Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Soppaa, saippuaa ja sanaa

Lauantai 23.1.2010 klo 16.33 - -Esko Erkkilä-


Pelastusarmeijan tunnuksena on alusta asti ollut "Soup, Soap and Salvation" eli soppaa, saippuaa ja sanaa.

 

Maaseudun Sivistysliiton Tampereen opinto- ja kulttuuriyhdistys ry järjesti tänään koulutustilaisuuden, jonka aiheena oli "Pelastusarmeija ja vähävaraisten auttaminen". Osallistuin mielenkiintoiseen tilaisuuteen.

 

Alustajina tilaisuudessa olivat Pelastusarmeijan Tampereen osaston johtajat, majurit Pirjo ja Lasse Vallinheimo.

 

Pelastusarmeija on perustettu Englannissa v. 1865. Suomeen järjestö tuli v. 1889 ja Tampereelle se saapui v. 1893. Kyse on maailmalaajuisesta toiminnasta, sillä Pelastusarmeijalla on nykyään toimintaa 119 maassa.

 

Pelastusarmeijan työssä hengellinen ja sosiaalinen työ kulkevat käsi kädessä. Järjestön toimintamuodot eri maissa riippuvat kunkin maan yhteiskuntarakenteesta, mutta evankeliumin julistaminen on kaikkialla ykkösasia.

 

Pelastusarmeijaan kuuluu sotilaita, jotka ovat vapaaehtoistyöntekijöitä sekä upseereja, jotka ovat Pelastusarmeijan palkattuja toimihenkilöitä.

 

Pelastusarmeijan upseerikoulu kestää 2…3 vuotta. Se sisältää kurssiluontoista opiskelua ja upseerikoulun käyminen antaa valmiuksia työhön.

 

Pelastusarmeijan upseerit ylenevät arvoissaan virkaiän mukaan. Upseerikoulun jälkeen luutnantiksi pääsee n. viiden vuoden palvelusajan jälkeen ja kapteeniksi n. viidentoista vuoden kuluttua upseerikoulusta. Majuri on kokenut Pelastusarmeijan palvelija.

 

Pelastusarmeijan korkeimmat arvot eversti ja komentaja liittyvät erikoistehtävien suorittamiseen - ne eivät välttämättä liity virkaikään.

 

Pelastusarmeijan toiminta ei suoraan liity kirkkokuntien toimintaan. Suomessa pelastusarmeijalaisista n. 90 % kuuluu ev. luterilaiseen kirkkokuntaan.

 

Pelastusarmeijan taloudellinen toiminta on mittavaa. Sen sosiaalitoiminnan "liikevaihto" liikkuu tasolla 12…13 milj. euroa vuodessa. Rahoitus saadaan lahjoituksina, jäsenten maksamina kymmenyksinä sekä tilaisuuksissa kerättävillä kolehdeilla.

 

Merkittävä tulonhankkimismuoto on Joulupata-toiminta. Viime joulunaikaan Pelastusarmeijan joulupatatoiminnan keräystulos Tampereella oli hieman yli 68.000 euroa.

 

Pelastusarmeija on luotettava avunvälittäjä ja sen kustannukset ovat pienet. On turvallista lahjoittaa roponsa Pelastusarmeijalle, sillä silloin varmistaa apunsa perillemenon lyhentämättömänä avuntarvitsijoille.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Pelastusarmeija, joulupadat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini