Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Uunissa kypsennetty oman maan kyssäkaali on herkkunautinto!

Keskiviikko 19.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Valmistelin eilen oman maan kyssäkaaleja uunivalmiiksi ja Rouva puolestaan huolehti tuon herkkuruuan kypsennyksestä uunissamme.

 

Pieni kuvakertomus kyssäkaalimme päätymisestä lautasemme herkkuruuaksi:

 

 

IMG_4831.JPG

 

Kyssäkaaleja kellarista noudettuina.

 

 

IMG_4835.JPG

 

Kyssäkaalit kuorittuina.

 

 

IMG_4836.JPG

 

Kuoritut kyssäkaalit halkaistuina.

 

 

IMG_4837.JPG

 

Kyssäkaalit viipaloituina!

 

 

IMG_4839.JPG

 

Viipaloidut kyssäkaalit öljyttyinä odottamassa uuniin pääsemistä.

 

 

IMG_4840.JPG

 

Herkullisimmillaan uunista otettuina!

 

 

IMG_4841.JPG

 

 

Lautasella parhaimmillaan!

 

 

 

-Esko Erkkilä

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Uunissa kypsennetty oman maan kyssäkaali on herkkunautinto!, kyssäkaali,

Australia otti luulot pois tennistähdeltä!

Tiistai 18.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Serbialainen tennistähti Novak Djokovic on esiintynyt voimallisesti koronarokotuksia vastaan ja hänestä on ollut muodostumassa idoli koronarokotusten vastaisessa toiminnassa.

 

Australia on nyt kuitenkin laittanut kovan kovaa vastaan ja on evännyt Djokovic´n osallistumisen Australian avoimiin mestaruusturnaukseen.

 

Djokovic oli turnauksen ykkössijoitettu, mutta nyt Australian oikeusviranomaiset ovat päättäneet, että hän ei voi osallistua turnaukseen. Oikeusviranomaisten päätös oli yksimielinen ja siitä ei voi valittaa.

 

Djokovic tullaan karkottamaan Australiasta ja häntä saattaa uhata kolmen vuoden kielto saapua Australiaan.

 

*****************

 

Pidän Australian viranomaisten päätöstä oikeana ja kannatan sitä.

 

Djokovic´n temppuilu on isku vasten vastuullisten ihmisten kasvoja ja sen vuoksi tuomittava.

 

Rokottautuminen koronaa vastaan on keskeinen osa koronan kukistamisessa ja kaikkien koronarokotuksia vastustavien toiminta on vastuutonta!

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Australia otti luulot pois tennistähdeltä! koronarokotukset, koronarokotusten vastustaminen, Australian avoimet, Novak Djokovic,

Hyvinvointialueiden aluevaltuutetuiksi tarvitaan talousalan ammattilaisia!,

Maanantai 17.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Hyvinvointialueiden luottamushenkilöpäättäjiksi tarvitaan tietty osuus sote-alan ammattilaisia, mutta heitä ”paimentamaan” on saatava riittävä osuus johtamisominaisuuksia omaavia talousalan osaajia.

 

Tämä oli mielessäni, kun ryhdyin kannustamaan valtiovarainministeri Annika Saarikon erityisavustajaa, lakimies Petra Schulze Steinen´ä Pirkanmaan aluevaltuuston jäseneksi.

 

 

petrajaesko.jpg

 

Kannustan kansalaisia äänestämään Petraa näillä sanoilla:

 

"Aluevaalit ovat mitä suuremmassa määrin talousvaalit, sillä tarpeita on paljon, mutta rahasta on ainainen puute.

Petra on työkseen oppinut elämään taloudellisten seikkojen kanssa Euroopan Keskuspankissa ja nyt valtiovarainministerin erityisavustajana.

Petralle on helppoa ja turvallista antaa yhteisten talousasioittemme hoitaminen myös Pirkanmaan alueella!"

 

Esko Erkkilä

Agrologi, Tampere

 

 

On hienoa kuulua Petran tukijoukkoihin, sillä mukana ovat mm.:

 

 • Anneli Jäätteenmäki

 • Pasi Kivisaari

 • Eeva Kalli

 • Maria-Kaisa Aula

 • Pirkko Vuolle

 • Riikka Pakarinen

 • Heimo Tuomarla

 • Mervi Pulkkinen

 • Riitta Koskinen

 • Riitta Mäkinen

 • Jouni Ovaska

 

 

Petralla on eräs toinenkin tärkeä luottamustehtävä eli Keskustan Pirkanmaan piirin piirihallituksen paikka ja siinä hänellä sekä monilla muilla riittääkin paimennettavaa, jotta Keskusta ei seuraavissa eduskuntavaaleissa vajoa Pirkanmaalla marginaalipuolueeksi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Hyvinvointialueiden aluevaltuutetuiksi tarvitaan talousalan ammattilaisia!, Petra Schulze Steinen, Anneli Jäätteenmäki, Pasi Kivisaari, Eeva Kalli, Pirkko Vuolle, Maria-Kaisa Aula, Heimo Tuomarla, Riikka Pakarinen, Mervi Pulkkinen, Riitta Koskinen,

Keskustan puoluesihteeri ja ehdokkaat vauhdittivat aluevaaleja Tammelantorilla sekä Ylöjärvellä

Sunnuntai 16.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Aluevaalit lähestyvät ja aktiiviset tulevat aluepäättäjät olivat kampanjoimassa eilen eli lauantaina 15.1.2022 Tammelantorilla sekä Ylöjärvellä Villen Kaupan pihalla.

 

Tammelantorilla olivat Keskustan lisäksi kampanjoimassa kristillisdemokraatit, perussuomalaiset sekä pienellä osasollaan myös demarit.

 

 

IMG_4816.JPG

 

Tammelantorilla oli vankka joukko keskustalaisia puheenjohtajansa Matti Järvisen sekä kunniapuheenjohtaja Matti Kaperin johdolla.

 

 

IMG_4829.JPG

 

Keskustan puoluesihteeri Rikka Pirkkalainen piti Ylöjärvellä hyvän puheen, jossa hän totesi kaikkien muiden puolueiden joutuvan näissä vaaleissa vastaamaan Keskustan esittämiin haasteisiin.

 

 

IMG_4825.JPG

 

Sain aikoinaan toimia kahdeksan ja puoli vuotta Ylöjärven kaupungin luottamushenkilönä, kun kuuluin Viljakkala-neuvostoon – kaksi vuotta varapuheenjohtajana, kaksi vuotta rivijäsenenä ja lopuksi neljä ja puoli vuotta puheenjohtajana.

 

Nyt Viljakkalasta on aluevaaliehdokkaana Matti Särkilampi (oikealla), Kurusta Minna Sarvijärvi sekä Ylöjärveltä Leena Risku.

 

 

IMG_4820.JPG

 

Minna Sarvijärven leipomat piparkakut olivat Ylöjärven tilaisuuden parasta tarjoilua!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Keskustan puoluesihteeri ja ehdokkaat vauhdittivat aluevaaleja Tammelantorilla sekä Ylöjärvellä, Tammelantori, Villen Kauppa Ylöjärvi, Leena Risku, Minna Sarvijärvi, Matti Särkilampi, Viljakkala, Viljakkala-neuvosto, Kuru,

Juuresten viljely työllistää vielä talvellakin!

Lauantai 15.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Juuresten viljeleminen työllistää ympäri vuoden ja siitä sain jälleen kokemusta, kun eilen kävin noutamassa perunoita, porkkanoita, palsternakkoja sekä kyssäkaaleja mökin kellarista.

 

Juurekset ovat säilyneet hyvin ja varastointitappiota ei ainakaan vielä ole tullut.

 

Juuresten noutaminen on aina hikinen homma, sillä emme aurauta mökkitiemme viimeistä sadanviidenkymmenen metrin pituista pätkää, joten tuo matka pitää kahlata umpihangessa.

 

 

IMG_4809.JPG

 

Olishan noita voinut enemmänkin noutaa, mutta kyllä näidenkin noutamisessa hiki nousi pintaan.

 

 

IMG_4808.JPG

 

Lumi oli laskenut niin paljon, että pystyin peruttamaan hankiosuudella pikkuisen pätkän ja se lyhensi juurikkaiden kantomatkaani.

 

************************

Meiltä aikoinaan pakkolunastettiin neljä hehtaaria Majajärven liikennepaikan alle ja nyt taas pohjoisen suunnasta kohti etelää matkannut puutavarajuna joutui odottamaan ohittavaa pikajunaa.

 

Tavarajunien odotteleminen pitäisi saada loppumaan Tampereen ja Seinäjoen välillä ja sehän onnistuu vain sillä, että koko matkalle rakennetaan kaksoisraiteet!

 

Kannatan kaksoisraiteiden rakentamista!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Juuresten viljely työllistää vielä talvellakin!, juurekset, peruna, porkkana, palsternakka, kyssäkaali, kaksoisraide Tampere-Seinäjoki -radalle, Majajärven liikennepaikka,

Aluevaltuustoihin pitää saada riittävästi talous- sekä johtamiskokemusta!

Perjantai 14.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Parhaillaan käymme aluevaaleja ja nyt on valinnoissa huolehdittava, että aluevaltuustoihin ei valita ainoastaan sote-alan osaajia.

 

Sote-alan asiantuntijoilla on äänestäjien mielissä tietty etulyöntiasema, mutta liian suuri sote-asiantuntijoiden määrä hyvinvointialueiden päättäjinä on suuri riski.

 

Porilainen ex-kansanedustaja Oiva Kaltiokumpu näkee kanssani asiat samoin ja tähän kopionkin Kaltiokummun tästä asiasta toissapäivänä laatiman facebook-päivityksen!

 

Oiva Kaltiokumpu

 

"Kyllä yksi haaste valtuustoille on se, jos sote-pe -alojen työntekijöitä valitaan merkittävässä määrin valtuustoihin. On todennäköistä, että heidän painopisteensä on puolustaa omia ja saman alan työntekijöiden etuja, ei niinkään keskittyä palvelujen tasavertaiseen järjestämiseen ja kulujen hillintään. Toivoa sopii, että valituksi tulisi myös johtamisen, hallinnon ja talouden osaajia. Vain alan työntekijöillä uudistus ei parhaiten tule onnistumaan."

***********

 

 

Olen valintani tehnyt, sillä hoidin ennakkoäänestyksen heti ensimmäisenä mahdollisena päivänä ja nyt toivonkin, että mahdollisimman moni muu päätyy samaan johtopäätökseen kuin Oiva Kaltiokumpu ja minä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aluevaltuustoihin pitää saada riittävästi talous- sekä johtamiskokemusta!, aluevaltuusto, johtamiskokemusta aluevaltuustoihin, taloustietämystä aluevaltuustoihin, Oiva Kaltiokumpu, ex-kansanedustaja Oiva Kaltiokumpu,

Aluevaalien äänestysinnokkuus saattaa yllättää!

Torstai 13.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Eilen oli aluevaalien ensimmäinen ennakkoäänestyspäivä ja käytin mahdollisuutta hyväkseni jo heti eilen aamupäivällä.

 

Hoidin ennakkoäänestyksen Pirkkalan Citymarketissa ja yllätyin, että minua edeltävä jono oli parisenkymmentä henkilöä ja saman verran oli myös takanani siinä vaiheessa, kun pääsin äänestyskoppiin!

 

Otokseni aluevaalien äänestysinnokkuudesta on pieni, mutta on mahdollista, että äänestysprosentti yltää ennakoitua paremmaksi - valtakunnallisesti eilen saavutettiin 3,7 %:n äänestysprosentti!

 

Pitkään jatkunut ja yhä paheneva koronakriisi saattaa olla merkittävä äänestysprosentin kirittäjä, sillä antaahan aluevaalien ennakkoäänestysmahdollisuus suuren tilaisuuden lähteä liikkeelle!

 

Puolueiden ehdokasmainonta perinteisessä printtimediassa on ollut yllättävän vilkasta ja myös se kohottanee äänestysprosenttia.

 

Puolueiden välisistä menetysasetelmista on vielä nyt ennenaikaista puhua, mutta kokoomuksen ja SDP:n keskinäinen kilpailu suurimmasta puolueesta lisää niiden panostuksia vaalikamppailuun.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aluevaalien äänestysinnokkuus saattaa yllättää!, aluevaalit, ennakkoäänestys, ensimmäinen ennakkoäänestyspäivä oli vilkas,

Aluevaaleissa voi äänestää jo tänään!

Keskiviikko 12.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Maamme ensimmäiset aluevaalit alkavat tänään, sillä ennakkoäänestyspaikkojen ovet avautuvat aamusella.

 

Tarkoitukseni on aamupäivän aikana käydä ennakkoäänestyspaikalla ja huolehtia, että olen mukana päätöksenteon korkeimmalla paikalla eli äänestäjänä.

 

 

Monet kantavat huolta, että hyvinvointialueilla päätöksenteko keskittyy maakuntakeskuksiin.  Tulen toimimaan tätä suuntausta vastaan ja siihen minulla on tärkeänä syynä sekin, että Pirkanmaalla maakunnassa on useita hyvin tuntemiani päteviä ehdokkaita.

 

Yhteistä noille maakunnan päteville ehdokkaille on se, että he ovat naisia eli oletan, että tänään vaalikopin yksinäisyydessä päädyn äänestämään naisehdokasta!

 

Vahvimmat ehdokkaat luottamukseni kohteiksi ovat (aakkosjärjestyksessä);

 

 • Hanna Holma Kangasalta

 • Pilvi Kärkelä Kihniöstä

 • Linda Lähdeniemi Punkalaitumelta

 • Mervi Pulkkinen Akaalta

 • Katariina Pylsy Hämeenkyröstä

 • Minna Sarvijärvi Kurusta

 • Petra Schulze Steinen Valkeakoskelta

 

Suosittelen vahvasti, että myös Sinä pirkanmaalainen äänestäjä löydät tuolta listalta ehdokkaasi – toki lisään listalle myös kolme miesehdokasta eli Pertti Hakanen Sastamalasta sekä Matti Järvinen ja Antti Juva Tampereelta!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Aluevaalit 2022, aluevaalien ennakkoäänestys, Pirkanmaan aluevaalit, Katariina Pylsy, Petra Schulze Steinen, Minna Sarvijärvi, Pilvi Kärkelä, Hanna Holma, Linda Lähdeniemi, Pertti Hakanen, Matti Järvinen, Antti Juva, Mervi Pulkkinen,

Yhdessä yössä vänrikistä pakanaksi!

Tiistai 11.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Siitä on 54 vuotta, kun tammikuun 10. päivän ja tammikuun 11. päivän välisenä yönä muutuin vänrikistä pakanaksi!

 

Sain virallisen ylennyksen vänrikiksi tammikuun 10. päivänä vuonna 1968.  Joukko-osastoni oli Panssarintorjuntakomppania Säkylässä Porin Prikaatissa.

 

Opiskelu kuitenkin kutsui tai oli oikeastaan jo kutsunutkin, sillä menin kolmisen päivää myöhästyneenä opiskelemaan agrologiksi Mustialan Maatalousopistoon Tammelaan.

************

 

Muut kurssilaiset oli edellisyönä kastettu Nuoriksi Veljiksi, mutta minä onneton jäin siis pakanaksi.

 

Kaikki lukemattomat puheet alkoivat ruokalassa näin:

 

”Arvoisat Vanhat Veljet, Nuoret Veljet ja se yksi pakana!”

 

En toki menettänyt mielenrauhaani, mutta hartaasti toivoin, että pian saisin kasteen ja pääsisin pois pakanuudestani.

 

Vanhoilla Veljillä oli kuitenkin kiireitä ja viikon verran sain kuunnella noita ”…ja se yksi pakana” –puheita!

 

Pakanuudestakin selvisin ja keväällä 1970 oli aika valmistua agrologiksi!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yhdessä yössä vänrikistä pakanaksi!, Mustialan Maatalousopisto, Mustiala, Porin Prikaati, Panssarintorjunta, Panssarintorjuntakomppania, agrologi,

Puolustusministeri Antti Kaikkonen eilen; "Naton ovi pysyy auki"

Maanantai 10.1.2022 - -Esko Erkkilä-

IMG_4800.JPG

Puolustusministeri Antti Kaikkonen totesi viisaasti eilen Yle Uutisissa klo 17.00 näin:

 

”Tämä yksi aihe, mistä ensi viikolla keskustellaan. Edessä on tärkeitä keskusteluja Venäjän ja Yhdysvaltojen, Venäjän ja Naton, ETYJ:n piirissä, en uskon niin, että tätä ovea meiltä suljettaisiin.

 

Tästä on saatu tuoreet arviot ja takeet viimeksi Naton suunnalta ja on tietysti Suomelle tärkeää, että nämä asiat pysyvät meillä omissa käsissämme.”

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Naton ovi pysyy auki, Antti Kaikkonen, puolustusministeri Antti Kaikkonen, Nato, Nato ja Suomi,

Nyt kirkkokin saa rajata jumalanpalveluksiin osallistuvien määrää!

Sunnuntai 9.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Koronatilanne aiheuttaa mielenkiintoisia tilanteita ja eräs näistä tilanteista on se, että kirkko joutuu rajaamaan jumalanpalveluksiin osallistuvien seurakuntalaisten määrää!

 

Uskallan toki ounastella, että seurakuntalaisten määrän rajaaminen on näennäistä, sillä tuskinpa jumalanpalveluksiin ja hartaushetkiin osallistuvien seurakuntalaisten määrät ylittäisivät muutenkaan nyt asetettuja turvallisuusrajoja!

 

IMG_4799.JPG

 

Ylöjärvellä rajataan jumalanpalveluksiin osallistuvien seurakuntalaisten määrät näin:

 

 • Ylöjärven kirkko 140 osallistujaa

 • Kurun kirkko 90 osallistujaa

 • Viljakkalan kirkko 75 osallistujaa

 

*************

 

IMG_4756.JPG

 

Osallistuin Viljakkalan kirkossa järjestettyyn aattoillan hartaushetkeen 24.12.2021 ja silloin siellä osanottajarajaus oli tehty siten, että joka toiselle penkkiriville pääseminen oli estetty kuminauhavirityksellä!

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Nyt kirkkokin saa rajata jumalanpalveluksiin osallistuvien määrää!, Nyt kirkkokin saa rajata jumalanpalveluksiin osallistuvien määrää! Viljakkala, Viljakkalan kirkko, Kurun kirkko, Ylöjärven kirkko, Viljakkalan seurakuntapiiri, Kurun kappeliseurakunta,

Tampereen kaupunki kannustaa vaalivirkailijoita ottamaan kolmannen koronarokotteen!

Lauantai 8.1.2022

Olen ilmoittautunut vaalivirkailijaksi aluevaaleissa 23.1.2022.

 

Tampereen kaupunki lähetti kaikille vaalivirkailijoille eilen sähköpostiviestin, jossa kerrottiin mahdollisuudesta saada kolmas koronarokote!

 

”Tampereen kaupunki on nopeuttanut aluevaaleissa mukana olevien vaalivirkailijoiden mahdollisuutta saada kolmas koronarokote. Vaalivirkailijan iästä riippumatta rokotteen voi saada, kunhan 2. rokotuksesta on vähintään 3 kuukautta aikaa.

 

Vaalivirkailijat voivat käydä ottamassa rokotuksen Hatanpään koronarokotusyksikössä ilman ajanvarausta ns. Walk in -rokotuksena. Toimipiste on auki joka päivä kello 8-18.”

 

 

Arvostan Tampereen kaupungin toimintaa vaikka se ei aiheutakaan kohdallani toimenpiteitä, sillä olen ottanut kolmannen koronarokotteen jo muutama päivä sitten.

 

 

Toivon, että myös muut kunnat noudattavat Tampereen kaupungin menettelyä!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Tampereen kaupunki kannustaa vaalivirkailijoita ottamaan kolmannen koronarokotteen!, kolmas koronarokote, aluevaalit, aluevaalien vaalivirkailijat,

Viisikymmentäneljä vuotta sitten opitut pätevät edelleen!

Perjantai 7.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Opiskelin agrologiksi Mustialan Instituutissa 1968 – 1970 ja näin lumisena talvena muistan hyvin, kun Nuorina Veljinä saimme pitää koulu- sekä asuntola-alueemme lumesta puhtaina.

 

Instituutissa oli silloin kova komento ja eräs sen ilmenemismuoto oli lumipenkkojen 45 asteinen kulma!

 

Kaikki lumipenkat piti olla ensinnäkin viivasuoria ja kaikki lumipenkat piti olla 45 asteen kulmassa.

 

 

IMG_4796.JPG

 

Saamani oppi on pysynyt kirkkaana mielessä, sillä yhä edelleenkin vaadin itseltäni, että lumipenkat pitää olla täsmälleen 45 asteen kulmassa!

 

*******************

Pyrin Instituutissa olemaan ”näkymätön”, jotta en olisi hankkinut itselleni ylimääräisiä lumihommia ja onnistuinkin siinä varsin hyvin, sillä säästyin niiltä.

 

Eräs työläimmistä lumihommista oli ”lentokentän avaaminen” ja se oli lentopallokentän avaaminen joskus helmi-maaliskuun vaihteessa, jolloin Vanhat Veljet halusivat aloittaa lentopallon pelaamisen ulkokentällä.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mustiala, Instituutti, Mustialan Instituutti, Maatalousopisto, Mustialan Maatalousopisto, Agrologi, lumityöt, lumipenkat pitää olla 45 asteen kulmassa,

Millaiseen tilanteeseen olemme päätymässäkään!

Torstai 6.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Koronatilanne kehittyy huonompaan suuntaan kiihtyvällä vauhdilla.

 

Ei ole kauaakaan, kun taivastelimme uusien tartuntojen määrää niiden ylittäessä koko maan tasolla sadan tapauksen määrän!

 

Eilen meille kerrottiin, että Suomessa oli tavattu 6.791 uutta koronatapausta, mutta se on kuitenkin pientä sen rinnalla, että Ruotsissa oli samaan aikaan peräti 17.320 uutta koronatapausta.

 

Tapausten määrän kasvaessa on toki todettava, että koronatartuntojen ärhäkkyys on pienentynyt, sillä sairaalahoidon tarve on pysynyt koko ajan maltillisena.

 

 

Koronan merkitys kansakunnan toimintakyvyn kannalta tulee päivä päivältä yhä keskeisimmäksi, sillä sairastumiset ja karanteenit alkavat olla yhteiskuntamme kannalta merkityksellisiä – bussilinjojen peruminen kuljettajien sairastumisen vuoksi ovat yksi ilmentymiä!

 

Suuria kysymyksiä jatkossa ovat koulujen mahdollinen siirtyminen etäopetukseen, aluevaalit sekä niiden merkitys koronatilanteeseen.

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Korona, koronan leviäminen, koulut etäopetukseen?, aluevaalit, aluevaalit ja korona,

Sanooko kolmas kerta toden?

Keskiviikko 5.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Sain tälle päivälle kolmisen viikkoa sitten tunnin ja kahdenkymmenen minuutin odotusajan jälkeen rokotusajan kolmanteen koronarokotukseen.

 

Ajat olivat silloin kortilla, mutta Kaukajärven terveysasemalta löytyi aika 4.1.20222 klo 9.25:lle!

 

Saamani ajan jälkeen aikoja on tullut tarjolle runsaasti, mutta olen pitänyt kiinni tuolloin saamastani ajasta ja eilen oli aika lunastaa se.

 

Itse toimenpide oli kivuton ja ihmettelenkin, että niin monet protestoivat koronarokotuksia.

 

Koronarokotukset ovat itselle suuri helpotus, mutta erityisesti ne ovat suuri helpotus ja kädenojennus kaikille muille!

 

On käsittämätöntä, että jotkut jääräpäät edelleen kieltäytyvät koronarokotuksista – sitä en voi ymmärtää!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ensimmäinen koronarokotus, toinen koronarokotus, kolmas koronarokotus,

Työt eivät voi mennä lakkoon!

Tiistai 4.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Ammattiyhdistysliike on menettänyt sen merkityksen, jolla se entisaikaan pysäytteli tehtaita ja ajoi talouselämän kaaokseen.

 

Sain olla työelämässä töissä alalla, jolla oli suurena riesana lakkoherkkyys – kyseessä oli elintarviketeollisuus ja siellä häirikkönä vasemmistoliittojohtoinen Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL.

 

SEL on käsittääkseni sopeutunut järkevään toimintaan, sillä siellä on nähty, että mesoamisella ”porsas tekee perseelleen suurinta kiusaa”!

 

”Loimaan kassan” eli Yleinen työttömyyskassa YTK:n aseman vahvistuminen on osaltaan vaikuttanut perinteisen ammattiyhdistysliikkeen merkityksen ja voiman supistumiseen.

 

***************

 

Työmarkkinoiden erääksi johtavaksi häiriköksi on pyrkimässä Ammattiliitto Pro, mutta onneksi heikolla menestyksellä, sillä mm. UPM:n tehtaille on Pron julistaman lakon aikana saapunut töihin 2/3 toimihenkilöistä!

 

 

On jälleen paikallaan muistuttaa lakkoilun eräästä keskeisimmästä totuudesta eli siitä, että…

 

…lakon aikana työt eivät ole lakossa!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Työt eivät voi mennä lakkoon!, ammattiyhdistysliike, ay-liike, Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL, elintarviketeollisuus, Yleinen työttömyyskassa YTK, Loimaan kassa, Ammattiliitto Pro, lakon aikana työt eivät ole lakossa,

Puuston vuotuinen kasvu on tehokas tapa sitoa hiiltä

Maanantai 3.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Nykyaika on mennyt melkoiseksi vouhkaamiseksi ihmisten hiilijalanjäljen tiimoilta.

 

Sitran mukaan suomalaisen keskimääräinen hiilijalanjälki on n. 10 tonnia CO2e/asukas/vuosi (CO2e = hiilidioksidiekvivalentti).

 

Kymmenen tonnin suuruinen hiilijalanjälki tuntuu lukuna suurelta, mutta se asettuu oikeaan mittakaavaan, jos kyse on pienenkin metsälön metsänomistajasta.

 

 

IMG_4794.JPG

 

Metsäkeskuksella on Pirkanmaalla menossa ”Metsien hiilinielu kasvuun Pirkanmaalla” –hanke ja pyysin heiltä arvion Maatalousyhtymämme metsien puustoon sitoutuneen hiilen määrästä.

 

Kuvassa on kotipalstan puuston hiilivaraston arviointi ja siitä selviää, että vaatimattomalla 7,4 hehtaarin alalla vuotuinen kasvu sitoo hiiltä yhteensä 25 tonnia eli hiilidioksidiksi laskettuna 91 tonnia CO2e!

 

Maatalousyhtymämme ydinpiirissä on 9 henkilöä ja saatesanoissa hankkeen vetäjä toteaakin sattuvasti, että jo tuon palstan kasvu kompensoi ne hiilipäästöt, ”jotka noin 9 suomalaista tuottaa vuodessa”.

 

Kuvassa näkyvän kotipalstan puuston hiilivarasto on 777 tonnia!

 

Maatalousyhtymällämme on tuon kotipalstan lisäksi 2,9 hehtaarin suuruinen perämetsäkappale ja kun kolmella pojalla yhdessä sekä Rouvalla erikseen on omistuksessaan metsää, niin eipä tarvitse hiilivouhkaajien edessä kärvistellä!

 

Pitää vielä erikseen mainita, että tuon kotipalstan hiilisidonnat kattavat 28 auton käytöstä syntyvät hiilipäästöt!

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Puuston vuotuinen kasvu on tehokas tapa sitoa hiiltä, hiilensidonta, CO2e = hiilidioksidiekvivalenttia, Sitra, Metsäkeskus, Metsien hiilinilu kasvuun Pirkanmaalla-hanke, Pirkanmaa, hiilivarastot, vouhkaaminen,

Valtiojohtomme on yksimielinen mahdollisuudestamme hakea Nato-jäsenyyttä

Sunnuntai 2.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Ounastelin jo Uudenvuodenaattona, kun pääministeri Sanna Marin julkisti uudenvuodentervehdyksensä, että hän ja Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö ovat yhdenmukaistaneet sanomansa Suomen mahdollisuudesta itsenäisesti päättää Nato-hakemuksestaan.

 

 

IMG_4792.JPG

 

Ounasteluni osoittautuivat oikeiksi, sillä Niinistö totesi eilisessä uudenvuodenpuheessaan mahdollisesta Nato-jäsenyyshakemuksestamme näin:

 

”Ja todettakoon taas kerran: Suomen liikkumatilaan ja valinnanmahdollisuuksiin kuuluu myös mahdollisuus liittoutua sotilaallisesti ja hakea Nato-jäsenyyttä, jos niin itse päätämme. Naton asia on niin sanottu avoimien ovien politiikka, jonka jatkuminen on Suomelle toistuvasti julkisestikin vahvistettu.”

 

**************

 

Niinistön puheen jälkeen oli mielenkiintoista todeta Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehn´n twitter-kommentti, joka kuului näin!

 

”Suomen liikkumatilaan ja valinnanmahdollisuuksiin kuuluu myös mahdollisuus liittoutua sotilaallisesti ja hakea Nato-jäsenyyttä, jos niin itse päätämme.” Selkeä ja tärkeä viesti tähänkin hetkeen, ja muutenkin painava puhe. Kiitos!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

1 kommentti . Avainsanat: Valtiojohtomme on yksimielinen mahdollisuudestamme hakea Nato-jäsenyyttä, Nato, Nato-jäsenhakemus, Suomen jäsenhakemus Natoon, Sanna Marin, Sauli Niinistö, Sauli Niinistön uudenvuodenpuhe, Olli Rehn, Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn,

Vuosi 2022 alkaa mielenkiintoisesti

Lauantai 1.1.2022 - -Esko Erkkilä-

Pääministeri Sanna Marin totesi eilen uudenvuoden tervehdyksessään, että Suomi pitää yllä mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä.

 

Suora lainaus kuuluu näin:

 

”Pidämme yllä myös mahdollisuuden hakea Nato-jäsenyyttä. Meidän on syytä vaalia tätä valinnanvapautta ja pitää se todellisena, sillä se koskee jokaisen maan oikeutta päättää omista turvallisuusratkaisuistaan. Se kuuluu eurooppalaisen turvallisuuden perustaan, joka kirjattiin ETYJ:n periaatteisiin. Osoitimme, että opimme menneisyydestä. Pidämme liikkumatilastamme vahvasti kiinni.”

 

Presidentti Niinistö käsitteli samaa asiaa radion Ykkösaamussa eilen ja nyt odotankin, että käsitteleekö Tasavallan Presidentti tätä asiaa tänään uudenvuoden puheessaan.

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Vuosi 2022 alkaa mielenkiintoisesti, pääministeri Sanna Marinin uudenvuoden tervehdys, presidentti Niinistön haastattelu radion Ykkösaamussa 31.12.2021, Suomen kanta Natoon liittymisessä, Suomi ja Nato, Nato,

Pihamännyt nurin, pätkiksi, klapeiksi ja pinoon!

Perjantai 31.12.2021 - -Esko Erkkilä-

Pieneltäkin omakotitalotontilta saa neljänkymmenen vuoden aikana mukavasti polttopuita, mutta se vaatii, että moottorisaha laulaa ja kirveellä tehdään hommia.

 

****************

 

Nyt oli vuorossa kahden pihamännyn kaataminen ja siitä hommasta tässä pieni kuvaraportti:

 

 

 

IMG_3793.JPG

 

Vaikka noiden kahden männyn kaatamisen piti olla helppo ja turvallinen homma, mutta siitä huolimatta esim. vakuutusasioiden hoitamiseksi päädyimme antamaan kaatohomman ammattiyrityksen huolehdittavaksi.

 

 

IMG_3794.JPG

 

 

IMG_3797.JPG

 

 

Kaatuu!!!

 

 

IMG_3798.JPG

 

Komeita pöllejä!

 

 

IMG_4526.JPG

 

Halkomista odotellessa!

 

 

IMG_4527.JPG

 

Vuosirenkaat olivat komeita!

 

 

IMG_4664.JPG

 

Isot pöllit klapeiksi viimeisenä!

 

 

IMG_4674.JPG

 

”Lyijykynän paksuisetkin” ovat kelvollisia polttopuiksi!

 

 

IMG_4682.JPG

 

 

Lopputuloksena kaksi pinoa!

 

 

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Pihamännyistä polttopuita, Vakuutukset oltava kunnossa pihapuita kaadettaessa, Vastuuvakuutus,

Vanhemmat kirjoitukset »