Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Hesarin asiallinen pääkirjoitus Hyssälästä sekä Rehulasta

Keskiviikko 26.5.2010 - -Esko Erkkilä-


Helsingin Sanomien pääkirjoitukset 25.5.2010 olivat sellaisia, että niissä esitettyihin seikkoihin voi yhtyä, vaikka kirjoituksissa lenteleekin pikkukirveitä suuntaan jos toiseenkin.

 

Pääkirjoitukset käsittelevät ympäristöasioista vihreille noussutta kohtalonkysymystä ja Liisa Hyssälän valintaa Kelan pääjohtajaksi sekä Juha Rehulan nimitystä sosiaali- ja terveysministeriksi.

 

Käsittelen Hyssälän ja Rehulan valintoja hieman tarkemmin.

 

SDP:n puoluesihteeriksi täydellä höyryllä rynnivä Mikael Jungner vaahtosi Hyssälän valinnan hornan tuuttiin. Jungner käytti arvostelussaan ala-arvoista kieltä - hän eteni "kahva edellä", kuten Keskustan puoluesihteeriksi pyrkivä Timo Laaninen minulle Jungneria luonnehti.

 

Jungnerin ja Hyssälän kulkemissa teissä on suuria eroja: Jungnerin taannoinen valinta Yleisradion pääjohtajaksi oli umpipoliittinen valinta, kun taas Hyssälä valittiin Kelan pääjohtajaksi poliittisuudestaan huolimatta!

 

Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja antaa tunnustusta Juha Rehulan toiminnalle eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana.  Rehulan ministeritoiminnalle antaa pitävän pohjan se, kun hän on ollut kirjoittamassa nykyisen hallitusohjelman hyvinvointiosiota. Rehula tuntee vastuualueensa.

 

Sopimusyhteiskunnan eli kolmikannan kannattajaksi julistautuminen kohottaa Rehulan painoarvoa ministerinä. Vaikeina aikoina kolmikannan - hallitus, työnantajat ja työntekijät - yhteistyön merkitys kasvaa. Nyt on vaikeat ajat ja sen vuoksi kolmikantayhteistyötä kaivataan.

 

Alkukesän vaikea työmarkkinoiden pattitilanne eli elintarvikealan työtaistelutilanne saatiin Rehulan ministeriyden huomenlahjana ratkaistua. Työmarkkinaongelmat eivät ole sosiaali- ja terveysministerin vastuulla, mutta asioiden ratkeaminen helpottaa varmasti uuden postin hoitamista.

 

Toivotan Juha Rehulalle menestystä toimissaan ja muistutan, että vajaan vuoden aikana pystyvä henkilö ehtii saamaan paljon aikaiseksi.

 

Toivon, että saamme nähdä uuden ministerin lähiaikoina myös Pirkanmaalla, sillä onhan Tampere hänelle entinen opiskelukaupunki.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Helsingin Sanomat, Liisa Hyssälä, Juha Rehula, Mikael Jungner


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini