Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Lehtipuhallin - viherpeukalon välttämätön apuri

Maanantai 12.4.2010 - -Esko Erkkilä-


Kevät etenee ja viherpeukalolla on kiire ehtimään moneen hommaan.

 

Ensimmäisiä toimenpiteitä ovat marjapensaiden kevätruiskutukset ja lehtien haravointi - tai oikeastaan puhaltaminen - nurmikoilta.

 

Nyt tarvitaan monipuolisiin töihin soveltuvaa työvälinettä ja se on lehtipuhallin.

 

Lehtipuhallin soveltuu sellaisenaan nurmikoiden "haravointiin", mutta sen työteho on moninkertainen tavalliseen haravointiin verrattuna. Osaavan lehtipuhaltimen käyttäjän jäljiltä työn jälki vastaa täysin haravoinnin jälkeä.

 

Olemme hankkineet kunnollisen lehtipuhaltimen ja siihen lisälaitteena tilavan säiliön kasvinsuojeluaineiden levittämistä varten.

 

Suoritin kevätruiskutuksen sunnuntaina hieman yli sadalle marjapensaalle. Mustaherukka-, punaherukka-, viherherukka, valkoherukka- ja karviaispensaat saivat keväisen annoksen parafiinisekoitusta, joka pitää erilaiset ötökät kurissa.

 

Parafiiniseos muodostaa kelmun, joka kotiloi ötökät, jotta ne eivät pääse tekemään tuhojaan. Kyse on oikeastaan mekaanisesta tuholaistorjunnasta.

 

Meillä on vanhalle mustaherukkamaalle päässyt pesiytymään äkämäpunkki. Yritin tehdä tavanomaista tuhdimman annoksen parafiiniseosta, jotta äkämäpunkin itiöt jäisivät varmasti parafiinikelmun alle.

 

Kevät on edennyt kuluneen viikon aikana ripeästi ja saattaa olla, että en saanut äkämäpunkkia taltutettua. Kesällä se nähdään.

 

Lehtipuhallin on viherpeukalon välttämätön laite, jota tarvitaan keväästä syksyyn. Eräänä syksynä ensilumi yllätti ja kukkasipulit jäivät istuttamatta. Ei hätää, sillä lehtipuhallin oli taas avuksi!

 

Lumi puhallettiin sivuun, kukkasipulit istutettiin ja lumi puhallettiin takaisin paikoilleen. Keväällä saimme ihailla hienoa kukkaloistoa, sillä lehtipuhallin oli päästänyt pälkähästä.

 

Lehtipuhaltimen ainoa ongelma on sen ääni. Se on kuitenkin pieni ongelma niihin etuihin verrattuna, joita se merkitsee viherpeukalolle!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Lehtipuhallin, nurmikoiden haravointi, kevätruiskutus


Kommentit

28.4.2011 15.36  Lehtipuhallin-Lasse

Kiitos Luojalle ja insinöörille lehtipuhaltimesta! Paras vehje ikinä. Ei muuten pidä automaattisesti paikaansa että 2-tahtikoneet olisivat hiljaisempia kuin 4-tahti. Stihl-merkkiset kun pilasivat aikoinaan kaikkien maineen. Esim. Husqvarnan Silent-malli on tehokas ja hiljainen. Halleluja lehtipuhaltimille!!!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini