiperheisiin. Hallituksen pääpuolueet kyykyttävät lapsiperheitä.

 

Seurasin netin välityksellä eduskunnassa käytyä keskustelua ja voin todeta, että nykyisen hallituksen kyyti on lapsiperheille kylmää kyytiä!

 

 

vali1

 

Keskustan ryhmäpuheenvuoron käytti Mirja Vehkaperä.

 

 

 

vali2

 

 

Herätti suurta kummastusta kokoomuslaisten ”takapenkin Taavien” naureskelut, kun Vehkaperä selvitti mitä pihtiputaalaisen Niemisen perheelle hallituksen suunnitelmat merkitsevät vuositasolla eli yli tuhannen euron menetystä.

 

 

vali3

 

 

Kaiken huippu oli, kun pääministeri Jyrki Katainen perusteli lapsilisien leikkaamista yritysmaailman pärjäämisen takaamisella.

 

Onko todella niin, että heikoimmalta leikattu vaatimaton tuki on ainoa tae yritysmaailman pärjäämiselle?

 

vali4

Puheenjohtaja Juha Sipilä otti jälleen kerran esille, että tupakka-askin korottaminen 45 sentillä olisi korvannut hallituksen nyt ajaman lapsilisien leikkaamisen.

Sipilä kertoi, että hänelle Joensuun torilla tupakkamiehet sanoivat mielellään maksavansa tupakka-askistaan 45 senttiä nykyistä enemmän jos sillä pystytään estämään lapsilisien leikkaaminen.

 

SDP:lle ei mitenkään sovi tupakka-askin hinnan korottaminen, mutta lapsilisien leikkaaminen sopii. Näin sanoi SDP:n eduskuntaryhmä puheenjohtaja Jouni Backman

-

käsittämätöntä!

 

 

vali5

 

 

Kansanedustaja Arto Satonen Sastamalasta samaisti lapsilisien leikkaamisen sen kanssa, että joidenkin lasten isiltä heidän yrityksillään menee huonosti. Satonen vahvisti siis saman, jonka pääministeri Katainen jo sanoi.
 

 

 

vali6

 

 

Kimmo Tiilikainen muistutti, että pääministeri Katainen jättää Suomen, mutta ongelmat jäävät.

 

 

 

vali7

 

Olen tyytyväinen, että Perussuomalaisten Tampereen paikallisyhdistyksen jäsenyydestään erottama Laila Koskela myös käytti lapsilisien leikkaamista kritisoivan puheenvuoron.

Koskela puhuu harvoin, mutta asia oli niin merkittävä, että nyt myös hän käytti puheenvuoron.

 

 

Eilen käyty välikysymyskeskustelu oli surkea näytelmä niistä uhista, jotka nykyisen hallituksen toimenpiteet merkitsevät suomalaisten hyvinvoinnille.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lapsilisien leikkaaminen, välikysymys lapsilisien leikkaamisesta, Mirja Vehkaperä, Jyrki Katainen, Juha Sipilä, Jouni Backman, Arto Satonen, Kimmo Tiilikainen, Laila Koskela,

IMF Suomen taloudesta: "Sitä parempi jos koko eduskunta saadaan mukaan"!

Lauantai 15.3.2014 - -Esko Erkkilä-

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF tutustui paikan päällä Suomen taloustilanteeseen parin viikon ajan ja luovutti eilen viranomaisille loppulausuntonsa Suomen talouden tilasta.

 

Loppulausunto on karua tekstiä, mutta kokemuksen perusteella pelkään, että tämäkin lausunto on jälleen kerran ylioptimistinen.

 

Lausunnossa päädytään ennustamaan, että Suomen BKT kasvaisi tänä vuonna 0,3 %.

 

IMF:n arvio merkitsee aiemman kasvuennusteen puolittumista.

 

 

*************

 

 

Näen, että Suomen taloustilanteen heikkous on seurausta siitä näköalattomuudesta, jolla Kataisen-Urpilaisen hallitus yrittää johtaa Suomea.

 

Monet asiat ovat perimmiltään kiinni uskosta tulevaisuuteen ja siitä, että korkeimmat poliittiset johtajat uskovat pärjättävän.

 

Hallituksen toimet ovat viikko viikolta ja päivä päivältä ajautumassa yhä syvemmälle suohon ja totta kai kansalaiset sekä yrityselämä tämän aistivat.

Kansalaisten ja elinkeinoelämän uskoa tulevaisuuteen ovat rapauttaneet mm. seuraavat asiat:

 

 • keskeisten ministereiden joukkopako Brysseliin
 • epätietoisuus, että liittyykö pääministeri "Brysselin pakolaisten" joukkoon
 • hallituksen eripura sote-uudistuksesta ja sote-uudistuksen järjettömyys
 • kiville ajettu kuntauudistus
 • päivittäin kuultavat mittavat irtisanomisuutiset
 • työttömyyden - erityisesti nuorisotyöttömyyden - hallitsematon kasvaminen
 • sekä monet muut seikat

 

Pääministeri Kataisen ilmestyminen kuvaruutuun – jotka esiintymiset ovat onneksi vähentyneet – merkitsee kuulijoissa aina säälintunnetta. 

 

SDP:n kiihtyvä puheenjohtajapeli kasvattaa päivä päivältä epäluottamusta valtiovarainministeripuolueeseen.

 

Vasemmistoliiton puheenjohtajan nukkumiset ministeriaitiossa ja hurlumhei-matkailut maailmalla ovat vieneet lopullisesti uskottavuuden SKDL:n perilliseen.

 

Vihreiden toimenpiteet suomalaisen talouselämän lopulliseksi upottamiseksi merkitsevät, että elinkeinoelämä joutuu tähyilemään seesteisimpiä olosuhteita maamme ulkopuolelta.

 

RKP:n puheenjohtajan jänistäminen neuvotteluista Venäjän kanssa ja hänen mauton kravattitemppunsa ovat varmaan olleet tuskallista seurattavaa aikoinaan puolustusministerin tehtävistä kunnialla selvinneelle saman puolueen Elisabeth Rehn´lle.

 

Ennen sanottiin, että puolustusministerin pitää olla mies, jotta kenraalit voivat mennä nurkan taakse kuselle puolustusministerin kanssa, mutta Elisabeth Rehn lopetti tämän tosiasian. En turhaan aikoinaan äänestänyt Elisabeth Rehn´ä presidentinvaaleissa!

 

 

 

****************

 

 

 

imf1

 

 

IMF ehdottaa Suomelle seuraavia toimenpiteitä:

 

 

 • eläkepäätökset pitää tehdä, sillä niiden toteuttaminen on kymmenvuotinen urakka
 • nuorille pitää saada töitä
 • työttömyyskysymyksen hoitamisessa on otettava nykyistä tiukempi asenne
 • asuntoja täytyy järjestää monimuotoisesti
 • kaupan keskittymisen ongelmiin pitää puuttua, jotta kaksi kaupparyhmää ei pääse nyhtämään kansalaisten euroja kohonneisiin hintoihin loputtomiin
 • ”sote-hoputus” eli terveydenhuollon tehostamisesta on saatava laajapohjaisesti hyväksytty päätös

 

 

Keskeistä IMF:n mielestä on, että sitä parempi Suomelle, jos koko eduskunta saadaan toteuttamaan ja siten sitoutumaan sen vaatimien toimenpiteiden taakse!

Saa nähdä, että joko Kataisen niskurointi opposition mukaan ottamisesta päätöksentekoon vihdoinkin päättyy!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: IMF, Kansainvälinen valuuttarahasto IMF, ministereiden joukkopako Brysseliin, Henna Virkkunen Brysseliin, Alexander Stubb Brysseliin, Merja Kyllönen Brysseliin, Jyrki Katainen Brysseliin?, Elisabeth Rehn, puolustusministeri Elisabeth Rehn,

Valtiopäivien avauskeskustelu osoitti, että Kataisen aika alkaa olla ohi

Torstai 6.2.2014 - -Esko Erkkilä-

Seurasin eilen televisiosta monien muiden tapaan valtiopäivien avajaiskeskustelua.

 

Keskustelun aluksi pääministeri Jyrki Kataisella oli kunnianhimoinen tavoite lukea mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman pitkälle ennaltakirjoittamaansa puhetta.

 

Omaan kohtuullisen suullisen esitystaidon, joten minulla on kanttia arvostella Kataisen avauspuheenvuoroa, jossa pääministeri yritti korvata asiasisällön sillä, että ehtisi sanoa mahdollisimman monta sanaa hänelle varatussa viidessä minuutissa.

 

Hyvässä ja vaikuttavuuteen pyrkivässä puheessa pitää olla painotuksia, taukoja, katsekontaktia ja vakuuttavuutta. Siihen Kataisen konekivääritulituksen tyylisessä pikalukupuheessa ei yritettykään päästä. Ihmettelen!

 

 

valtio1

 

 

Televisio on armoton tuomari, kun arvioidaan puhujan kehonkieltä ja linkitetään se puhujan sanomaan.

 

Jyrki Kataisen kehonkieli kertoi eilen vakavaa viestiä suomalaisille – tästä ei hyvää seuraa.

 

 

*************

 

 

Kataisen ja perussuomalaisten uuden ryhmänjohtaja Jari Lindström´n sekä Keskustan ryhmäjohtaja Kimmo Tiilikaisen väittelyä odotettiin suurella mielenkiinnolla.

 

Katainen jäi kolmikosta selkeästi heikoimmaksi ja Kimmo Tiilikainen paransi esiintymistään avauskeskustelun edetessä.

 

Jari Lindström oli melko vakuuttava keskustelun alussa, mutta kun häneltä loppuivat ennaltakirjoitetut puheenvuorot, hän katosi ”kartalta” kokonaan.

 

 

valtio2

 

 
SDP:n puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jutta Urpilainenkin pärjäsi valtiopäivien avauskeskustelussa paremmin kuin pääministeri Jyrki Katainen.  Urpilainen osaa olla tyhjääkin puhuessaan vakuuttava ja sen merkitsi, että Katainen jäi vakuuttavuudessa Urpilaisenkin jalkoihin.

 

 

valtio3

 

 

Olen oppinut luottamaan Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikaisen esiintymisiin ja hänen esiintymisensä oli vakuuttavaa eilenkin.

 

Tiilikainen keräsi kaikki pisteet eilisellä esiintymisellään.

 

 

 

valtio4

 

 

Tiilikaisen esiintymiselle on annettava erityistunnustus sen vuoksi, että hän osasi ottaa esille seikkoja, joissa Kataisen-Urpilaisen hallitus on töpeksinyt eniten.

 

Tiilikainen peräsi, että milloin hallitus tuo suureen saliin yrittäjyyttä helpottavia päätöksiä?

 

Hallituksen kivihiilenmusta energiapolitiikka sai Kimmo Tiilikaisen puheenvuoroissa jyrkän vastalauseen. ”Me mietimme tätä”, vastasi Jyrki Katainen ja loi anelevia katseita Jutta Urpilaisen suuntaan.

 

Turve-energian alasajoon Katainen pyristeli jotain siihen suuntaan, että kun ne globaalit päästökauppatavoitteet – voi ihme, että mitä pääministeri sopertelee!

 

Kimmo Tiilikainen havainnollisti Kataisen hallituksen toimet näin;

 • veronkorotukset ja leikkaukset
 • veronkorotukset ja leikkaukset
 • veronkorotukset ja leikkaukset!

 

 

valtio5

 

 

Tiilikaisen lähellä istuvat kansanedustajat – mm. Mikko Alatalo, Tapani Tölli, Simo Rungren, Lasse Hautala, Antti Kaikkonen ja Arto Pirttilahti – nyökyttelivät, kun Kimmo Tiilikainen kysyi pääministeri Kataiselta, että eikö Teitä kiinnosta ne miljardit, jotka menevät ulkomaille, kun Suomi harjoittaa hiilenmustaa energiapolitiikkaa!

 

 

Tietää Keskustan osalta jatkossa positiivisia näkymiä, kun eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kimmo Tiilikainen jätti perussuomalaisten Jari Lindströmin ”lehdelle soittelemaan” ja otti vankan niskalenkin Kokoomuksen Jyrki Kataisesta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, Jari Lindström, Kimmo Tiilikainen, kokoomus nostaa tassut ylös,

Menikö kokoomuksen pakkoliittäjiltä syömähammas, kun Henna Virkkunen tunnusti häviönsä?

Lauantai 25.1.2014 - -Esko Erkkilä-

Eilinen päivä oli mielenkiintoinen ainakin kahdessa mielessä niille, jotka vastustavat kokoomuksen pitkään jatkunutta kuntakiusaamista.

 

Kunta- ja hallintoministeri Henna Virkkunen nosti eilen aamulla tassunsa pystyyn kuntien pakkoliitoksia ajaessaan, kun ilmoitti pyrkivänsä 25.5.2014 järjestettävissä vaaleissa EU-parlamenttiin.

 

 

Virkkusen toiminta on ollut jääräpäistä ja lähes raukkamaista rintamakarkuruutta on myös se, että hän nyt luopuu kuningasajatuksestaan eli mm. Tampereen kehyskuntien pakkolahtaamisesta.

 

On ollut kiintoisaa seurata sitä kokoomuslaisten hiljaisuutta, joka on vallinnut Virkkusen antautumisen jälkeen – eipä ole kommentteja kuulunut!

 

 

 

************

 

 

Toinen merkittävä askel kokoomuksen kuntakiusaamisen lopettamisessa oli, kun kokoomuslainen kansanedustaja Eero Lehti sanoi suorat sanat kokoomuksen ajamalle kuntien pakkoliitoslaille.

 

Eero Lehti on jo monesti aiemminkin osoittanut epäkokoomuslaisia piirteitä kannanotoissaan, joten hänen eilinen avautumisensa ei tullut yllätyksenä – yllätys oli se suoruus, jolla Lehti hyökkäsi oman puolueensa pääministeriä ja muita puolueensa kuntakiusaajia vastaan.

 

Lehti vaati eilen, että pääministeri Kataisen on vedettävä pois käsittelystä suurten kaupunkiseutujen pakkoliitoslakiesitys.

 

Kansanedustaja Eero Lehti vaati, että "kunnat sekasortoon ajava kuntauudistus" on keskeytettävä ja kutsuttava oppositio parlamentaariseen valmisteluun.

 

Mahtoi pääministeri Kataisella olla korvat kuumana, kun kuuli vaikutusvaltaisen kokoomuskansanedustajan tuomion omalle ja ministeri Henna Virkkusen toiminnalle!

 

Kansanedustaja Eero Lehti kuuluu niihin harvoihin kokoomuksen kansanedustajiin, jotka ovat ennen poliittista toimintaansa tehneet ”oikeita töitä” – Lehti tekee oikeita töitä myös kansanedustajana ollessaan ja se lienee eräs syy, että hän ehdottelee järkeviä.

 

 

***********

Nyt jäämme mielenkiinnolla odottamaan puolueiden seuraavia siirtoja, kun kokoomuksen hellimä kuntien pakkoliitoslaki on murentumassa käsiin!

 

Eniten kansalaisia ehkä kuitenkin kiinnostaa seuraavat galluptulokset, jotka mittaavat puolueiden kannatusta, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt!

 

Niitä odotellessa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kuntakiusaaminen, kokoomuksen kuntakiusaaminen, kuntien pakkoliitokset, Henna Virkkunen, Jyrki Katainen, Eero Lehti,

EU:lle ei saa antaa roolia metsäpolitiikan toimijana

Torstai 16.1.2014 - -Esko Erkkilä-

Suhtaudun pääosin myönteisesti Suomen EU-jäsenyyteen.

 

Koen EU:n rauhanjärjestönä, sillä EU:n jäsenmaat eivät ole koskaan sotineet toisiaan vastaan.

 

Toimin työaikanani elintarvikebisneksessä ja näen myös sen osalta EU-jäsenyytemme voittopuolisesti positiivisena seikkana.

 

Maatalouden alkutuotanto joutui toki EU-jäsenyyden alkuaikoina rajun sopeuttamisen kohteeksi ja tiukka sopeuttaminen jatkuu yhä.

 

On kuitenkin osattava arvioida myös se vaihtoehto maatalouden ja elintarviketalouden kannalta, että emme olisi EU:n jäsen. Helppo ei olisi ollut sekään tie!

 

Mikä taho esimerkiksi nykyisen hallituskoalition aikana olisi suonut suomalaiselle maataloudelle edes ne toimintamahdollisuudet, jotka edelliset hallitukset ovat pystyneet takaamaan?

 

Sanotaan, että Jari Koskinen on parasta, jota Kokoomus pystyy suomalaiselle maataloudelle ja elintarviketaloudelle tarjoamaan.

 

Totean, että Koskinen on varmaan parasta, jota Kokoomus pystyy tarjoamaan, mutta on samaan hengenvetoon todettava, että se on liian vähän. Suomen 141-neuvottelut ja niiden lopputulos ovat vakavin näyttö nykyhallituksen hampaattomuudesta Suomen maatalouden ja elintarviketalouden puolustajana.

 

Sen verran pitää Koskista puolustaa, että ehkä hän teki asian edestä jotain, mutta Jyrki Katainen Suomen pääministerinä jänisti täysin 141-neuvotteluissa roolinsa.

 

Olen joutunut sivusta seuraamaan telaketjukokoomuslaisten selittelyä 141-neuvottelujen kariutumisesta ja todennut, että neuvottelut eivät ehtineet edes alkaakaan, kun Kokoomus jo luovutti Suomen neuvotteluhankkeet!

 

 

*************

 

 

Nyt olen huolissani niistä EU:n pyrkimyksistä, joilla pyritään hamuamaan EU:lle roolia metsäasioiden hoitamisessa.

 

Sanon jyrkästi EI niille suunnitelmille, joita EU hamuaa metsäasioihin sekaantumisellaan.

 

Suomen ja Ruotsin liittyminen EU:hun toi yhteisöön täysin uudella tasolla olevan tietämyksen metsäasioissa, kuin siellä oli ennen.

 

Lainaan työ- ja elinkeinoministeriön energiaosaston ylijohtaja Esa Härmälän ajatuksia, kun hän pyrkii herättelemään meitä suomalaisia siitä uhasta, joka aiheutuisi, jos EU sekaantuisi yhteisön metsäpolitiikkaan:

 

 

Euroopan komissio on lähiaikoina julkaisemassa direktiiviehdotuksensa kiinteän biomassan kestävyyskriteereistä. Julkisuuteen on kuitenkin jo vuotanut direktiiviluonnos, jonka metsänhoitoa koskevaan osaan pitää suhtautua kriittisesti. On ongelmallista se, että EU on tulossa mukaan koko metsäpolitiikan säätelyyn energiapuun kestävyyskriteerien kautta. Mikäli komissiolle annettaisiin delegoitua toimivaltaa määritellä kriteerejä, eteen voi tulla Suomen metsäsektorin kannalta hankalia tulkintoja.

 

 

EU:n roolin kirkastaminen metsäasioihin sekaantumisessa on eräs kysymys, jolla kansalaisten pitää tentata suomalaisia MEP-ehdokkaita kohtapuoliin alkavassa EU-vaalikampanjoinnissa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: EU:n sekaantuminen metsäasioihin, Esa Härmälä, Työ- ja elinkeinoministeriön energiaosaston ylijohtaja Esa Härmälä, 141, 141-neuvottelut, Kokoomus ja 141-neuvottelut, Jyrki Katainen jänisti 141-neuvottelut,

Pääministeri Jyrki Kataisen ohella myös SDP aloitti selittelyt tavoitteenaan sumuttaa kansalaisia vuoden 2015 eduskuntavaaleissa

Tiistai 14.1.2014 - -Esko Erkkilä-

Kataisen-Urpilaisen hallitus joutui odotetusti ottamaan ns. ”lusikan kauniiseen käteensä” ja toteamaan, että kuntien pakkoliitoksia ei tulla tekemään nykyisen hallituksen aikana.

 

Hallituksen tappion selittelyn aloitti kokoomuslainen pääministeri Katainen, kun hän pääministerin haastattelutunnilla 12.1.2014 totesi Ylen laatiman uutisen mukaan, että hallitus tekee lainsäädännön loppuun asti, eikä ole tarkoitus, että myöskään tulevat hallitukset käyttävät pakkoa laajassa mittakaavassa. Sen sijaan laki muka antaa tuleville hallituksille yhden työvälineen muiden joukkoon ehkäistä kunnallisten palveluiden loppumisen.

 

Kataisen haave taitaa kokea haaksirikon, sillä vahva veikkaus on, että seuraava hallitus siirtää Kataisen-Urpilaisen hallituksen pakkoliitoslait sinne minne ne kuuluvatkin eli roskakoriin.

 

Olen seurannut telaketjukokoomuslaisten reaktioita ja he ovat paheksuneet Kataisen perääntymistä Kataisen itsensä ja Henna Virkkusen aiemmista uholinjauksista.

 

Kataisen perääntyminen kertoo, että kokoomus on jo nyt aloittanut vuoden 2015 eduskuntavaaleihin tähtäävän uskottelunsa kuntien pakkoliitoksia muka karttavasta linjastaan.

 

Uskokoon ken tahtoo!

 

 

***********

 

 

SDP on eduskuntaryhmänsä puheenjohtaja Jouni Backmanin suulla ilmaissut samaa, kun Backman eilen ilmestyneessä Demokraatti-lehdessä väläytti, että hallitus tulee arvioimaan uudelleen kuntien pakkoliitoslain.

 

 

 

**********

 

 

Nostan hattua tamperelaiselle kansanedustaja Hanna Tainiolle, joka eilen Tampereen radion haastattelussa jääräpäisesti edelleen toitotti, että kuntien pakkoliitoslaki toimisi ”perälautana” sille, että valtiovalta voisi pakottaa kunnat pakkoliitoksiin.

 

Kiitokset Hanna Tainiolle, sillä kansalaiset arvostavat vuoden 2015 eduskuntavaaliehdokkaita, jotka jo näin hyvissä ajoin ennen vaaleja selkeästi ilmoittavat, että heidän valintansa merkitsisi kuntien pakkoliitoksia!

 

Uskon, että ainakin Pirkkalan, Ylöjärven, Kangasalan, Lempäälän, Nokian sekä Vesilahden äänestäjät antavat suuren arvon Hanna Tainion suoraviivaiselle ilmoitukselle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jyrki Katainen, pääministerin haastattelutunti 12.1.2014, kuntaliitokset, kuntien pakkoliitokset, kokoomus - kuntien pakkoliitokset, SDP - kuntien pakkoliitokset, Jouni Backman perääntyy kuntien pakkoliitoksista, Kokoomus perääntyy,

Taitavat olla yksinäisiä omissa joukoissaankin

Perjantai 30.8.2013

Hallituksen puheenjohtajat olivat eilen illalla äänessä Yle Areenan kautta suoraan lähetetyssä ohjelmassa, jossa Katainen, Urpilainen, Arhinmäki, Niinistö, Haglund sekä Räsänen yrittivät perustella hallituksen päättämiä kansalaisia kurittavia toimiaan.

 

Kuuntelin ns. toisella korvalla puheenjohtajien jorinoita ja ajattelin, että nyt hallituspuolueiden puheenjohtajat ovat varmasti perin yksinäisiä myös oman puolueensa keskuudessa. Yksinäisiä sen vuoksi, että kukaan järkevä poliitikko ei voi kannattaa hallituksen esityksiä.

 

Ruoska heilui ja se heilui jälleen kerran pahiten niiden selkäpiissä, jotka pystyvät vähiten vastustamaan itseensä tai lähipiiriinsä kohdistuvia heikennyksiä.

 

Hallituksen pakkovalta lasten kodinhoitotuen määrittelyssä on malliesimerkki siitä, että miten Kataisen-Urpilaisen hallitus kurittaa lapsia ja lapsiperheitä. Hallitus kertoo tavoittelevansa kodinhoitotuen heikennyksillä sitä, että äidit palaisivat työelämään nykyistä pikaisemmin!


Oletan, että harva demari tai kokoomuslainen pystyy tukemaan tätä lapsiperheiden ja äitien kurittamista. No, Keskustassa on tilaa järkeville ex-demareille ja ex-kokoomuslaisille!

 

Mielenkiintoista oli seurata, että kristillisdemokraatitkin hyväksyivät lapsiperheitä kurittavat linjaukset. On kummallista, että kaikki kristillisdemokraatit ovat niin tykästyneitä ministeri-Audin nahkapenkillä istumiseen, vaikka siellä pääseekin istumaan heistä ainoastaan Päivi Räsänen!

 

Kehyskuntien kokoomuslaiset ja demarit eivät varmaankaan tänään kehtaa tunnustautua demareiksi tai kokoomuslaisiksi, kun hallitus kaikista ennakkoilmoituksistaan huolimatta on päätymässä kuntien pakkoliitoksiin suurimmilla kaupunkiseuduilla.

 

Jos hallituksen linjaus tältä osin toteutuu, niin Tampereen seudullakin asiansa hyvin hoitaneet kehyskunnat joutuvat alistumaan Tampereen tehottomaan toimintaan.

 

On vankka totuus, että nyt istuvan hallituksen toimia joudutaan korjaamaan seuraavat kymmenen vuotta – yksi vaalikausi ei riitä Kataisen-Urpilaisen hallituksen tekemien virheiden korjaamiseen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, Paavo Arhinmäki, Ville Niinistö, Carl Haglund, Päivi Räsänen, kodinhoitotuen heikennys, kuntien pakkoliitokset, hallituksen rakenneuudistuspaketti,

Suomi tarvitsee johtajuutta!

Maanantai 26.8.2013 - -Esko Erkkilä-

Poikkean tänään tavoistani, sillä tänään juttuni on ”suulla suuremmalla” kirjoitettu.

 

Tämänpäiväinen juttuni on Tampereen Keskustan valtuustoryhmän varavaltuutetun ja Keskustanuorten liittohallituksen jäsenen Vilhartti Hanhilahden kynästä.

 

Vilhartti on 24-vuotias tamperelainen, joka oli Keskustan eduskuntavaaliehdokkaana viime eduskuntavaaleissa. Hän oli ehdokkaana jo vuoden 2008 kunnallisvaaleissa ja viime kunnallisvaaleissa hän ylti varavaltuutetuksi.

 

Jaan Vilhartin mielipiteet, jotka hän esitti Suomenmaa-lehdessä 21.8.2013 julkaistussa ”Puheenvuoro” –osiossa ja sen vuoksi mielelläni saatan Vilhartin ajatukset myös tämän saitin lukijoiden tietoon – on luonnollista, että olen saanut tähän Vilhartilta luvan:

 

*********

 

Suomi tarvitsee johtajuutta

 

Suomen tasavalta on ajautunut kriisiin. Yksi ja ainoa syy tämän kriisin muotoutumiseen on Suomen täysin kädetön hallitus.

 

Olen henkilökohtaisesti yrittänyt keksiä asioita, missä nykyinen hallitus on onnistunut. Vaikka olen miettinyt asioita kaikkein positiivisimpien suodattimien läpi, niin en pysty löytämään yhtäkään asiaa, johon voisin todeta: ”Tässä asiassa hallitus on onnistunut, eikä minulla ole tähän asiaan nokankopauttamista oppositiosta”.

 

Tämän hallituksen vastuunkanto on ollut suorastaan surkeaa.

 

Erityisesti olen pettynyt pääministeri Jyrki Kataiseen. Hän pärjäsi hyvin keskustajohtoisissa hallituksissa, mutta nyt tilanne on aivan toinen. Tiukan paikan tullen hän on monesti vetäytynyt hallituksen taakse, ja hallituksen toiminta on näyttäytynyt sekavampana kuin Kellokosken yleisen osaston kokoukset.

 

Mitä pidemmälle hänen hallituskautensa on jatkunut, sitä harmaampi hänestä on tullut. Hän tuntuu olevan täysin lamaantunut. Ironiseksi tämän muuttaa vielä se fakta, että hän edustaa puoluetta, jonka aateperinnössä ollaan arvostettu johtajuutta ja yksilöiden menestystä.

 

Anteeksi Jyrki, mutta sinä et ole se johtaja, jonka Suomi tarvitsee. Sinä et ole se johtaja, jonka Suomi ansaitsee.

 

Osansa tästä kritiikistä saa myös valtiovarainministeri Jutta Urpilainen. Hän on jatkanut SDP:n tuttua linjaa tehdä suuria lupauksia, jotka sitten voidaan ampua alas hallituskauden vanhetessa.

Ensimmäiseksi jäädytettiin aiemmin luvattu opintotuen indeksiin sitominen. Toiseksi ennen vaaleja paljon hehkutettu nuorisotakuu on lässähtämässä 2010-luvun suurimmaksi poliittiseksi pannukakuksi.

 

Nuorisotakuun kohdalla surullisinta on, että suurimmiksi kärsijöiksi osoittautuvat juuri ne nuoret, joita piti tällä uudistuksella auttaa. Hienoa sosiaalidemokratiaa.

 

Mielenkiintoinen oli myös se tapa, jolla Jutta Urpilainen perusteli muutama viikko sitten valtion lisälainan ottamista ensi vuoden budjettiin. Hän totesi, että ajat ovat muuttuneet ja paluuta entiseen ei enää ole.

 

Hyvä, että myös valtioneuvostossa on herätty tähän. Suomalaiset ovat varmasti ymmärtäneet jo pitkän aikaa sitten, että olemme vyötäröä myöten suossa. En usko, että tarvitsemme valtiovarainministeriä sitä meille kertomaan.

 

Kokoomuksen ja SDP:n johtamasta hallituksesta huokuu ehdottomuuden politiikka. Putkinäkö päällä yritetään selviytyä pois kriisistä, mutta oikeastaan mitään todellisia ratkaisuita ei edes etsitä. Pyritään vain sammuttelemaan tulipaloja bensiinillä.

 

Hallitus, joka muodostettiin fantastisuudella, innovaatioilla ja eteenpäin menemisellä, on ajautunut luovuuden puutteeseen, pysähtyneisyyteen ja surkeuteen. Suomen vankkureita vetää valjakko ilman ohjastajaa.

 

Se, mitä Suomi nyt tarvitsee, on luova johtajuus. Me tarvitsemme johtajan, joka ymmärtää tilanteen vakavuuden, mutta jolla on usko selviytymisestä kriisin ylitse.

 

Me tarvitsemme johtajan, joka kannustaa meitä talkoisiin yhteisen tulevaisuuden eteen, ja joka osaa myös vaatia meiltä toimia silloin, kun sen aika on.

 

Me emme tarvitse valtion päämiestä. Me tarvitsemme johtajan johtamaan kansakuntaa.

 

 

Vilhartti Hanhilahti

Keskustanuorten liittohallituksen jäsen”


 

********


Painavaa tekstiä – kiitos Vilhartti!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomi tarvitsee johtajuutta, Vilhartti Hanhilahti, Keskustan Tampereen valtuustoryhmä, Keskustan varavaltuutettu Vilhartti Hanhilahti, Keskustanuorten liittohallitus, Keskustanuorten liittohallituksen jäsen Vilhartti Hanhilahti, Jyrki Katainen,

Onnistunut johtaminen on johtamista "maaston mukaan"!

Lauantai 24.8.2013 - -Esko Erkkilä-

Otsikon toteamus ja siitä saamani omakohtaiset kokemukset tulivat mieleeni, kun luin Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän todenneen Mikkelin torilla kiveen hakatusta hallitusohjelmasta ja sen noudattamisesta näin:

 

”Sellainen ei ole tämän päivän johtamista.”

 

Omakohtainen kokemukseni tulee työelämästä ja muistan, kun eräs nuori jääräpäinen päällikkö – vai oliko hänellä peräti johtajan titteli – vaati myyntimiehiltä tarkat käyntisuunnitelmat yli vuoden päähän tulevaisuuteen; jos ei nyt päiväkohtaisesti, mutta ainakin kuukausitasolla jos ei viikkotasolla!

 

Myyntimiesten suoranaisena esimiehenä tunsin, että pieleen mennään ja pahasti.

 

Tämä aika oli raskainta aikaa työssäni, mutta…

 

 

…siitäkin selvittiin!

 

Selviäminen oli sitä, että saimme yksikkömme johtajaksi sittemmin vuorineuvokseksi kohonneen yritysjohtajan, joka halusi johtaa yritystä ”maaston mukaan”, kuten hän itse johtamistapaansa luonnehti.

 

Maaston mukaan johtaminen oli sitä, että suunnitelmia toki laadittiin, mutta päivän markkinatilanne oli se pohja, jonka mukaan toimittiin.

 

No, tuleva vuorineuvos hoiteli hommat siten, että jääräpäinen nuorimies osasi lähteä etsimään töitä muualta ja hänen päätöksensä oli suuri helpotus koko organisaatiolle.

 

Jääräpäisen nuorukaisen lähdön jälkeen ja tulevan vuorineuvoksen johtamana alkoi yksikkömme voimakas kehittyminen. Töissä oli taas mukava olla ja tulosta syntyi!

 

 

*******

 

Nykyhallituksen pilkuntarkka hallitusohjelma ja sen pilkuntarkka noudattaminen eivät mahdollista hallituksen tekemään sellaisia päätöksiä, joita nyt tarvittaisiin.

 

Sellainen ei ole tämän päivän johtamista!

 

Lukijani voivat itse päätellä, että kuka tai ketkä ovat nykyhallituksessa niitä jääräpäisiä vastavalmistuneita nuorukaisia, jotka ovat ammentaneet oppinsa oppikirjoista tai peräti jenkeistä, mutta joilla ei ole näkemystä ympärillä tapahtuneista muutoksista.

 

On valmistauduttava siihen, että vasta seuraavat eduskuntavaalit on se ”vuorineuvos”, joka pystyy syrjäyttämään vallasta nämä jääräpäiset ja kokemattomat nuoret?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: hallitusohjelma, Kataisen hallituksen hallitusohjelma, tästäkin selvitään, siitäkin selvittiin, Juha Sipilä, Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen,

Kataisen hallitus sai kevättodistukseensa huonot arvosanat myös hallituksen sisältä

Torstai 30.5.2013 - -Esko Erkkilä-

Yle julkisti eilen uusimman mielipidetutkimuksensa puolueiden kannatuksesta.

 


tv1Tässä kuva Ylen nettisivuilta!

 

Keskusta on kuukauden aikana kohentanut asemaansa peräti 2,3 %-yksikköä ja sitä kannattaa nyt 21,7 % suomalaisista.

 

Päivän kuorrutuksena Yle järjesti illalla kahden tunnin keskustelun siitä, miten hallitus on tähän mennessä onnistunut tavoitteissaan.

 

Keskusteluun osallistuivat puolueiden puheenjohtajat.

 

Keskustelu antoi hyvän kuvan puolueiden ja puoluejohtajien suhtautumisesta ajankohtaisiin asioihin.

 

Tässä muutamia kuvia ja puheenjohtajien valikoituja toteamuksia.

 

 

tv2

 

 

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä:

 

”Itse koulutin aikoinaan 250 henkilöä muuntokoulutuksella – pitäisi ottaa nytkin käyttöön.”

”Vihreä talous tuo töitä koko Suomeen.”

 

 

 

tv3

 

 

Pääministeri Jyrki Katainen (kokoomus):

 

”Suomalaisten yritysten palveluja ja tuotteita ei osteta.”

 

 

 

tv4

 

 

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (SDP):

 

”Se ei ole tehonnut vielä.”

 


 

tv5

 

 

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki:

 

”Kukaan ei voi olla tähän hallitukseen tyytyväinen.”

”Timo Soini on pelkkä kupla, joka puhuu työntekijöiden puolesta.”

 

 

tv6

 

 

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen:

 

”Täytyy saada joustoa, että henkilö voi myydä asuntonsa.”

 

 

 

tv7

 

 

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö:

 

 

”Uusi epävarmuuden aalto on nyt.”

 

 

tv8

 


RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund:

  

”Mitkään hokkus-pokkus –temput eivät toimi.”

 

 

tv9

 

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini:

 

”Nuorelle miehelle työttömyyttä pahempaa on vain sota.”

 

 


tv10

 

 

Mainion keskustelun johdattelijoina toimivat Katri Makkonen ja Jan Andersson.

 

 

On selvää, että Ylen keskustelu vahvisti eilen julkistetun mielipidetiedustelun suuntaa puolueiden kannatuksessa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, Paavo Arhinmäki, Ville Niinistö, Carl Haglund, Päivi Räsänen, Juha Sipilä, Timo Soini, Katri Makkonen, Jan Andersson, Yle, Yle Uutiset,

Pääministeri Katainen ja valtiovarainministeri Urpilainen saivat taas aihetta iloon

Lauantai 11.5.2013 - -Esko Erkkilä-

On helppo arvata, että pääministeri Jyrki Kataisen ja valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen taustajoukoissa oli eilen riemu ylimmillään, sillä saimme Tilastokeskukselta vankkaa tietoa, että kaksikko on onnistumassa tavoitteessaan.

 

Kaksikon tavoite kun näyttää olevan ajaa Suomen talous täystuhoon.

 

Tilastokeskus kertoi eilen, että teollisuuden uusien tilausten arvo oli vuoden 2013 maaliskuussa 11,3 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin maaliskuussa.

 

Tammi-maaliskuussa tilaukset vähenivät Tilastokeskuksen mukaan 10,0 prosenttia vuoden takaisesta.

 

 

tilastokeskus

 

Tässä kuva eilen ilmestyneestä Tilastokeskuksen katsauksesta, jossa kerrotaan Suomen talouden alamäestä.


Vain viime vuoden lokakuu ja hieman myös marraskuu olivat näillä mittareilla arvosteltuina paremmat kuin edellisvuonna samana kuukautena.

 

Huomaatte, että maaliskuussa 2012 teollisuuden uusien tilausten arvo aleni 11,2 % vuoden 2011 luvuista.

 

Eilen julkistettu tulos kertoo, että tämän vuoden maaliskuussa teollisuuden uusien tilausten arvo aleni viimevuotisesta tasosta peräti 11,3 %! Suomen talouselämä on hirvittävässä syöksyssä!

 

Jos lasketaan yhteen kahden peräkkäisen vuoden maaliskuussa tapahtunut talouden alamäki, olemme karun totuuden edessä.


**********

 

Ei voi olla oikein, että Suomen keskeisimmillä paikoilla on henkilöt – pääministeri Jyrki Katainen ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen – jotka ovat täydellisiä poliittisia broilereita. Heillä kummallakaan ei ole pienintäkään kokemusta yritysmaailmasta!

 

On muistettava, että vain yritysmaailma ja yritysten menestyminen luo hyvinvointia kansakunnalle.

 

Hyvinvointia eivät tuo poliittisesti valitut kuntien ja valtionhallinnon satraapit – heistä on tavalliselle kansalle vain kuluja.

 

Hyvinvointia luovat ne yrityksissä työskentelevät hitsaajat, levysepät, käynninvarmistajat, prosessimiehet ja –naiset, jotka valmistavat tuotteita, joilla on markkinoita. Yritysten markkinointiväki toimii etulinjassa suomalaisten hyvinvoinnin turvaajina – eivät ne kymppitonnin palkalla toimivat kaikenmaailman kuntamaailman ”konsernijohtajat”, ”maankäyttöjohtajat”, ”yhteysjohtajat” ja muut turhantoimittajat, joille kuntalaiset joutuvat maksamaan palkan.

 

Suomen kansa on viisasta ja sitä todistaa mm. se, että työväestön keskuudessa Keskustan kannatus on ohittanut SDP:n kannatuksen!

 

Joudumme katselemaan Suomen alasajoa vielä kaksi vuotta ja on selvää, että väärille urille Kataisen luotsaamaa kansantaloutta ei pystytä hetkessä oikaisemaan.

 

Nyt on kaikkien jo asennoiduttava siten, että Kataisen hallituksen maatamme raunioittava toiminta on loppulaulua vailla.

 

On toivottava, että myös kokoomuksen järkevät voimat tiedostavat tosiasiat ja alkavat toimiin, jotta Kataisen hallitus ei seuraavien kahden vuoden aikana ehdi tuhoamaan Suomea peruuttamattomasti.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen, Tilastokeskus, talouden alamäki, talouden alamäki jyrkkenee, fantastista,

Fantastista: Metso siirtää suodatinkangastuotantonsa Tampereelta Portugaliin!

Lauantai 4.5.2013 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Jyrki Katainen (kokoomus) ja valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (SDP) ovat jälleen kerran saamassa uuden hienon haluamansa sulan hattuunsa;

Konepajakonserni Metso on saanut Suomen yritysilmastosta tarpeekseen ja aikoo siirtää suodatinkangastuotantonsa Tampereelta Portugalin Ovariin.

 

Katainen ja Urpilainen ovat tehneet fantastista työtä, sillä vapautuuhan Tampereelta peräti 80 henkilöä työttömyyskortistoon – Katainen voikin todeta taas kerran;

 

Fantastista!

 

Nyt julkistettu Kataisen ja Urpilaisen saavutus on vain pieni osa heidän aikaansaannoksistaan, sillä parivaljakon toimenpiteet tuovat tulosta lähes päivittäin –

 

Fantastista!

 

Metson osalta voidaan todeta tuttua TV-mainosta toistaen, että ei tässä vielä kaikki!

 

Metso on käynnistänyt yt-neuvottelut myös Voimantuotanto-yksikössään ja sieltä on Kataisen sekä Urpilaisen iloksi saamassa 95 suomalaista kenkää!

 

Fantastista!

 

Pääministeri Kataisen ja valtiovarainministeri Urpilaisen onneksi suomalaisen yrityselämän kurimus ei jää Metson ilmoittamaan 175 metsolaisen irtisanomiseen, sillä kaksikko sai eilen haluamaansa tulosta myös muualla.

 

Teknologiayhtiö Exel Composites tuli avuksi ilmoittaessaan, että ne tulevat vapauttamaan henkilöstöään 60 henkilötyövuoden verran Kataisen ja Urpilaisen mieliksi työttömyyskortistoon!

 

Fantastista!

 

Hallituksessa puolueiden yhteistyö on saumatonta ja on havaittu, että kokoomuslainen pääministeri ja SDP:n valtiovarainministeri pystyvät antamaan ilon aiheita myös pienemmille hallituskumppaneilleen.

 

On selvää, että vihreät kokevat saaneensa mielihaluilleen täyden vastineen, kun Vapo ilmoitti eilen vaikeuksistaan.

 

Vihreiden ministerit ovat innoissaan, kun maamme turvepulaa on korvattu kivihiilen, öljyn ja tuontisähkön käyttöä lisäämällä.

 

Hallituksen hiilenmusta politiikka rulettaa!

 

Fantastista!

 

 

Miten fantastisia uutisia saammekaan kuulla ensi viikolla?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: fantastista, Jyrki Katainen: Fantastista, pääministeri Jyrki Katainen: Fantastista, kokoomus: Fantastista, Metson suodatinkangastuotanto Portugaliin, Exel Composites irtisanoo, Exel Composites, Vihreät ja Vapo, Vapon ongelmat, Vapo, turve, turvetuotanto,

Himas-kohun kiirastuli kovenee pääministeri Jyrki Kataisen ympärillä

Perjantai 29.3.2013 - -Esko Erkkilä-

Olen luullut, että pääministeri Jyrki Katainen tilasi kaveriltaan Pekka Himaselta 700.000 euron hintaisen ”tulevaisuusselvityksen” ilman kilpailutusta sen vuoksi, että kukaan muu ei tarjonnut vastaavaa tutkimusta.

 

Olin ällikällä lyöty, kun sain 26.3.2013 Yle Uutisten nettisivuilta tietää, että Valtioneuvoston kanslia kysyi lokakuussa 2011 eri tutkimuslaitoksilta, yliopistoilta ja konsulttifirmoilta kiinnostusta osallistua tulevaisuusselonteon laadintaan sekä arviota kustannuksista.

 

Valtioneuvoston kanslia sai 35 vastausta, joista yksi oli Pekka Himasen tarjous yrityksensä Sofos Oy:n nimissä.

 

Muut 34 tarjousta tulivat seuraavilta toimijoilta:


1.      Accenture Oy

2.      Demos Helsinki

3.      Eläketurvakeskus

4.      Envision

5.      ETLA

6.      Gaja Group Oy

7.      Helsingin Yliopisto

8.      IIASA

9.      Itä-Suomen Yliopisto/Pajunen

10.  Itä-Suomen Yliopisto/Turtiainen

11.  Kela

12.  Kuluttajatutkimus

13.  Limor Oy

14.  NAG PartnersOy

15.  Palkansaajien tutkimuslaito

16.  Pellervon taloustutkimus PTT

17.  PwC

18.  Pöyry Management Consulting Oy

19.  Ramboll

20.  Sitra

21.  Suomen Akatemia

22.  SYKE

23.  Symbioosi Partners Oy

24.  Taloustutkimus Oy

25.  Tampereen yliopisto, Shool of Management

26.  Tampereen yliopisto, yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö

27.  Tekes

28.  THL

29.  Turun yliopisto, Tulevaisuuden tutkimuskeskus

30.  Työterveyslaitos

31.  Vaasan yliopisto (1)

32.  Vaasan yliopisto, julkisjohtamisen oppiaine (2)

33.  VATT

34.  Åbo Akademi


Lista Pekka Himaselle hävinneistä tutkimusehdotuksista löytyy Yle Uutisten nettisivuilta googlaamalla näin:


Tutkimusehdotukset jotka hävisivät Pekka Himaselle


Jokaisen tarjokkaan kohdalta klikkaamalla pääsee tutustumaan siihen aineistoon, joka on ollut kyseisen tarjoajan argumenttina alustavassa tarjousilmoittautumisessa. Kannattaa tutustua!


Kyllä on ollut oltava fantastisen kova luulo itsestään, kun pystyy pokkana tämän tarjoajajoukon sivuuttaen tekemään tilauksen kaveriltaan ja maksamaan hänelle 700.000 euroa (anteeksi vaan) paskan jauhamisesta!

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jyrki Katainen, pääministeri Jyrki Katainen, tulevaisuusselvitys, 700000 euroa, Pekka Himanen, Sofos Oy,

"Minä saan harrastaa seksiä kenen kanssa tahansa, mutta sinun on oltava uskollinen!"

Perjantai 1.3.2013 - -Esko Erkkilä-

Suomi on viime päivinä saanut ihmetellä kokoomuslaisen pääministeri Jyrki Kataisen erikoisia päätöksiä ja pelkään, että tulevien viikkojen aikana saamme lisää ihmeteltävää.

 

Otsikkoteksti on suora lainaus Pekka Himasen pääministeri Jyrki Kataisen tilaamasta Sinisestä kirjasta, joka ilmeisesti lukeutuu Kataisen mielestä suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuudenkuvan perusteokseksi.

 

Otsikkoon kopioitu teksti löytyy sivulta 130.

 

Kyhäämästään ”tutkimuksesta” Himanen sai Kataiselta ilman kilpailutusta 700.000 euroa. Julkisuudessa kerrotaan, että Katainen ja Himanen sopivat "tutkimuksen" tilaamisesta ja marssivat sen jälkeen Tekesin, Sitran ja Suomen Akatemian puheille. On luonnollista, että mainitut rahoittajatahot eivät uskaltaneet sanoa vastaan, sillä olihan kysyjänä Suomen pääministeri!


Himasen tutkimuksen vahvasta sanomasta olkoon toisena esimerkkinä kestävästä kehityksestä toteamus sivulta 127:

 

”…merkityksellisyys on hyvinvointiin ja kukoistukseen nähden vielä erillinen elämän arvokkuuden lähde. Onnellisuus tai onnistuminen eivät ole kokonaan kontrollissamme – tätä voi kutsua elämän hauraudeksi. Tässä näyttäytyy myös elämän mysteerisyys:…”

 

Tätäkö Suomen kansa halusi, kun se viime eduskuntavaalien jälkeen sai hallituksen, jonka pääministerillä on otsaa maksaa kaverilleen 700.000 euroa (anteeksi vaan) paskan jauhamisesta?

 

Pääministeri Jyrki Kataisen ilman kilpailutusta Pekka Himaselta tilaaman ”tutkimuksen” lopussa kerrotaan tutkimushankkeen taustoista mm. seuraavaa:

 

”Ensimmäinen osa tutkimushanketta on keskittynyt päivittämään perustana käytettyä verkostoyhteiskunnan teoreettista viitekehystä.”

 

******

 

”Toisena osana tutkimushanketta on ollut tutkimusryhmän analysoimat case studyt, jotka on valittu niin että niiden kautta on voitu empiirisesti globaalisti testata informationaalisen ja inhimillisen kehityksen suhdetta kaikkien maailmantalouden alueiden menestyvimpien esimerkkien soveltamien kehitysmallien kautta.”

 

Oikeastaan olen vahvan anteeksipyynnön velkaa lukijoilleni, sillä kopioimani lainaukset eivät ole tästä maailmasta. Jouduin ne kuitenkin itsekin lukemaan, sillä vain siten koko kauheus minulle vasta paljastui.

 

On rienausta meitä kaikkia suomalaisia kohtaan, että maamme pääministeri on ollut valmis maksamaan Sinisen kirjan laatimisesta 700.000 euroa esimerkkitekstiä suoltaneelle ”tutkijalle”.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jyrki Kaitainen, pääministeri Jyrki Katainen, Pekka Himanen, Sininen kirja, Minä saan harrastaa seksiä kenen kanssa tahansa mutta sinun on oltava uskollinen!,

Nettiäänestäjät: Juha Sipilä voitti Soinin ja Kataisen!

Keskiviikko 13.2.2013 - -Esko Erkkilä-

Eduskunnassa käytiin eilen mielenkiintoinen keskustelu oppositiojohtajien ja pääministeri Kataisen kesken.

 

Aiheena oli hallituksen toimintapolitiikka.

 

Väittelyn voittaja ratkaistiin asiakysymysten perusteella ja Yle Uutiset antoi kuulijoiden sekä katselijoiden ratkaista väittelyn voittajan.

 

Äänestykseen vastasi lähes 26.000 kansalaista eli otos kertoo luotettavasti kansalaismielipiteen.

 

 

vaittelysipila

 

Äänestykseen osallistuneiden mukaan väittelyn voittaja oli Keskustan Juha Sipilä. Hän sai 37 prosenttia annetuista äänistä.

 

 

vaittelysoini

 

Toiseksi sijoittui perussuomalaisten Timo Soini, joka sai 33 prosenttia äänistä.

 

 

vaittelykatainen

 

Hännänhuippuna oli pääministeri Jyrki Katainen, joka sai 30 prosenttia äänistä.

 

 

Seurasin väittelyn televisiosta ja huomasin, että perussuomalaisten Timo Soini ajautui väittelyssä täysin statistin osaan – eväät eivät riittäneet. Soini halusi tässäkin keskustelussa omia pellen roolin ja se hänelle omasta pyynnöstään suotakoon.

 

Pääministeri Kataiselle oli haamukirjoittaja väsännyt mahtipontisen puheen, mutta sen esittämisessä Kataiselta puuttui se tausta, joka muiden kirjoittaman puheen esittämisessä on tavanomaista. Kannettu vesi ei kaivossa pysy!

 

Puheenjohtaja Juha Sipilä pystyi elämään tilanteen mukaan ja hän hallitsi väittelyn kuluessa muuttuneet asetelmat – myös kuulijat huomasivat tämän, sillä Sipilän voitto nettiäänestyksessä oli yllättävän selvä.


Mielelläni annan tunnustuksen...

 

vaittelyheinaluoma

...puhemies Eero Heinäluomalle,...


...jonka johdolla suomalaisille annettiin katseltavaksi näytelmä, joka ei todellakaan ole kunniaksi nykyhallitukselle ja sen pääministerille.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juha Sipilä, Timo Soini, Jyrki Katainen, Eero Heinäluoma,

Kokoomuksen askeleet oikealle merkitsevät ennenaikaisia eduskuntavaaleja?

Lauantai 10.11.2012 - -Esko Erkkilä-

Elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen valinta EK:n toimitusjohtajaksi merkitsi Jan Vapaavuoren siirtymistä uudeksi elinkeinoministeriksi.

 

Siirto on uusi askel Kokoomuksen siirtymisessä oikealle.

 

Pieni uutiskertaus;

 

 • Kokoomuksen puoluevaltuusto hyväksyi taannoin aloitteen, jonka mukaan ensimmäisestä sairauspäivästä ei maksettaisi palkkaa. Päätös syntyi vastoin puheenjohtaja ja maan pääministeri Jyrki Kataisen tahtoa.

 

Puoluevaltuusto päätti lisäksi, että kaksi seuraavaa viikkoa sairastaja saisi vain 80 prosenttia palkastaan.

 

 • Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Saul Schubak vaati poistamaan lapsilisät, sillä hänen mielestään ne tukevat "huonomman aineksen" lisääntymistä.

 • Kokoomuksen Harri Bogomoloff haluaa lakkauttaa Lapin yliopiston, koska yliopistosta maisterin tai peräti tohtorin paperit hankkineet eivät hänen mielestään kelpaa  edes lumen luontiin.

 

Jyri Häkämies osaa katsoa eteenpäin ja kaukokatseisuutensa ansiosta hän hyppäsi pois hukkuvasta laivasta – Kataisen-Urpilaisen hallitus on upottamassa itsensä lisäksi koko Suomen.

 

Suomi-laivan uppoamisesta antaa vahvan ennusteen maamme vaihtotaseen  vakava alijäämäisyys.

 

Onko  kuntaministeri Henna Virkkusen valtiosihteeri Anna-Kaisa Ikosen tähyäminen Tampereen pormestariksi samanlaista henkilökohtaista viisautta kuin oli Jyri Häkämiehellä?

 

Vahva vinkki hallituksen lopullisesta hajoamisesta on, kun Jyrki Katainen alkaa vakavasti tehdä töitä siirtyäkseen Suomen seuraavaksi EU-komissaariksi!

 

 

Otaksun, että Tampereen Keskustorille rahdataan vaalimökit jo pian uusien eduskuntavaalien merkeissä?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Jyri Häkämies, Jan Vapaavuori, Elinkeinoelämän Keskusliitto, EK, Jyrki Katainen, Kokoomuksen puoluevaltuusto, Saul Schubak, Henna Virkkunen, Anna-Kaisa Ikonen, Harri Bogomoloff, Lapin Yliopisto,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »