Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Miksi Kokoomuksen ministeriryhmässä on miesylivalta 4 - 2?

Perjantai 8.7.2011 - -Esko Erkkilä-


Sukupuolten tasa-arvo on viime vuosina merkinnyt mm. sitä, että puolueiden ministeriryhmät ovat tasavahvat miesten ja naisten lukumäärissä.

 

Sen vuoksi saattaakin ihmetyttää, että Kokoomuksen vasemmistohallituksessa päähallituspuolueen sukupuolijakauma on miesten hyväksi 4 – 2.

 

Selitys lienee suhteellisen yksinkertainen. Kataisen oli itsensä lisäksi ”pakko” valita miesministereiksi hengenheimolaisensa Alexander Stubb sekä Jyri Häkämies.

 

Kuka kuudenneksi ministeriksi Henna Virkkusen ja Paula Risikon lisäksi – siinä Kataisen loppuvaiheen pulma?

 

Katainen teki puolueensa ministeriryhmän vääristyneestä sukupuolijakaumasta huolimatta viisaan päätöksen, kun valitsi Jari Koskisen uudeksi maa- ja metsätalousministeriksi.

 

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila kiittelee Koskisen valintaa maatalousministeriksi.

 

Marttila toteaa, että maatalousministerin tuleminen suurimmasta puolueesta on selviö. Koskisen valinta on ”parasta mitä kokoomuksesta löytyy”.

 

On selvää, että Jari Koskinen joutuu hankkimaan uudet saappaat, sillä Sirkka-Liisa Anttilan hänelle jättämät ”ministerisaappaat” ovat liian suuret.

 

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisella on todella haastava paikka.

 

Kaikki uutiset kertovat, että ruuan hinta on voimakkaasti kohoamassa. Samaan aikaan – vai juuriko sen vuoksi – erilaiset ruokaan liittyvät väärinkäytökset erityisesti Kiinassa lisääntyvät ja Euroopan maissa puhkeaa viikoittain mittavia elintarvikeskandaaleja.

 

Suomalaisten ruokaturvallisuus on ollut hyvällä tasolla, mutta elintarviketuonnin jatkuvasti lisääntyessä maatalousministerillä on keskeinen rooli suomalaisen ruokaturvallisuuden säilyttämisessä.

 

Hallitusohjelmaan sisältyy mittavia leikkauksia alkutuotannon harjoittamiselle. Pystyykö uusi maatalousministeri säilyttämään Suomessa maataloustuotannon?

 

Isojen kysymysten paimentajaksi hauholainen Jari Koskinen on asetettu!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Jari Koskinen, Juha Marttila,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini