Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Puolustusministeri Jyri Häkämies miinanpolkijana?

Sunnuntai 7.3.2010 - -Esko Erkkilä-


Puolustusministeri Jyri Häkämies on saanut Kansallisen Kokoomuksen sisäisessä työnjaossa miinanpolkijan roolin.

 

Muuten ei voi käsittää, että hän vakavissaan esittäisi kaikkien kolmen ydinvoimalaluvan hyväksymistä.

 

Kolmen ydinvoimalaluvan hyväksyminen saattaisi järkevän toiminnan kannalta olla perusteltua, mutta se ei ole poliittisesti mahdollista. Vihreät vastustavat yhdenkin luvan myöntämistä ja heidän jonkinasteisen hyväksynnän saaminen edellyttää, että tässä vaiheessa hyväksytään ainoastaan yksi tai maksimissaan kaksi ydinvoimalalupaa.

 

Oleellista on, että ydinvoimalalupien myöntämisen yhteydessä sovitaan monista muista energiapoliittisista linjauksista. Maailma ei ole musta-valkoinen ja sen puolustusministeri Häkämies kaahotuksessaan unohtaa.

 

Toistan kannanottoni ja pidän realistisena, että Suomeen myönnetään tässä vaiheessa yksi tai maksimissaan kaksi uutta ydinvoimalan rakennuslupaa.

 

On välttämätöntä ja perusteltua, että ydinvoimalalupien myöntämisen yhteydessä sovitaan monista muista Suomen lähivuosien energiapolitiikkaan vaikuttavista ratkaisuista. Kyseeseen tulevat tuulivoimaan, jätteiden ja puun sekä mm. turpeen hyödyntämiseen liittyvät ratkaisut.

---------

Pidän Raimo Sailaksen kriittistä kannanottoa viljan käyttämisestä etanolin raaka-aineena oikeana ja kannatan hänen esitystään pidättäytymistä viljaetanolin valmistukseen ryhtymistä oikeana. Suomen viljasadot suovat mahdollisuuden viljasadon käyttämiseen etanolin valmistamiseen pitkällä tähtäyksellä mahdottomina, sillä viljaylijäämämme mahdollistavat sen kannattavasti korkeintaan joka viides vuosi.

 

Harvoin pystyn olemaan demari-virkamiesten kanssa samalla linjalla, mutta nyt se on mahdollista!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Jyri Häkämies, ydinvoimalaluvat, Loviisa, Eurajoki, Simo Pyhäjoki


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini