Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Nyt Keskustalla on Pirkanmaalla oikea meininki!

Torstai 29.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Muutaman päivän kuluttua Suomessa alkaa uusi aika, kun maamme jakaantuu 21 hyvinvointialueeseen, joiden vastuulla on sosiaalihuollon, terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestäminen 1.1.2023 lukien. 

 

Hyvinvointialueella on itsehallinto ja ylintä päätösvaltaa alueen asioissa käyttää aluevaltuusto.

 

Hyvinvointialueiden aluevaltuustot on valittu sunnuntaina 23.1. toimitetuissa aluevaaleissa.

 

Pirkanmaalla Keskusta taisteli tasapäisesti hyvinvointialueen kolmanneksi suurimmasta paikasta, mutta jäi äänimäärissä lopulta kuudenneksi.

 

Pirkanmaan hyvinvointialueella Keskustan valtuustoryhmä on vaalien jälkeen ollut aktiivinen ja Joulun sekä Uudenvuoden välipäivinä se on järjestänyt isoja yleisötilaisuuksia, joissa sen jäsenet ovat tavanneet hyvinvointialueen asukkaita.

 

 

IMG_6885.JPG

 

Osallistuin eilen yleisötilaisuuteen, jonka Keskustan valtuustoryhmä järjesti Ravintola Sarvessa Kyröskoskella.

 

Mukana olivat Pirkanmaan hyvinvointialueen Keskustan valtuustoryhmästä (vasemmalta alkaen) Minna Sarvijärvi, Klaus Myllymäki, Marjo Mäkinen-Aakula, Katariina Pylsy sekä Linda Lähdeniemi.

 

Arvostan Keskustan valtuustoryhmää ja sen toimintaa, sillä nyt koettu uudenlainen asukkaiden kuuleminen ja heidän huomioimisensa on jotain uutta, johon politiikanteossa ei ole totuttu!

 

 
-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nyt Keskustalla on Pirkanmaalla oikea meininki!, Pirkanmaan hyvinvointialue, Keskustan aluevaltuustoryhmä Pirkanmaalla, Minna Sarvijärvi, Klaus Myllymäki, Marjo Mäkinen-Aakula, Katariina Pylsy, Linda Lähdeniemi, Ravintola Sarvi, Kyröskoski, Hämeenkyrö,

Kyllähän se harmitti, kun jouluaattona isä joutui menemään talliin Vappua ruokkimaan ja sillä aikaa Joulupukki ehti käymään!

Lauantai 24.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Näin Jouluaattona tulee mieleen kolmekin jouluaattoa lapsuudestani, kun tapahtui pieniä eriskummallisuuksia.

 

Kahtena varhaisimpina jouluaattoina harmitti Isän puolesta se, kun hän joutui menemään antamaan joulukaurat Vappu-hevosellemme ja pahaksi onneksi sinä aikana Joulupukki kävi meillä!

 

Kolmas eriskummallinen jouluaatto oli se, kun kummitätini oli yksistään käymässä meillä ja silloin Joulupukki poikkesi meillä.

 

Joulupukki oli hieman väsynyt, sillä hän kaatui joulukuusemme kanssa samaan kasaan, mutta joululahjat tulivat kuitenkin jaettua.

 

Joulupukin vierailun jälkeen myös kummisetäni saapui meille ja pientä ohjausta hänelle antoi puolisonsa kummitätini!

 

Hyviä ohjeita ja evästyksiä elämää varten näistä kaikista jouluaatoista kuitenkin sain!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kyllähän se harmitti kun jouluaattona isä joutui menemään talliin Vappua ruokkimaan ja sillä aikaa Joulupukki ehti käymään!, Joulupukin käynti, Kaurojen viesti hevoselle jouluaattona, Joulupukki kaatoi joulukuusen,

Tänään on talvipäivän seisaus klo 23.48 ja silloin päivä on lyhimmillään.

Keskiviikko 21.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Pitää olla pimeää, jotta päästään kohti valoa, kevättä ja kesää.

 

Tänään on talvipäivän seisaus klo 23.48 ja silloin päivä on lyhimmillään.

 

Vielä tänäänkin kuljemme pimeyttä kohti, mutta klo 23.48 kaikki muuttuu, kun päivä alkaa pidentymään.

 

Kevättalvi on toivon ja uskon aikaa ja tuo aika alkaa tänään.

 

Runsas lumi on auttanut kulunutta pimeää aikaa, mutta nyt alkaa todellinen matka kohti kevättä.

 

Lopetin mökkikauden marraskuun alussa ja nyt odotan huhtikuuta ja mökkikauden alkamista.

 

Talvipäivän seisaus eli tämä päivä palauttaa toivon, että pimeys päättyy.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tänään on talvipäivän seisaus klo 23.48 ja silloin päivä on lyhimmillään., Talvipäivän seisaus 21.12.2022 klo 23.48, Nyt alkaa valkeus, Pimeys päättyy,

Paikallislehti osaa arvostaa myös syrjäseutujen ihmisiä!

Maanantai 19.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Synnyin- ja mökkikuntani Viljakkala liittyi Ylöjärven kaupunkiin vuoden 2007 alusta, mutta yhä edelleen pidän itseäni viljakkalalaisena.

 

Viljakkalalaisena pysymistäni edesauttaa se, että alueemme paikallislehti…

 

 

IMG_6827.JPG

 

…Seutulehti UutisOiva eli entiseltä nimeltään Hämeenkyrön Sanomat kertoo jo etusivullaan, että lehden uutiset käsittelevät Hämeenkyrön, Ikaalisten, Jämijärven ja Viljakkalan uutisia.

 

 

 

IMG_68242.JPG

 

Sisäsivuillaan lehti uutisoi Hämeenkyrön, Ikaalisten, Jämijärven sekä Viljakkalan seurakuntien tapahtumat!

 

 

IMG_6825.JPG

 

Viljakkalan kuntaliitoksen yhteydessä Viljakkalan seurakunta lopetti seurakuntana toimintansa ja siitä muodostui Ylöjärven seurakunnan Viljakkalan seurakuntapiiri.

 

Arvostan korkealle paikallislehtemme menettelyn, jossa se yhä edelleen julkaisee Viljakkalan kirkolliset uutiset ja erityisesti sitä, että tämä tapahtuu ”Viljakkalan seurakunta” –teeman alla!

 

 

Kiitokset Seutulehti UutisOiva´lle!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Paikallislehti osaa arvostaa myös syrjäseutujen ihmisiä!, Seutulehti UutisOiva, UutisOiva, Hämeenkyrön Sanomat, Hämeenkyrön seurakunta, Ikaalisten seurakunta, Jämijärven seurakunta, Ylöjärven seurakunta, Ylöjärven seurakunnan Viljakkalan seurakuntapiiri,

Eipä Tampereen Hämeenkadulla ja Hämeensillalla ole joulukiireitä!

Lauantai 17.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Sain eilen seurata paraatipaikalta Tampereen ydinkeskustan joulukiireitä ja totesin, että klo 14.01 oli hieman vilkkaampaa, kun…

 

IMG_6815.JPG

 

…kaksi henkilöautoa ajoi Hämeensillan yli, mutta parin tunnin kuluttua eli klo 16.02 olikin jo hiljaisempaa!

 

Hiljaisempaa sen vuoksi, että henkilöautoliikenne oli tyystin loppunut, mutta…

 

IMG_6819.JPG

 

…yksi bussi sentään oli pyrkimässä Hatanpäänvaltatieltä yli Hämeensillan ja kohti Keskustoria!

 

Kyllä ratikkaintoilijat ovat saaneet Tampereen ydinkeskustan niin täydelliseen katastrofaaniseen tilaan, että ”oksat pois”!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eipä Tampereen Hämeenkadulla ja Hämeensillalla ole joulukiireitä!, Hämeenkadun joulukiireet 2022, Hämeensillan joulukiireet 2022, Hämeenkadun alennustila, Hämeensillan alennustila, Ratikan syytä kaikki,

Myös tuotantoeläimille tarkoitetuista rehujen raaka-aineista on huolehdittava!

Keskiviikko 14.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Saimme eilen tiedon, että Jyrki Kataisen johtaman kokoomushallituksen vuonna 2013 tekemä päätös suomalaisen elintarviketurvallisuuden heikentämisestä ainakin osittain puretaan, kun leipäviljojen varmuusvarastointimäärät kasvatetaan Kataisen hallituksen typistämästä kuudesta kuukaudesta kahdeksaan ja puoleen kuukauteen.

 

En tunne nykyistä tuotantoeläinten ruokinnan huoltovarmuuspolitiikkaa, mutta on mielestäni itsestäänselvyys, että myös siitä on huolehdittava.

 

Tunnen ainakin osan tuosta asiasta vuodelta 2010, jolloin oli ”etulinjassa” siitä huolehtimassa.

 

Ulkomailta saatavat rehuseosten raaka-aineet muodostavat yhä tänäänkin merkittävän osan suomalaisesta ruokaturvallisuudesta, sillä…

 

 

IMG_6810.JPG

 

…sikojen ja siipikarjan ruokinnassa välttämätöntä soijarouhetta tuodaan Suomeen n. 120 miljoonaa kiloa vuodessa! Kuukausitasolla määrä on siis 10 miljoonaa kiloa eli neljä 2.500 tonnin suuruista soijarouhelaivalastia kuukaudessa.

 

Sain olla vastuullisena raaka-ainepäällikkönä, kun vuosina 2088 – 2010 työnantajani huolehti 5.000 tonnin suuruisesta soijarouhepotista, joka oli koko ajan valmiina Huoltovarmuuskeskuksen käyttöön. On selvää, että myös alan muilla toimijoilla oli vastuullaan samansuuntaisia vastuita.

 

 

Peräänkuulutan, että leipäviljan ohella kotieläintalouden rehutarpeista riittävä osa pitää kuulua siihen raaka-ainereserviin, joka koko ajan on kriisitilaiteiden yllättäessä oltava otettavissa käyttöön!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: Myös tuotantoeläimille tarkoitetuista rehujen raaka-aineista on huolehdittava!, rehuraaka-aineiden huoltovarmuus, Huoltovarmuus, Huoltovarmuuskeskus, Jyrki Kataisen hallitus tyri vuonna 2013 Suomen huoltovarmuuden leipäviljojen osalta, Jyrki Katainen,

Meni yhdeksän vuotta, jotta kokoomusjohtoisen hallituksen töppäykset pystytään edes osittain korjaamaa!

Tiistai 13.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Vuonna 2013 hallituksen pääministerinä oli kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen ja siihen kuuluivat kokoomuksen lisäksi sosiaalidemokraatit, vihreät, ruotsalainen kansanpuolue ja kristillisdemokraatit sekä huhtikuuhun 2014 saakka vasemmistoliitto.

 

Tuo Kataisen hallitus vähät välitti maamme kansallisesta turvallisuudesta ja eräs tuon piittaamattomuuden ilmenemismuodoista oli, kun se puolitti maamme leipäviljan varmuusvarastot.

 

Maamme leipäviljan varmuusvarastot riittivät aikaisemmin vuoden tarpeisiin, mutta Kataisen hallitus puolitti ne ja nyt meillä on leipäviljaa Huoltovarmuuskeskuksen hallinnoimissa varmuusvarastoissa vain puolen vuoden tarvetta vastaava määrä.

 

Viljojen varmuusvarastoista myytiin Kataisen hallituksen päätöksellä elintarvikelaatuista viljaa noin 146 miljoonaa kiloa, josta vajaat 130 miljoonaa kiloa oli vehnää.

Myynti tapahtui useassa erässä 13 kuukauden aikana vuosina 2015–16.

 

******************

 

Tervehdin suurella tyydytyksellä eilen tehtyä päätöstä, jolla Huoltovarmuuskeskuksen hallinnoimia leipäviljan varmuusvarastoja nostetaan siten, että ne riittävät kahdeksan ja puolen kuukauden tarpeisiin.

 

Valitettavaa puolestaan on se, että edelleenkään emme yllä niihin varmuusvarastointimääriin, jotka olivat voimassa ennen kokoomuksen ja sen puheenjohtajan Jyrki Kataisen hallituksen vuonna 2013 tekemiä leikkauspäätöksiä.

 

Vaadin, että leipäviljamme varmuusvarastointimäärät palautetaan ennen vuotta 2013 olleelle tasolle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Meni yhdeksän vuotta jotta kokoomusjohtoisen hallituksen töppäykset pystytään edes osittain korjaamaa!, Huoltovarmuuskeskus, Leipäviljojen varmuusvarastot, Jyrki Katainen, Pääministeri Jyrki Kataisen johtama hallitus teki karhunpalveluksen Suomelle,

On ihmeellistä, että Tampereen keskikaupungilla ei ehditä tekemään lumitöitä!

Maanantai 12.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Kartan Tampereen keskikaupungilla käyntiä, mutta joskus siellä on pakko käydä.

 

Tekemättömät lumityöt kasvattivat taas eilen kynnystä lähteä käymään keskikaupungilla, sillä jopa joukkoliikenteen käyttämät pääväylät oli aurattu huolimattomasti tai ei lainkaan!

 

Olin aikoinaan 8 ja puoli vuotta Tampereen Infra Liikelaitoksen hallituksen jäsenenä ja silloin me luottamushenkilöt huolehdimme, että keskikaupungillakin pääsi talvisaikaan liikkumaan.

 

Nyt Tampereen Infra on yhtiöitetty Tampereen Infra Oy:ksi ja entisen liikelaitoksen palvelukyvystä on vain haalea muisto!

 

Tampereen Infra Oy:n hallituksen puheenjohtaja on Petri Olkinuora ja hallituksen jäsenet ovat Ilkka Ojala, Pia Nordström, Pauli Välimäki, Johannes Tossavainen, Heikki Päätalo sekä Pauliina Pasanen.

 

****************************

 

Onneksi meillä Peltolammilla ja Ruokomäenkadulla katujen ja kulkuväylien kunnosta vastaa yksityinen yritys eli Pihahuolto Haapaniemi Oy ja se aurasi eilenkin moneen kertaan asuinalueemme pääväylän eli Ruokomäenkadun!

 

Tampereen Infra Oy:n vastuuhenkilöiden – erityisesti hallituksen jäsenten – kannattaisi tehdä opintomatka Palokalliolle Ruokomäenkadulle!

 

 

-Esko Erkkilä-

2 kommenttia . Avainsanat: On ihmeellistä, että Tampereen keskikaupungilla ei ehditä tekemään lumitöitä!, Tampereen Infra Liikelaitos, Tampereen Infra Oy, Tampereen Onfra Oy on kirosana asukkaiden kannalta, Pihahuolto Haapaniemi Oy, Ruokomäenkatu, Peltolammi, Palokallio, Tampere,

Romahtaako Ronaldon markkina-arvo Sveitsi-ottelun penkkikomennuksen vuoksi?

Torstai 8.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro eli tuttavallisemmin Cristiano Ronaldo on Qatarin jalkapallokisoissa kisaavan Portugalin maajoukkueen kapteeni.

 

Ronaldo on syntynyt Madeiran saarella sen pääkaupungissa Funchalissa vuonna 1985 eli hän on nyt 37-vuotias.

 

Ronaldolle on vuonna 2014 Funchalissa paljastettu patsas, jota minäkin sain…

 

 

ronaldo.jpg

 

…”kätellä” vuonna 2018.

 

 

Ronaldon patsaan on veistänyt taiteilija Ricarco Veloza prossiin ja sen korkeus on 3,40 metriä ja paino 800 kiloa.

 

Taisi olla toissapäivänä ensimmäisen kerran 14 vuoteen, kun Ronaldo sai maaottelussa penkkikomennuksen ja nyt kysynkin, että romahduttiko Ronaldon penkkikomennus hänen markkina-arvonsa!

 

Lähipäivät näyttävät!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Romahtaako Ronaldon markkina-arvo Sveitsi-ottelun penkkikomennuksen vuoksi?, Ronaldo, Portugalin jalkapallomaajoukkue, Madeira, Funchal, Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, Qatar,

Itsenäisyyttä on myös se, että voi liittoutua!

Keskiviikko 7.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Eilinen Itsenäisyyspäivä kirvoitti sosiaalisessa mediassa lukemattoman määrän onnentoivotuksia ”kaikille”, läheisille ja monille kunkin sidosryhmille.

 

***************

 

Itsenäisyyspäivän tervehdyksistä löysin kaksi helmeä eli otsikossa olevan…

 

anteroalenius.JPG

…Hämeenkyrön kunnanjohtaja Antero Aleniuksen toteamuksen

 

”Itsenäisyyttä on myös se, että voi liittoutua!”

 

 

****************

 

Mattivanhanen.JPG

Toinen tärkeä toteamus oli Eduskunnan puhemies Matti Vanhasen toteamus:

 

”Itsenäisyys ei tarkoita yksinoloa vaan tarvitsemme luotettuja ystäviä. Heitä meillä on onneksi paljon.”

 

 

Kiitokset Antero Aleniuksella ja Matti Vanhaselle!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Itsenäisyyttä on myös se että voi liittoutua, kunnanjohtaja Antero Alenius, Hämeenkyrö, Puhemies Matti Vanhanen,

Itsenäisyyspäivä antaa juhlalliset puitteet ylennyksille ja kunniamerkkien saamiselle

Tiistai 6.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Vietämme tänään itsenäisyytemme 105. juhlapäivää, sillä Suomi itsenäistyi 6.12.1917.

 

Itsenäisyyspäivämme juhlaohjelma on vuosien mittaan vakiintunut ja se huipentuu illalla Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanoton televisiointiin.

 

Itsenäisyyspäivänä liputus alkaa klo 8.00 ja päättyy klo 20.00.

 

****************

 

Henkilökohtaisesti kaksi Itsenäisyyspäivää muistuu ylitse muiden ja ensimmäinen niistä liittyy siihen, kun sain Tasavallan presidentin minulle myöntämän…

 

 

IMG_6740.JPG

 

…Suomen Valkoisen Ruusun Ansioristin eli SVR Ar:n.

 

Kunniamerkin saaminen edellyttää Suomen Valkoisen Ruusun (SVR) ritarikunnan ohjesäännön mukaan ansioituneisuutta isänmaan palveluksessa.

 

**********

 

Toinen mieliinpainuva Itsenäisyyspäivä on se, kun sain toisen reserviläisylennykseni eli minut ylennettiin yliluutnantiksi.

 

 

Kiitollisena muistelen!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Itsenäisyyspäivä, Itsenäisyyspäivä 6.12.2022, Itsenäisyyspäivän ylennykset, Itsenäisyyspäivän ansiomerkit, Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunta, Suomen Valkoisen Ruusun Ansioristi, SVR Ar,

Hämeenkyrönväylä innostaa holtittomaan ajoon?

Torstai 1.12.2022 - -Esko Erkkilä-

Hämeenkyrön kirkonkylän ohittava ns. Hämeenkyrönväylä avattiin liikenteelle eilen.

 

Omalta osaltani ”korkkasin” Hämeenkyrönväylän eilen illansuussa, kun ajoin Viljakkalasta sitä kautta Tampereelle.

 

Meno Tampereen suuntaan oli holtitonta, vaikka oli pimeää ja satoi vettä sekä räntää.

 

Pienimmänkin kotteron oli päästävä ohitseni, sillä nythän eivät olleet Hämeenkyrön kirkonkylän luonnolliset hidasteet estämässä hurjaa menoa!

 

Ymmärrän, että nelikaistainen moottoritiemäinen baana houkuttelee ajamaan kovaa, mutta monien kuljettajien taidot eivät yllä tuohon hillittömään menoon.

 

Sen huomion tein, että Hämeenkyrönväylän satasen nopeusrajoitus oli Tampereen suuntaan ajavilta jäänyt alitajuntaan, sillä niin holtittomia ohituksia tapahtui Sasin tienhaaran kohdalla olevalla ohituskaistalla.

 

Nyt nopeasti erilaisia ylinopeuksien hillitsemistoimia Hämeenkyrönväylälle, mutta erityisesti sen jälkeisille tieosuuksille!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hämeenkyrönväylä innostaa holtittomaan ajoon?, Hämeenkyrö, Hämeenkyrönväylä, Viljakkala, Viljakkalasta Tampereelle, Hämeenkyrön ohitustie,

Taidamme selvitä säikähdyksellä!

Keskiviikko 30.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Rakensimme omakotitalon Tampereen Palokalliolle vuonna 1988 – Palokallio sijaitsee eteläisellä Tampereella Tampere-Helsinki – moottoritien välittömässä läheisyydessä.

 

Olemme olleet asuinpaikkaamme tyytyväisiä, sillä se sijaitsee lähellä keskustaa, mutta kuitenkin riittävän etäällä siitä.

 

Peltolammin suuralue – johon Palokalliokin kuuluu – on viime aikoina ollut tapetilla, sillä sinne ja Lakalaivan alueelle on meneillään kaksi täydennysrakentamisen asemakaavahanketta.

 

Suurimmat huolemme hälvenivät, kun osallistuin monien muiden tavoin eilen asiasta järjestettyyn asukastilaisuuteen.

 

Tilaisuus järjestettiin neljä tuntia kestäneenä…

 

 

IMG_6686.JPG

 

…non stop-tilaisuutena ja olin mukana ensimmäisen kolmen vartin ajan.

 

 

IMG_6685.JPG

 

Projektiarkkitehti Ilkka Kotilainen toimi asukastilaisuuden juontajana ja hyvät kokemukset hänen taidoistaan vahvistuivat.

 

IMG_6682.JPG

 

Peltolammin koulu puretaan ja sen tilalle rakentuu pienkerros- ja rivitaloja, keskiosiin 20 pientä kaupunkiomakotitonttia ja itäreunaan yhtiömuotoisia pientaloja. Alue rakentuu kaksikerroksisena. Alueen rakennusoikeus on 9000 kerrosneliömetriä, mikä vastaa 160–170 asukasta.

 

 

*******************

 

Peltolammin koulun alue elää omaa elämäänsä hieman meistä kauempana, mutta Lakalaivan uusi ilme kiinnostaa lähemmän sijaintinsa vuoksi meitä enemmän.

 

 

IMG_6681.JPG

 

Lakalaivaan nykyisen Valion toimitilojen maisemiin on tarkoitus toteuttaa Tampereen eteläisiä kaupunginosia palveleva hyvinvointikeskus.

 

Ohjelmassa on muun muassa koulu, päiväkoti, nuorisotilat, ikäihmisten päivätoiminta ja kirjasto. Itäiseen kortteliin sijoittuu päivittäistavarakaupan tilaa, pienliiketilaa, liikuntatilaa ja sote-palveluita. Palvelukorttelit rakentuvat 3–4-kerroksisina. Niiden eteläpuolelle sijoittuu pysäköintitalo.

 

Nyt teollisuuskäytössä oleva alue mullistuu täysin, sillä suunnittelualueelle ollaan rakentamassa 7 kerroksisia ja jopa 12 kerroksisia ns. pistetaloja – asuntokortteleiden rakentaminen merkitsee jopa 1350 – 1450 uutta asukasta!

 

On selvää, että noin suuri uusien asukkaiden määrä arveluttaa!

 

Kysyin asukastilaisuudessa, että ovatko asunnot vuokra- vaiko omistusasuntoja ja sain vastaukseksi, että ilmeisesti molempia.

 

Asuntopoliittisena tavoitteena kuulemma on kohtuuhintainen vapaarahoitteinen monipuolinen asuminen, johon sisältyy eri kokoja pienistä asunnoista perheasuntoihin ja myös erityisryhmien asumista.

 

On selvää, että minä ja Palokallion Omakotiyhdistys ry seuraamme erityisesti Lakalaivan alueen suunnitelmien edistymistä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Taidamme selvitä säikähdyksellä!, Peltolammi, Palokallio, Lakalaiva, Peltolammin täydennysrakentamissuunnitelma, Lakalaivan täydennysrakentamissuunnitelma,

Suometsien ns. ennallistaminen olisi isku vasten isiemme kasvoja!

Lauantai 26.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Metsähallituksen nettisivuilla kerrotaan, että maassamme nykyinen suopinta-ala on 8,7 miljoonaa hehtaaria ja niistä ojitettuna on 4,7 miljoonaa hehtaaria ja ojittamatta n. 4,0 miljoonaa hehtaaria.

 

Maatalousyhtymä Erkkilän omistuksessa Viljakkalan Majajärvellä on runsaat pari hehtaaria ojitettua suometsää.

 

Olin mukana vuonna 1964, kun isäni ilmoittautui Ylöjärven maatalousnäyttelyssä KOP:n järjestämään ”suometsäkilpailuun” jossa suometsäomistajat ilmoittautuivat ja sitoutuivat omistamansa suometsän ojitukseen ja tuon metsäkappaleensa saattamisesta metsänkasvatuksen piiriin.

 

Ilmoittautumisen jälkeen isäni hommasi palstalle kaivinkoneen, joka kaivoi kunnollisen piiriojan ”kovan maan” ja suon rajalle sekä toinen oja kaivettiin meidän ja naapurimme rajalle.

 

KOP:n suometsäkilpailu päättyi aikanaan ja kaikille sen kunniakkaasti suorittaneille ojennettiin kunniapokaali!

 

Tänään tuolla entisellä suolla kasvaa vankka männikkö ja koko alue on saatettu tehokkaan metsähoidon piiriin.

 

Olisi isäni metsähoidollisten toimenpiteiden perusteetonta hyljeksimisestä ja halveksimista, jos tuo alue nyt ns. ennallistettaisiin.  Siihen ei minua kukaan pysty taivuttamaan!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suometsien ns. ennallistaminen olisi isku vasten isiemme kasvoja!, ennallistaminen, suometsien ennallistaminen, Viljakkala, Majajärvi, Viljakkalan Majajärvi, Ylöjärvi, Ylöjärven maatalousnäyttely, Ylöjärven maatalousnäyttely vuonna 1964, KOP, suometsäkil.

Pahoinpidelty ja pahoinvoiva Hämeenkatu!

Perjantai 25.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Maamme toiseksi suurimman kaupungin eli Tampereen pääväylä eli Hämeenkatu on pahoinvoiva ja sen pahoinvoinnin juurisyy on ratikka.

 

Entisaikaan Hämeenkatu oli iloa, tunnelmaa ja eloa pursuava valtaväylä, jota kannatti näin pimeänä vuodenaikana tulla katsomaan keskustan ulkopuoleltakin.

 

Iloiset jouluvalot toivat viihtyisyyttä ja antoivat eloa synkkänäkin vuodenaikana.

 

IMG_6599.JPG

 

Nyt kaikki on toisin, sillä kaikki ilo on kadonnut Hämeenkadulta ja sen synkkyyttä lisäävät kylmät ratikkakiskot.

 

Kaikki elämä on Hämeenkadulta kaikonnut ja kadulla vallitsevaa synkkyyden tunnelmaa korostavat täysin epäonnistuneet ns. jouluvalot.

 

Tajuavatko Tampereen ratikkapäättäjät lainkaan, että millaiseen helvettiin ja surkeuteen he ovat päätöksillään ajaneet Hämeenkadun?

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pahoinpidelty ja pahoinvoiva Hämeenkatu!, Hämeenkatu, Tampere, Tampereen Hämeenkatu, ratikka, ratikan tuhoama Hämeenkatu, Hämeenkadun jouluvalot, Hämeenkadun jouluvalot ovat surkea vitsi,

Huligaanit olivat eilen sytyttäneet omakotiyhdistyksemme paperinkeräyskontin tuleen!

Keskiviikko 23.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Olemme Palokallion Omakotiyhdistys ry:nä aikoinaan hankkineet asukkaidemme käyttöön paperinkeräyskontin, jonka tyhjennyksestä huolehtii Keskisen keräys ja kuljetus Oy.

 

 

IMG_6638.JPG

 

Kontti sijaitsee omakotitaloamme vastapäätä kadun toisella puolella ja se on töherryksiä lukuun ottamatta saanut olla rauhassa, mutta eilen jotkut älypäät olivat sytyttäneet sen sisällä olleet jätepaperit tuleen.

 

IMG_6642.JPG

 

Palokunta kävi pillit soiden sammuttamassa kytevän ja runsaasti savua aikaansaaneen tulipalon.

 

Kaikkea ne vatipäät saavat aikaan!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Huligaanit olivat 22.11.2022 sytyttäneet omakotiyhdistyksemme paperinkeräyskontin tuleen!, Palokallio, Palokallion Omakotiyhdistys ry, vatipäät, huligaanit, Pirkanmaan Pelastuslaitos, Keskisen keräys ja kuljetus Oy,

Seurakuntavaalien ehdokkaat panostivat ennätyksellisesti vaalimainontaan!

Tiistai 22.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Seurakuntavaalit ovat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon päättävien elinten päättäjien valitsemiseksi järjestettävät vaalit.

 

Vaalit järjestetään neljän vuoden välein ja vuoden 2022 vaalipäivä oli viime sunnuntaina eli 20.11.2022.

 

Häpeäkseni joudun tunnustamaan, että en käyttänyt äänioikeuttani, mutta seurasin tiiviisti oman seurakuntani sekä useiden lähiseurakuntien vaaleja.

 

Keskeistä vaalikampanjoinnissa oli ehdokkaiden runsas panostaminen vaalimainontaan. Vaalimainonta keskittyi paikallislehtiin ja erityisesti sosiaaliseen mediaan.

 

Ehdokkaiden taustoissa oli kahtakin tyyliä eli osa ehdokkaista painotti ehdokaslistansa poliittisuutta ja osa taas halusi tehdä selkeän eron poliittisiin puolueisiin.

 

En osaa ottaa kantaa poliittisiin puolueisiin ja niistä erillään pysyneisiin ehdokkaisiin juuri siitä syystä, että en käyttänyt äänioikeuttani.

 

Huomionarvoista on se, että valitut ovat eilen olleet aktiivisia somessa ja kiitelleet heitä äänestäneitä!

 

Veikkaan, että seurakuntien päättäviin elimiin valitut ovat hiirenhiljaa taas lähemmäs neljä vuotta ja sitten taas vuonna 2026 virkistyvät ja kertovat erinomaisuudestaan!

 

Harmi juttu!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Seurakuntavaalien ehdokkaat panostivat ennätyksellisesti vaalimainontaan!, seurakuntavaalit, evankelis-luterilainen kirkko, Hämeenkyrön seurakunta, Ylöjärven seurakunta, Tampereen Eteläinen seurakunta, Messukylän seurakunta, Härmälän kirkko,

Asiakaspalvelutehtävät koulivat kykyä sanoa asiat positiivisesti!

Maanantai 21.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Olen jo pidempään pohdiskellut liian monien ihmisten tapaa sanoa – jopa möläytellä – asioita luotaantyöntävästi.

 

Politiikan parissa pyörivien osalta tuo luotaantyöntävä tapa sanoa asiat on varsin yleistä. Onneksi äänestäjät ja lähimmät yhteisökaverit osoittavat näille henkilöille ”kaapin paikan” ja jonkin ajan kuluttua nuo ilmapiirin myrkyttäjät osaavat itsekin huomata asian ja luopuvat vastuutehtävistään.

 

Tässäkin pätee vanha suomalainen viisaus eli:

”Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan!”

 

Ei minulla tänään muuta!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Asiakaspalvelutehtävät koulivat kykyä sanoa asiat positiivisesti!, työympäristön ilmapiirin myrkyttäjät, Ilmapiirin myrkyttäjät järjestöelämässä, Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan!,

Pää saappaaseen ja kivekset pois!

Torstai 17.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Suomenpystykorva on maamme kansalliskoira ja ainakin minä arvostan sen koiraroduista korkeimmalle.

 

Isäni kertoi, että heillä oli lapsuudenkodissaan koirana aina suomenpystykorva ja sen lisäksi hän kertoi jokaisen koiran nimenä olleen Sälli.

 

Omassa lapsuudenkodissani oli kaksi koiraa ja tietysti ne olivat kumpikin suomenpystykorvia. Ei varmaan ole yllätys, että molempien koiriemme nimi oli Sälli!

 

***************

 

Ainakin ensimmäinen Sälli alkoi karkailemaan kotoa ja sen vuoksi se piti salvaa eli pallit pois!

 

Elettiin 1960-luvun alkupuolen vuosia ja sain tehtäväkseni viedä Sällin naapuritaloon, jossa Sakari-isännällä oli kokemusta koirien salvamisesta.

 

Sakari laittoi Sällin pään saappaaseen, jotta tuo kirurginen toimenpide oli mahdollista tehdä.

 

Partakoneen terällä viillot pallien kohdalle ja kivekset pois – niin yksinkertaista se oli!

 

Toimenpiteen jälkeen Sälli juoksi suorinta tietä kotiin ja siitä tulikin kotona viihtyvä uskollinen koira!

 

*************

 

En tiedä, että salvetaanko vielä nykyisin uroskoiria, mutta se lienee varmaa, että homman hoitaa eläinlääkäri!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomenpystykorva, Suomenpystykorva on maamme kansalliskoira, koiran salvaminen, koiralta pallit pois,

Eipä ole tarvinnut saunomistottumuksiaan muuttaa!

Sunnuntai 13.11.2022 - -Esko Erkkilä-

Julkisuudessa kerrotaan, että monet ovat sähkönhinnan korotuksen vuoksi muuttaneet saunomistottumuksiaan.  Meillä ei ole niitä muutettu, vaan edelleenkin saunomme jokseenkin joka päivä.

 

Rakensimme aikoinaan omakotitaloomme puulämmitteisen saunan ja nyt saamme nauttia tästä yli kolmekymmentä vuotta sitten tekemästämme päätöksestä.

 

Meillä on omakotitalossamme myös yksi puulämmitteinen takka ja jokseenkin joka päivä illansuussa lämmitämme sekä takan että saunankiukaan.

 

Jokapäiväinen takanlämmittäminen merkitsee, että takan ”kivikasa” on aina lämmin ja olisikin suuri virhe jättää se joskus lämmittämättä. Myös jokapäiväinen kiukaanlämmittäminen tuo lisälämpöä talouteen.

 

On toki tosiasia, että polttopuiden hankinta omasta metsästä on vanhemmiten haasteellista, mutta mm. metsänhoidolliset syyt puoltavat polttopuiden hankintaa omasta metsästä.

 

 

Olen mieluusti ns. halkoholisti!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Eipä ole tarvinnut saunomistottumuksiaan muuttaa!, saunominen, saunominen päivittäin, puulämmitteinen kiuas, puulämmitteinen takka, oman metsän polttopuut, oma metsä, metsänhoidollisuus, halkoholisti,

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »