Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Hallitus on vaihtunut - eläköön uusi hallitus

Keskiviikko 23.6.2010 - -Esko Erkkilä-


Matti Vanhasen toinen hallitus päätti työskentelynsä eilen. Hallitus sai eron presidentin esittelyssä klo 17.00.

 

Samassa esittelyssä nimitettiin uusi Mari Kiviniemen johtama hallitus.

 

Eduskunta äänesti uudesta pääministeristä ja Kiviniemi sai luottamuksen äänin 115-56. Tyhjää äänesti 4 kristillisdemokraattien sekä perussuomalaisten kansanedustajaa. Poissa oli 24 edustajaa.

 

Hallitus jatkaa lähes entisessä kokoonpanossaan, sillä pääministerin vaihtumisen lisäksi ainoastaan kunta- ja hallintoministeri vaihtui, kun Kiviniemen tilalle nousi kansanedustaja Tapani Tölli.

 

Tölli on Tyrnävän kunnanjohtaja ja hän on toisen kauden kansanedustaja. Hänen valintansa ministeriksi oli oikeudenmukainen alueellisen tasapainon kannalta. Tölliä luonnehditaan hallituksen uskolliseksi soturiksi ja sellaista henkilöä kaivataankin, kun vaikeita asioita viedään eteenpäin.

 

Oli hyvä, että mitkään ryhmät eivät turvautuneet ministerikierrätykseen - nyt hallitus saa työrauhan heti ensimmäisistä hetkistä alkaen. Näin myös vältytään SDP:n ja muiden oppositiopuolueiden räksytykseltä. Oppositio olisi löytänyt ministerikierrätyksessä epäonnistuneita ministereitä ja "paljon" epäonnistuneita ministereitä - nyt sitä asetta oppositiolla ei ole. Hieno veto Mari Kiviniemeltä!

 

Hallitus on vaihtunut - eläköön uusi hallitus ja sen pääministeri Mari Kiviniemi!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Mari Kiviniemi, Matti Vanhanen, Tapani Tölli, Tyrnävä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini