Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Järki voitti - ainakin kuukaudeksi!

Keskiviikko 12.9.2018 - -Esko Erkkilä-

Tampereen kouluverkkouudistukseen liittyvät päätökset siirrettiin eiliseltä kuukaudella, sillä luottamus kouluverkkojen karsimista esittäneiden virkamiesten ja johtavien luottamushenkilöiden kykyyn tehdä kansalaisten hyväksymiä päätöksiä kohtaan romahti.

 

 

Suunnitelmien taustalla ovat ne mittavat virhepäätökset, joita Rantaväylän tunnelin rakentaminen, ratikka sekä mm. vanhan tavara-aseman siirtosuunnitelmat ovat aiheuttaneet ja ovat aiheuttamassa Tampereen taloudelliseen tilanteeseen.

 

 

Tunnelin, ratikan sekä tavara-aseman lisäksi se, että Tampere on laiminlyönyt yrityshankinnan jo ainakin viidentoista vuoden ajan, ovat ne keskeisimmät syyt, joiden vuoksi virkamiehet ja virheinvestointeja kannattaneet luottamushenkilöt joutuvat nyt kansalaispainostuksen edessä ottamaan ainakin kuukaudeksi ”lusikan kauniiseen käteen”!

 

 

Seurasin aitiopaikalta viime maanantaina, kun Terälahden, Annalan ja Kalkun koulujen puolustajat jättivät vetoomuksensa koulujensa säilyttämisen puolesta.

 

 

 

IMG_3971.JPG

 

 
Vetoomusten vastaanottajina olivat pormestari Lauri Lyly ja apulaispormestari Johanna Loukaskorpi.

 

 

 

IMG_3966.JPG

 

 

Julkisuudessa on eniten ihmetelty suunnitelmia, joissa Terälahden koulua ollaan sulkemassa ja sen vuoksi Terälahden koulun sulkemista vastustaneet saivatkin tilaisuudessa suurimman huomion.

 

 

Terälahden koulua puolustaneet luovuttivat pormestarille adressin, jossa 1.700 allekirjoittajaa vastustavat Terälahden koulun sulkemista.

 

 

 

IMG_3972.JPG

 

 

Valtuustoryhmien puheenjohtajat tai varapuheenjohtajat olivat vakavia, kun koulujen puolustajat esittivät argumentteja oman koulunsa säilyttämisen puolesta.

 

 

 

IMG_3969.JPG

 

 

Keskustan Matti Järvinen (oikealla), perussuomalaisten Lassi Kaleva ja kokoomuksen Ilkka Sasi kuuntelivat vakavina Terälahden, Annalan ja Kalkun koulujen puolustajia.

 

 

 

IMG_3974.JPG

 

 

Kaupunginhallituksen kokous päättyi sopivasti, jotta myös kaupunginhallituksen jäsenet pääsivät kuulemaan koulujen puolustajien hädän.

 

 

Keskustan edustajana Tampereen kaupunginhallituksessa oleva Suvi Mäkeläinen oli vakava, kun sai kuulla sen huolen, joka oli niiden koulujen edustajilla, joita uhkaa koulun sulkeminen.

 

 

Rantaväylän tunnelin rakentaminen oli se alku, jonka vuoksi Tampereelle nyt ollaan rakentamassa ratikkaa ja niiden vuoksi Tampereen talous on totaalisesti kuralla.

 

 

Tämä kannattaa muistaa, kun nyt ollaan suunnittelemassa mm. ”kouluverkkouudistusta”!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen kouluverkkouudistus,

Tampereen kouluverkkouudistuksessa erityisopetuksen kokonaisselvitys laaditaan vuoden 2012 loppuun mennessä

Tiistai 27.4.2010 - -Esko Erkkilä-

Tampereella kouluverkkouudistus on puhuttanut koko alkuvuoden ajan.

 

Prosessissa ei ole kuultu kuntalaisia, vaikka virkahenkilöt niin väittävätkin.

 

Yksi asia kouluverkkouudistuksessa on ainakin tähän saakka hoidettu kunnolla - erityisopetuksen uudistamiseen ei ole koskettu lainkaan!

 

Asia sai jälleen kerran vahvistuksen, kun suunnittelupäällikkö Vesa Komonen kertoi alue-Alvareiden jäsenille "Lasten ja nuorten palvelujen lautakunnan" budjettinäkymistä vuodelle 2011. Tilaisuus järjestettiin Tampereen valtuustosalissa 26.4.2010.

 

Komosen alustusaineistossa...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen kouluverkkouudistus, erityisopetuksen uudistaminen

Valtuuston asukasilta Kaukajärven koululla 13.04.2010 käsitteli kriittisesti kouluverkkouudistusta sekä sosiaali- ja terveysasemien harventamista

Torstai 15.4.2010 - -Esko Erkkilä-

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Irene Roivainen ja valtuuston jäsenet tapasivat tamperelaisia asukastilaisuudessa Kaukajärven koululla 13.04.2010 klo 18.00 - 20.00.

 

Olin yleisön joukossa.

 

Valtuuston puheenjohtaja Irene Roivaisen lisäksi vastaamassa olivat:

 

  • Markku Talonen, Perussuomalaiset
  • Anna-Kaarina Rantaviita-Tiainen, Keskusta
  • Hannu Soro, Sitoutumattomat
  • Laila Räikkä, SKP
  • Ilkka Järvelä, Vasemmistoliitto
  • Emilia Olkanen, Vihreät
  • Riitta Ollila, SDP
  • Sanna Ojanen, Kokoomus

 

Kristillisdemokraattien edustajaa... 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Valtuuston asukasilta, kouluverkkouudistus, sosiaaliasemien harventaminen, terveysasemien harventaminen, Toivosen Rauta Oy, Hymy-ryhmät

Mielenilmaukset hyytyivät Tampereen pakkaseen

Keskiviikko 20.1.2010 klo 21:40 - -Esko Erkkilä-

Tampereella oli tänään kaksikin mielenilmausta.

 

Kyse oli Ylöjärven SKP:n erään aktiivin junailemasta tapahtumasta, josta jo varhaisessa vaiheessa jakaantui omaksi mielenilmauksekseen Tampereen kouluverkkouudistusta vastustanut haara.

 

Ylöjärveläisjohtoinen "Pelastakaa Tampere asukkaille" -joukko ryhmittyi Tampereen Virastotalon eteen ja Tampereen kouluverkkouudistusta vastustanut ryhmä puolestaan kokoontui Keskustorin suihkulähteen ympärille.

 

"Pelastakaa Tampere asukkaille"-ryhmän johdossa...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pelastakaa Tampere asukkaille, kouluverkkouudistus

Kouluverkkouudistuksessa vanhemmat ovat parhaita asiantuntijoita

Perjantai 15.1.2010 klo 13:00 - -Esko Erkkilä-

Etelä-Alvarin lasten- ja nuorten alatyöryhmä käsitteli maanantaina 11.1.2010 kokouksessaan Järvensivun koululla Tampereen kouluverkkoa koskevia muutosehdotuksia.  Olin kokouksessa mukana.

 

Tilaisuuden pääalustajana toiminut kaupungin virkahenkilö oli tiukasti virkamiesesityksen kannalla ja hän ei halunnutkaan kuunnella vanhempien puheenvuoroja. Harvoin nyky-Tampereella enää tapaa näin totaalisesti asukasmielipidettä vastaan hangoittelevaa virkahenkilöä.

 

On selvää, että...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kouluverkkouudistus, tampereen joukkoliikenne, erityislapset, etelä-alvari, alvari-toiminta