Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Uskomatonta, että Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen pitää perintöveron korotusta oikeudenmukaisena!

Lauantai 19.12.2009 klo 18.57 - -Esko Erkkilä-


Verohallitus on 2.10.2009 antanut ohjeen varojen arvostamisesta perintö- ja lahjaverotuksessa.

 

Perintö- ja lahjaverotuksen käypää arvoa tavoittelevat arvostushinnat nousevat paikoin jopa 38…51 prosenttia.

 

Valtiovarainministeri ja Kansallisen Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen kommentoi perintöveron nostamista oikeudenmukaisena toimenpiteenä.

 

On ilmeistä, että käyvät arvot etääntyvät uudistuksella kauas todellisuudesta. Todennäköisesti paikkakuntakohtainen arvojen määrittäminen ei jatkossa ole entiseen tapaan mahdollista.

 

Osakkeiden ja arvopapereiden arvon määrittäminen ei uusien ohjeiden myötä muutu.

 

Pelätään, että suurimmat perintöveron korotukset kohdistuvat asuntoihin ja maa- sekä metsätiloihin.

 

Asuntoihin kohdistuvan perintöverotuksen kiristäminen tulee kohottamaan asumiskustannuksia - tätäkö Katainen tavoittelee?

 

Maatilat joudutaan lunastamaan seuraavan sukupolven omistukseen keskimäärin 30 vuoden välein. Maatilojen perintöveron korottaminen vaikeuttaa muutenkin vaikeuksissa toimivan elintarvikehuoltomme alkutuotantoa.  Nuoret maatalousyrittäjät joutuvat ottamaan runsaasti velkaa ja perintöveron korottaminen saattaa olla se seikka, joka lopullisesti "katkaisee kamelin selän".

 

Metsätilojen omistaminen on jakautunut tasaisesti kaupungeissa ja maalla asuvien kansalaisten kesken. Metsätilojen perintöveron korottaminen vaikeuttaa metsätilojen rakennekehitystä ja saattaa merkitä sitä, että tavallisella kansalaisella ei ole varaa vastaanottaa omistukseensa siirtymässä olevaa perintömetsää! Perinnöstä on kieltäydyttävä, sillä ei ole varaa suuriin perintöveroihin!

 

On ilmeistä, että metsäpalstojen kiristyvä perintöverotus merkitsee liian rankkojen hakkuiden yleistymistä, sillä jostakinhan entistä suuremmat perintöverot on kiskottava!

 

Puheenjohtaja Kataisen perintöveron korottamista ihannoivat lausunnot joutuvat vähintään outoon valoon, kun perintöveron korottamista tarkastellaan tarkemmin - tätä tarkastelua Katainen ei ole ilmeisesti suorittanut.

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Jyrki Katainen, perinöveron korottaminen


Kommentit

20.12.2009 8.35  Esko Erkkilä

Huomaan, että tänään eli 20.12.2009 Aamulehden "Mielipide" -osastolla on useampikin kommentti Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen perintöveron korottamista ihannoivia lausuntoja koskevaa kirjoitusta.

Kaikki kirjoitukset ja Sihton pilakuva kritisoivat Kataisen esittämää kantaa.

Nimimerkki "Osa-aikaviljelijä" kirjoittaa: Kiitos Jyrki Katainen, Samaan aikaan kun saamme kuulla eläinten huonosta kohtelusta olette nostamassa pääomaveroa. Tilakoon isontuessa kukaan ei enää pysty ostamaan tilaa sukupolvenvaihdossa ja perintöveron nosto varmistaa että maatalous loppuu Suomesta kokonaan. Hyvää Joulua tanskalaisen kinkun parissa.

Nimimerkki "Äly hoi" toteaa: Eikö verohallinto voi alentaa lahja- ja perintöveroa kalliimmissa kunnissa halvempien tasolle.

J. Sihto on pilakuvassaan piirtänyt viekkaan näköisen Kataisen, joka kannattelee julistetta jossa lukee: PERINTÖVERO KEVENEE.

Paikalle on tullut kuitenkin veronmaksaja, jolla on verokarhu selässään.

Verokarhu komentaa veronmaksajaa: "Valitus pois ja seiso suorana, ei tämä muuten onnistu"

Komentamisen syy on se, että verokarhu on muuttamassa Kataisen kantaman julisteen tekstistä ensimmäisen E-kirjaimen O-kirjaimeksi, jotta Kataisen kannattaleman julisteen tekstiksi muodostuu: PERINTÖVERO KOVENEE.

Katainen pitää verokarhun muttamasta tekstistä ja taas Kataiselta pääsee hänen vakiohuudahduksensa "FANTASTISTA!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini