Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Julkilausuma nuorisotyöttömyyden hoitamisen, haja-asutusalueiden rakentamisedellytyksistä huolehtimisen sekä Tampere-Pirkkala -lentoaseman kehittämisen puolesta

Tiistai 20.4.2010 - -Esko Erkkilä-


Suomen Keskustan Pirkanmaan piirijärjestö päätti Ellivuoressa 17.4.2010 antamassaan julkilausumassa kiinnittää huomiota nuorisotyöttömyyden hoitamiseen, haja-asutusalueiden rakentamisedellytyksistä huolehtimiseen sekä Tampere-Pirkkala -lentoaseman kehittämiseen.

 

Kokous valitsi julkilausumatoimikuntaan puheenjohtajaksi Jouni Koskelan Tampereelta ja jäseniksi Elina Kimpanpään Sastamalasta, Elina Siepin Ylöjärveltä, Tuukka Liuhan Lempäälästä ja Esko Erkkilän Tampereelta.

 

Julkilausumaan soveltuvia asioita oli monia, mutta valitsimme siihen kolme otsikossa mainittua teemaa. Piirikokous hyväksyi yksimielisesti laatimamme julkilausumaluonnoksen.

 

Suomen Keskustan Pirkanmaan piirin piirikokouksessaan 18.4.2010 hyväksymä julkilausuma kuuluu näin:

 

----------------------

 

Nuorisotyöttömyyden hoito on valtion lisätalousarviossa keskeinen panostuskohde. Tähän tulee myös jatkossa panostaa varmistamalla koulutusketjujen saumattomuus ehkäisemällä koulutuksen keskeyttämisiä uusilla ja ennakkoluulottomilla keinoilla sekä madaltamalla yritysten kynnystä työllistää vastavalmistuneita.

 

Haja-asutusalueiden rakentamista ei saa estää ja hankaloittaa valtakunnallisilla, alueellisilla tai kunnallisilla ohjeilla ja määräyksillä. Erityisesti tulee huolehtia nykyisten haja-asutusalueiden asukkaiden ja elinkeinojen tarpeista lähtevän rakentamisen monipuolisten mahdollisuuksien säilymisestä. Rakentamista säätelevä päätöksenteko tulee tapahtua mahdollisimman lähellä asukkaita ja jokaisen tasa-arvoiset mahdollisuudet vaikuttaa omaan elinympäristöönsä varmistaen.

 

Helsingin ja Tampereen välinen alue on Suomen ainoa Manner-Euroopan olosuhteisiin verrattava yhdyskuntarakenteellinen ja toiminnallinen kasvuvyöhyke. Sen vaikutuspiirissä asuu yli kolmannes koko maan väestöstä. Alueen kilpailukyvyn ja liikenteen tehostamisen kannalta on tarpeen kehittää Tampere-Pirkkalan lentoasemaa maan kakkoskenttänä helpottamaan Helsinki-Vantaan lentoaseman kasvupaineita. Toiminnan tehostaminen edellyttää myös lentoasemien välisten raideyhteyksien kehittämistä.

 

---------------------------

 

 

Julkilausuma on toimitettu tiedotusvälineille.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Suomen Keskustan Pirkanmaan piirijärjestö, Jouni Koskela, Elina Kimpanpää, Elina Sieppi, Tuukka Liuha, Esko Erkkilä, nuorisotyöttömyys, haja-asutusalueet, Tampere-Pirkkalan lentoasema


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini