Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Kylähiihtotapahtuma Viljakkalassa

Perjantai 19.3.2010 - -Esko Erkkilä-


MTK-Viljakkala järjesti kylähiihtotapahtuman Viljakkalan Hanhijärvenkulmalla 14.3.2010.

 

Hiihto tapahtui Kirmon ja Viitaniemen talojen välillä Hannu Haapaniemen moottorikelkallaan ja latukoneellaan tekemällä latu-uralla. Osallistuin tapahtumaan.

 

Lähdin ladulle synnyinkodiltani ja kävin ensiksi hörppäämässä makeat mehut Kirmolla. Sen jälkeen hiihtelin Viitaniemeen ja päätin matkantekoni taas synnyinkotiini.

 

Kirmon ja Viitaniemen talojen etäisyys toisistaan on n. 5 kilometriä eli "mutkin" matkaa kertyi kymmenisen kilometriä.

 

Oli mukava hiihdellä ilman kiirettä ja valokuvailla kotikulmani talvisia maisemia.

 

Tapahtuma on muodostunut perinteeksi, mutta muutamana viime vuotena sitä ei ole ollut mahdollista toteuttaa heikon lumitilanteen vuoksi. Nyt lunta reitillä oli riittävästi ja keli oli luistava.

 

Molemmissa taloissa - Kirmolla ja Viitaniemessä - oli mehutarjoilu. Mehutarjoilu tapahtui molemmissa taloissa tilan keittiössä ja siellä hiihtäjillä oli mahdollisuus keskustella isäntäväen kanssa eri asioista. Kaksi viikkoa sitten Finlandia-hiihdossa latuasemilla oli julmettu kiire, joten keittiössä toteutettu mehutarjoilu tuntui ylellisyydeltä.

 

Aikaisemmin Viljakkalan kunta maksoi Hannu Haapaniemelle pientä korvausta kyläladun kunnossapidosta, mutta Ylöjärven kaupunkiin tapahtuneen kuntaliitoksen jälkeen rahallista apua laduntekoon ei nyt ole liiennyt.

 

Kehitys kuvastaa kuntaliitosten nurjaa puolta.

 

Kiitän MTK-Viljakkalan puuhahenkilöitä talvisen tapahtuman järjestämisestä. Erityiskiitokset Kirmon ja Viitaniemen talojen isäntäväelle sekä Hannu Haapaniemelle, joka talkootyönä on huolehtinut kyläladun kunnossapidosta.

 

Toivottavasti ensi vuonna on samanlainen lumitalvi kuin nyt, jotta kylähiihto voidaan ensi vuonnakin toteuttaa. Silloin hiihtäjät ehkä voisivat poiketa Kirmon ja Viitaniemen puolivälissä Maatalousyhtymä Erkkilän maatalouskonehallille nauttimaan mehutarjoilusta! 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: MTK-Viljakkala, Hannu Haapaniemi, Kirmo, Viitaniemi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini