Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Yhteisalueiden siivoustalkoot äitienpäivän aattona

Maanantai 10.5.2010 - -Esko Erkkilä-


Viime vuosina on vakiintunut tavaksi, että äitienpäivää edeltävänä lauantaina siistitään asuntoalueiden yhteisalueita, tienvarsia, uimarantoja ja muita vastaavia alueita.

 

Etelä-Alvari otti tänä vuonna erityiskohteekseen Vihiojan rantojen siistimisen.

 

Etelä-alavarilaiset siistivät Vihiojaa Muotialankujan päässä, Vihiojanpuistossa, Hatanpään valtatien ja Lahdenperänkadun kulmassa, Jokirannankadun päässä sekä Viinikankadun ja Lahdenperänkadun kulmassa.

 

Osallistuin siistimistalkoisiin Jokirannankadun päässä.

 

Talkoot alkoivat klo 11.00, mutta olin paikalla jo tuntia aikaisemmin - kas kun 40 kilometrin ajomatka Viljakkalan mökiltä sujui ennakoitua nopeammin. Ehdin ennen muiden saapumista koota monenlaista rojua jo melkoisesti. Ensimmäinen "löytöni" oli miesten huopahattu - kenellä lienee ollut niin kiire, että hattu oli joutunut Vihiojaan.

 

On ihmeellistä, että asuntoalueiden keskellä kulkevaan jokiuomaan on joutunut paljon autonrenkaita ja peltitynnyreitä. Paljon styrox-jätettä ja suuret määrät teräslankaa oli myös päätynyt Vihiojaan ja sen rannalle! Ratakiskonpätkän löytyminen ei enää ketään ihmetyttänyt!

 

Paikalliset koivistonkyläläiset kertoivat, että siivouskohteemme - Vihiojan mutka - on ollut vuosikaudet lähialueen omakotitalojen puutarhajätteen kaatopaikka! Täytyy ihmetellä ihmisten välinpitämättömyyttä omaa asuinaluettaan kohtaan.

 

Olemme vieneet oman tonttimme puutarhajätteet jo useana vuonna Tarastenjärven kaatopaikalle - aikaisemmin veimme ne omaan metsään Viljakkalassa, mutta ensimmäisten espanjan siruetanoiden ilmaannuttua puutarhajäte on toimitettu Tarastenjärvelle.

 

Kohteessamme oli kymmenkunta ahkeraa talkoolaista ja saimme kerättyä erilaista jätettä kolme isoa jäteastiallista sekä isot kasat autonrenkaita, sahattua jätepuuta, rautaromua ja ojan laidoilta hakkaamiamme risuja. Ihmeellisimmät löydöksemme olivat melkein teräkunnossa ollut talikko sekä suojatietä osoittava "uunituore" liikennemerkki!

 

Pike-Alvari toi talkooporukalle sämpylöitä, pitsoja, munkkeja sekä mehua ja hyvin ne meille maistuivat, vaikka sadetta tulikin taivaalta vihvomalla.

 

Alueen asukkaat olivat tyytyväisiä, kun saimme heidän lähivirkistysalueensa siistiin kuntoon.

 

Kiitän Etelä-Alvaria Vihioajan kunnostamistalkoista ja toivon, että ojan siistimistä jatketaan tavalla tai toisella vaikkapa kaupungin toimesta. Vihioja on sen "väärtti", että se ja sen rannat pitäisi saada koko pituudeltaan nykyistä parempaan kuntoon.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Siivoustalkoot, Vihioja, Tarastenjärvi, Koivistonkylä, espanjan siruetana


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini