Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Keskustelut työ- ja elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen sekä maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan kanssa

Keskiviikko 4.11.2009 klo 8.00 - -Esko Erkkilä-


Osallistuin menneen viikonvaihteen aikana Keskusta-risteilylle.

Risteilyn eräs ohjelma oli, kun tavalliset henkilöt saivat jutustella ministereiden kanssa. Ohjelman nimi oli "Treffaa ministeri".

Keskustelin ministeritapaamisessa Mauri Pekkarisen, Sirkka-Liisa Anttilan sekä Anu Vehviläisen kanssa.

Vehviläisen kanssa keskustelin Pirkanmaan liikenneväylistä, mutta Pekkarisen ja Anttilan kanssa juttelin muista asioista.

Kysyin Pekkariselta, että onko rypsiöljylle mahdollisuutta saada ns. syöttötariffi, jotta sitä voitaisiin käyttää energianlähteenä.

Pekkarisella on asiasta täysin selvä kanta ja se on kielteinen.

Syöttötariffi myönnetään ainoastaan tuulivoimalle sekä biokaasulle.

Työ- ja elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen ennakoi, että biokaasuvoimaloita Suomeen on syntymässä 100…200 yksikköä - maksimissaan 300 kappaletta. Niiden tuottamalle sähkölle tullaan myöntämään ns. syöttötariffi.

Pekkarinen mainitsi, että kolmesataa biokaasuvoimalaa on maksimi, sillä liittyminen sähköverkkoon on sen verran hintavaa puuhaa, että se ei kannata pienille yksikölille.

Mauri Pekkarinen piti risteilyn ohjelmaosuudessa laajan esityksen ja sen aikana selvisi, että valtiovalta haluaa tukea uusia innovaatioita - rypsiöljyn energiakäytön tukeminen ei sen ajatuksenjuoksun mukaan ole sitä.

Mainittakoon, että Pekkarisen linjaus tuntui olevan ehdoton.

Pekkarinen mainitsi, että hän edelliskeskiviikkona nimesi Esa Härmälän selvitysmieheksi selvittämään viljan ylituotantoon liittyviä ongelmia. Pekkarinen totesi, että Härmälä tulee olemaan yhteydessä kaikkiin suomalaisiin toimijoihin, jotta nykyinen viljan ylituotantotilanne saataisiin helpottumaan. Öljykasvialan kasvattaminen tulee ilmeisesti olemaan eräs Härmälän selvitystyön päätelmistä. Viljaetanolitehtaan taloudelliset kannattavaisuusnäkymät saattavat olla tiukat, sillä mm. Ruotsissa toimivan etanolitehtaan näkymät eivät ole ruusuiset.

---------------------------

 

Keskustelin rypsiöljyn syöttötariffista ja valkuaisomavaraisuudestamme  myös maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan kanssa. S-L Anttila teki selväksi, että rypsiöljyn syöttötariffiasiat eivät kuulu hänelle, vaan Mauri Pekkariselle.

Anttila totesi, että öljykasvialan kasvattaminen kuuluu hänen itresseihinsä ja hän tukee kaikin mahdollisin toimenpitein öljykasvialan kasvattamista. Ensisijaisenä syynä on valkuaisomavaraisuuden kohottaminen.

 

 

-Esko Erkkilä-

 

Avainsanat: Mauri Pekkarinen, Sirkka-Liisa Anttila, syöttötariffi, valkuaisomavaraisuus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini