Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Viro punnersi itsensä euro-kuntoon lyhyessä ajassa!

Maanantai 17.5.2010 - -Esko Erkkilä-


EU-komissio ehdottaa, että Viro liittyy euroalueeseen vuonna 2011.

 

Liittyminen vaatii vielä EU:n huippukokouksen poliittisen hyväksynnän kesäkuussa. Sen jälkeen EU:n valtiovarainministerit vahvistavat asian todennäköisesti heinäkuussa.

 

Viron kehitys neuvostomiehityksen jälkeen euromaaksi tulee olemaan hämmästyttävän nopea. Viron nopea kehitys on vahva näyttö virolaisten sitkeydestä - kommunismin ikeen alta päästyään he ovat laittaneet maansa infran ja talouden kuntoon tinkimättömällä työllä.

 

EU-maiden keskimääräinen valtion velkataakka on 75 prosenttia bruttokansantuotteesta. Virossa vastaava lukema on 7,5 %!

 

Viro on siis näyttänyt pilkun paikan!

 

Eurokelpoisuus tutkittiin yhdeksässä EU-maassa. Tutkituista maista - Bulgaria, Tsekki, Viro, Latvia, Liettua, Unkari, Puola, Romania ja Ruotsi - ainoastaan Viron todettiin täyttävän lähentymiskriteerit. Vaikka kahdeksan muutakin maata ovat edenneet yhteisvaluutan käyttöönoton valmisteluissa, yksikään niistä ei täytä kaikkia vaatimuksia.

 

Tavallisen suomalaisen kannalta matkustaminen Viroon tulee helpottumaan entisestään.

 

Oletan, että hintatason kohoaminen Virossa tulee euroalueeseen liittymisen myötä jatkumaan - se on suomalaisten kannalta Viron euroon liittymisen ainoa varjopuoli.

 

Me suomalaiset toivotamme virolaiset europerheen täysivaltaisiksi jäseniksi 1.1.2011 ja luotamme siihen, että Suomenlahden etelärannalla osataan huolehtia talousasioista jatkossakin.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Viro, euro, Viro eurokuntoon


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini