Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Maksajan edustajana pikaratikkalahkon hurmostilaisuudessa

Tiistai 13.9.2011 - -Esko Erkkilä-


Aamulehti järjesti Siperian auditoriossaan torstaina syyskuun 8.päivänä yleisötilaisuuden, jonka aiheena oli Tampereelle suunniteltu pikaratikka.

 

En ole milloinkaan osallistunut uskonnollisten lahkojen kokouksiin, mutta oletan, että niissä on samanlainen hurmoshenkinen tunnelma kuin oli Aamulehden tilaisuudessa.

 

Kiitän Aamulehteä tilaisuuden järjestämisestä, sillä se antoi myös hankkeen maksajalle – kuten minulle – paljon uutta tietoa.


Erityisesti kiitän tilaisuuden puheenjohtajien jämäkkää toimintaa - joidenkin hurmoshenkisempien puheenvuoroja olisi tietysti voinut rajoittaa melkoisesti enemmän. On vastullista tiedonvälitystä, että Aamulehteen juttua laatineet toimittajat osasivat tekstissään erotella järkevät asiat propagandasta!

 

Tarkastelen ratikka-asiaa tamperelaisen valtaenemmistön kannalta eli niiden, jotka joutuisivat hankkeen kustantamaan, mutta eivät hyötyisi siitä lainkaan.

 

Käytin tilaisuudessa puheenvuoron, jossa totesin, että lähes 40 vuotta Tampereella asuneena en ole vielä kertaakaan käyttänyt joukkoliikennettä suunnitellulla ratikkareitillä.

 

Totesin myös sen, että olen tilannut autolleni määräaikaishuollon maanantaille 19.9.2011 ja silloin minulla on ensimmäinen kerta neljäänkymmeneen vuoteen mahdollisuus käyttää joukkoliikennekulkuneuvoa Tampereen keskustan ja Lielahden välillä.

 

Pidän valitettavana, että pieni äänekäs joukko melskaa pikaratikan tarpeellisuudella. Melskaaminen on pahinta kakunjakamista, sillä melskaajat eivät halua tai eivät pysty lainkaan kasvattamaan kakkua.

 

Pikaratikka voi toki joskus olla osa tamperelaista liikennepolitiikkaa, mutta sen pitää niveltyä seudulliseen bussi- ja lähijunaliikenteeseen. Pikaratikka nykyisten suunnitelmien mukaan toteutettuna olisi torso liikenneratkaisu ja se kuvaa jonkinasteista laput silmillä kulkevaa hurmoshenkisyyttä.

 

En tiedä näitä rivejä kirjoittaessani kaupunginvaltuuston tunnelipäätöstä 12.9.2011, mutta oletan, että tunneli- ja ratikkapäätökset ovat sidoksissa keskenään. Oletan, että Tampereen kokoomus on vaatinut Tampereen vihreitä tukemaan tunnelipäätöstä, jotta pikaratikka voisi edetä. Vain näin molemmat puolueet saisivat yhteistyöstään haluamansa palkinnon.

 

Jos tunneli kaatuu, on melkoisen varmaa, että myös pikaratikka saadaan unohtaa.

 

Tunnelipäätös saa minun puolestani kaatua, sillä se merkitsisi myös luopumista pikaratikasta!

 

Tämän tekstin lukijat tietävät, että mitä Tampereen kaupunginvaltuusto päätti 12.9.2011 –minä saan siitä lomamatkani vuoksi tiedon vasta 17.9.2011!

 

-Esko Erkkilä-


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini