Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Aselakia pitää tiukentaa

Perjantai 29.7.2011 - -Esko Erkkilä-


Presidentti Halonen antoi keskiviikkona 27.7.2011 haastattelun Yleisradiolle sekä MTV:lle.

 

Haastattelussa Halonen otti esille joitain asioita, joista voin olla hänen kanssaan samaa mieltä. Saattaa olla ensimmäinen kerta, kun olen jostain asiasta samaa mieltä Halosen kanssa!

 

Halonen mainitsi haastattelussa, että aselakia ja muuta asiaan vaikuttavaa lainsäädäntöä pitäisi edelleen tiukentaa. ”Miehen puhetta”!

Olen aina ihmetellyt, että mihin tavallinen ihminen tarvitsee aseita. Erityisesti pistooliluokan aseiden hallussapito on järjetöntä.

Uuden aselain säännökset pitää ulottaa koskemaan myös ampumaratoja.

Ampumaradat – joita takavuosina on sallittu ”rakentaa”, aiheuttavat ympäristölleen paljon harmia. Usein ne ovat aloittaneet pienen porukan ammuskelulla soramontussa ja sitten toiminta on laajentunut. Virkavalta on sokeasti hyväksynyt nämä ammuskelupaikat ampumaradoiksi ja näitä virheitä on vaikea saada korjatuksi.

Tiedän tapauksen, jossa kaksikin poliisimiestä on ”nähnyt” ampumaradan lupaehdoissa vaaditun suoja-aidan, vaikka kukaan muu ei sitä ole koskaan maastossa havainnut. Ampumaradan hyväksyneet poliisit omaavat siis ihmeellisen näkökyvyn. Todellisuudessa lienee, että poliisimiehet eivät ole paikalla edes käyneet, vaan nimet on laitettu lupapaperiin ampumaradan puuhamiehen kammarissa!

Aselakia uudistettiin vast´ikään. Suunta uudistuksessa oli oikea, mutta askel liian lyhyt. Olisi kaivattu rajoittavampaa lakia.

Sisäministeri Päivi Räsänen on luvannut lain seuraavan vaiheen valmistelussa ottaa huomioon ampuma- ja metsästysharrastajien näkemykset. Pidän ministerin ennakkoasennetta valitettavana ja toivon, että Räsäselle ei ”mene pupu pöksyyn” aselain valmistelussa.

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Aselaki, aselakia on tiukennettava,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini