Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Valtuuston asukasilta Kaukajärven koululla 13.04.2010 käsitteli kriittisesti kouluverkkouudistusta sekä sosiaali- ja terveysasemien harventamista

Torstai 15.4.2010 - -Esko Erkkilä-


Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Irene Roivainen ja valtuuston jäsenet tapasivat tamperelaisia asukastilaisuudessa Kaukajärven koululla 13.04.2010 klo 18.00 - 20.00.

 

Olin yleisön joukossa.

 

Valtuuston puheenjohtaja Irene Roivaisen lisäksi vastaamassa olivat:

 

  • Markku Talonen, Perussuomalaiset
  • Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, Keskusta
  • Hannu Soro, Sitoutumattomat
  • Laila Räikkä, SKP
  • Ilkka Järvelä, Vasemmistoliitto
  • Emilia Olkanen, Vihreät
  • Riitta Ollila, SDP
  • Sanna Ojanen, Kokoomus

 

Kristillisdemokraattien edustajaa ei ollut mukana.

 

Hajahavaintoja tilaisuudesta ilman tärkeysjärjestystä:

 

Kaakkois-Alvari on aloittanut ja sen nokkahenkilöt saivat käyttää puheenvuorot.

 

Kaakkois-Alvari on Tampereen kolmas Alvari eli alueellisen vaikuttamisen ryhmä. Olen Etelä-Alvarin jäsen ja on todettava, että Alvari-toiminnan käynnistäminen on ollut merkittävä askel eteenpäin kansalaismielipiteen kanavoinnissa päätöksenteon pohjaksi.

 

Keskustelun rungon muodostivat kouluverkkouudistus, sosiaali- ja terveysasemien karsinta sekä kaupunginhallituksen otto-oikeuden kritisointi.

 

Imelä jälkiviisaus paistoi läpi kouluverkkouudistusta käsiteltäessä. Pontevimmin kouluverkkouudistuspäätöstä puolustivat Riitta Ollila (SDP) ja Sanna Ojanen (Kok.).

 

Hannu Soro (sitoutumattomat)  toi esiin, että Tampereella on nyt satoja - ehkä tuhansia koteja - joissa kouluverkkopäätöksen johdosta asiat ovat sekaisin. Hän totesi, että asia palautuu kaupunginvaltuutettujen päätettäväksi vaikkapa silloin, kun Sampolan remontointiin ollaan tarvitsemassa rahaa 13 milj. euroa.

 

Toivosen Rauta Oy:n aiheuttamat ympäristöongelmat olivat tilaisuudessa eräs eniten käsitelty aihe. Läheinen oja on kyseisen yrityksen pilaama ja ongelmajätteet kulkeutuvat Pyhäjärveen sekä Kokemäenjoen vesistöön saakka.

 

Todettiin, että Tampereen ympäristönvalvonta on retuperällä.

 

Omassa puheenvuorossani toin esille tyytyväisyyteni, kun pystyimme Viljakkalassa estämään kyseisen yrityksen hankkimasta omistukseensa Viljakkalan entistä kaatopaikkaa ja sen kautta pilaamaan eteläisen Suomen ainoaa jokihelmisimpukkajokea, Ruonanjokea.

 

Valtuustoillan osanottajat vaativat, että Tampereen ympäristövalvonnan on huomisin puututtava Toivosen Rauta Oy:n ympäristön saastuttamiseen.

 

Tampereen seudun rakennesuunnitelma vuodelle 2030 oli keskustelun aiheena.

 

Keskustan Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen muistutti, että kyse on asumiseen, liikenteeseen ja ympäristöön liittyvistä suunnitelmista. Anna-Kaarina totesi, että suunnitelmaa ei saa tuoda valtuustokäsittelyyn ilman perusteellista valmistelua.

 

Valtuuston puheenjohtaja Irene Roivainen totesi ja myönsi, että seutuhallinnosta puuttuu kansalaispalautteen antamismahdollisuus. Milloinkahan se saadaan, kysyy Esko!

 

Vaarana on, että hyväksytty seutuhallintopaperi tulee todellisuudessa muodostumaan "totuudeksi", vaikka se ei kuntia sitova olekaan.

 

 

EE:n yhteenvetona se, että valtuustoillassa pienpuolueet saavat merkitystään suuremman ajan mielipiteidensä esittämiselle. Asiat, joissa on parannettavaa vievät lähes koko ajan illan tehollisesta keskusteluajasta.

 

Antti Salon esittämä idea Hymy-ryhmien perustamisesta Tampereelle oli piristävä poikkeus mollivoittoisessa tilaisuudessa.

 

Tarvitsemme ilman muuta Hymy-ryhmiä, sillä asiamme ovat kuitenkin pääsääntöisesti hyvällä mallilla!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Valtuuston asukasilta, kouluverkkouudistus, sosiaaliasemien harventaminen, terveysasemien harventaminen, Toivosen Rauta Oy, Hymy-ryhmät


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini