Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Pahin kilpailijasi voi huomenna olla suurin asiakkaasi tai esimiehesi!

Sunnuntai 5.2.2017 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Juha Sipilän toimintaa näkee kateellisten usein kommentoivan, että Suomen johtaminen ei olisi muka samanlaista kuin yritysjohtaminen.

 

 

Olen kateellisten kanssa jyrkästi eri mieltä ja totean, että Suomen ja kuntien/kaupunkien johtaminen on täysin samanlaista kuin yritysjohtaminen.

 

 

Yritysmaailmassa keskeistä on hyvän taloudellisen tuloksen aikaansaaminen ja sama tavoite pitäisi olla myös Suomen johtamisessa sekä kuntien/kaupunkien johtamisessa.

 

 

Vain taloudellisesti terve kunta/kaupunki voi mahdollistaa lapsille ja nuorille hyvän päivähoidon sekä koulutuksen – hyvinvoipa kunta pystyy takaamaan asukkailleen kunnollisen infran eli kulkuväylät, leikkikentät ja puistot.

 

 

Oleellista on se, että vain taloudeltaan terve kunta pystyy huolehtimaan vanhuksille ”kuivat vaipat” ja mielekkään elämän elonkaaren ehtoopuolella.

 

 

****************

 

 

Poliittisten toimijoiden toistensa ymmärtäminen ja kunnioittaminen on toimivassa kuntamaailmassa keskeistä.

 

 

En ole päivääkään toiminut ammattiyhdistysliikkeessä, mutta sellaisen kuvan olen saanut, että siellä pöydän toisella puolella oleva neuvottelija koetaan lähes viholliseksi. 

 

 

Etäältä joidenkin ammattiliittojen toimintaa seuranneena joutuu toteamaan, että riidankylvö samankin liiton eri osapuolten kesken saattaa olla voimakasta.

 

 

Liike-elämässä vihollisia ei tunneta, vaan siellä kunnioitetaan pöydän toisella puolella olevaa neuvottelijaa, vaikka käsitykset poikkeaisivat toisistaan.

 

 

Bisnesmaailmassa tiedostetaan, että nyt pöydän toisella puolella oleva voi huomenna olla Sinun suurin asiakkaasi tai jopa esimiehesi – miten silloin pystyt toimimaan, jos olet kohdellut toista osapuolta kuin vihollista?

 

 

Laajennan näkökulman politiikkaan ja totean, että myös politiikassa pitäisi ymmärtää, että tänään poliittinen kilpakumppani voi huomenna olla tärkeä liittolainen.

 

 

Riidelkööt asiat, mutta henkilösuhteisiin ne eivät saa vaikuttaa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Voiko Suomen johtaa kuin yritystä? Kilpailija tänään - suurin asiakas huomenna, Kilpailija tänään - esimiehesi huomenna,