Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Mikä Elintarviketeollisuusliitossa mättää?

Lauantai 22.5.2010 - -Esko Erkkilä-


Elintarvikealan työtaistelutoimenpiteet ovat ihmetyttäneet kansalaisia koko kevään ajan. Lakot ja työsulut sekä niiden suloinen sekamelska ovat hämmentäneet kansalaisia pitkin kevättä. Markettien lähes tyhjät lihajalostehyllyt tuovat elävästi mieleen taannoisen Neuvostoliiton elintarvikekaupat.

 

Riitapuolia lukuun ottamatta kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry ja Elintarviketeollisuusliitto ry sahaavat sitä heikkoa oksaa, jolla molemmat istuvat.

 

Molempien riitapukarien pitäisi tietää, että vähittäiskauppa ei jää toimettomaksi, kun elintarvikkeet uhkaavat loppua kaupoista - silloin alkaa elintarvikkeiden laajamittainen tuonti! Kuinka silloin "suu pannaan"?

 

Elintarvikealalla pitkään työskennelleenä olen viimeinen heittämään kivellä kumpaakaan työtaistelun osapuolta.

 

En kuitenkaan malta olla ottamatta esille Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:n ja Elintarviketeollisuusliitto ry:n pitkään jatkuneita tuloksettomina sopimusneuvotteluja.

 

Elintarvikealalla YTN on yrittänyt neuvotella ETL:n kanssa nyt puoli vuotta saadakseen sopimuksen ylemmille toimihenkilöille. Ylemmillä ei ole alan muista henkilöstöryhmistä poiketen sitovaa työehtosopimusta, vaan 30.03.2010 umpeutunut palkkapöytäkirja.

 

YTN:n mahdollinen sopimus ei hetkauta allekirjoittanutta mitenkään, sillä olen aina neuvotellut omat työehtosopimukseni itse - saattaa tosin olla siten, että olen aina ollut tyytyväinen työnantajan tarjouksiin.

 

Minua kuitenkin kummastuttaa se, että ETL ei ole kyennyt kuluneena keväänä sopimaan/tekemään yhdenkään henkilöstöryhmän kanssa sopimuksia!

 

Elintarviketeollisuusliiton työmarkkina-asioista vastaavilla henkilöillä on mielestäni paikka katsoa peiliin - ehkä sieltä näkyy merkittävä este elintarvikealan työtaisteluongelmille!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry, Elintarviketeollisuusliitto ry, Ylemmeät Toimihenkilöt YTN ry


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini