Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Hokkuspokkus-temput eivät poista Rantaväylän ongelmia

Lauantai 20.3.2010 - -Esko Erkkilä-


Tampereella 16.3.2010 järjestetyssä Rantaväylän YVA-yleisötilaisuudessa esitettiin, että muuttamalla VT 12 kulkemaan Tampereen ohitusteille saataisiin Tampereen Rantaväylän ongelmat poistettua.

 

Kuljen VT 9:llä työmatkan Tampereelta Turkuun ja takaisin keskimäärin kahdesti viikossa.

 

VT 9:n kulkee omia teitään, mutta ainakin minä valitsen Tampereen ja Turun väliä kulkiessani aina Lempäälän kautta kulkevan reitin - en siis kulje "merkittyä" tietä pitkin.

 

Uskon, että kukaan Rantaväylän kulkija ei käytä sitä sen vuoksi, että väylä on satuttu nimeämään VT 12:ksi.

 

Merkittävä asia on myös se, että muuttuisiko valtiovallan kanta Rantaväylän suunnitellun täyspitkän tunnelin sponsorointiin tienumeroinnin muuttuessa.  Vetäisikö valtiovalta tukensa tunnelirakentamiselta pois, jos väylä ei olisikaan enää VT 12?

 

Ajatus VT 12:n merkkaaminen kulkemaan Tampereen ohitustietä pitkin on kuolleena syntynyt ajatus ja on välittömästi hylättävä.

 

Tampereen Rantaväylän YVA-prosessiin on nyt kaikkien vastuullisten tamperelaisten panostettava, jotta prosessin aikana pystytään havainnoimaan kaikki ne seikat, jotka YVA-prosessissa pitääkin.

 

YVA-prosessin jälkeen seuraava askel on yleissuunnitelman laatiminen ja sen yhteydessä voivat kansalaiset "valvoa konsuleita" taas ihan uusien näkökohtien merkeissä.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Rantaväylä, Rantaväylän YVA, VT 12, VT 9


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini