Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Miljoonalaatikot on joskus hyvä inventoida

Keskiviikko 27.6.2012 - -Esko Erkkilä-


Miljoonalaatikot ovat tuttuja joka perheessä. Ne ovat miesväen ”hallinnoimia” naisten romulaatikoiksikin kutsumia todellisia aarrelaatikoita, joiden sisällöstä löytyy ratkaisu mitä moninaisimpiin ongelmiin.

 

Muistan kotoani, jossa isälläni oli kärryvajan eteisessä sijaitsevalla hyllyllä muutama miljoonalaatikko. Niiden kätköistä löytyi aina tarvikkeet kaikkinaisiin pieniin korjauksiin ja ratkaisut muihinkin ongelmiin.

 

Olen jatkanut isäni viitoittamalla tiellä. Meillä miljoonalaatikot ovat vanhoja työkalupakkeja, joissa on mitä erilaisimpia työkaluja ja muuta todella tarpeellista ”roinaa”.

 

Mökkivajan siivouksen yhteydessä tein inventointiretken työkalupakkien ehtymättömään tarjontaan.

 

Totesin, että inventointi oli enemmän kuin paikallaan. Huomasin, että työkalupakeissani oli paljon sellaista tavaraa, jota olisin tarvinnut muutama päivä sitten.

 

Etsin pari päivää sitten mm. tulppa-avaimia ja en löytänyt niitä mistään. Nyt huomasin, että seitsemässä työkalupakissa oli yhteensä peräti 18 tulppa-avainta. Nyt löytämistäni tulppa-avaimista ainakin puolisen tusinaa olisi soveltunut sen sytytystulpan irrottamiseen, joka muutama päivä sitten oikkuili!

 

Ruuvimeisseleitä löysin pakeista yhteensä lähes seitsemänkymmentä eli ruuvimeisseleissäkin löytyy!

 

Inventoinnin tulos oli yhdet hohtimet ja yli kymmenkunnat erilaiset pihdit sekä tongit.

 

Kiintoavaimia ja erilaisia hylsyavaimia löytyi mukava lajitelma.

 

miljoonalaatikko1

 

Inventointini kaunein löydös oli japanilaisvalmisteinen nuken jalkineen lesti – tai sellaiseksi ainakin sen mielsin! Voisikohan japanilaistytön jalka olla noin pieni ja siro?

 

miljoonalaatikko2

 

Mökkimme miljoonalaatikot on nyt läpikäyty ja tavarat ovat pakeissa jonkinmoisessa järjestyksessä varastorakennuksen hyllyllä.

 

Kysymys kuuluu nyt:

"Mistä pakista löydän kulloinkin etsimäni työkalun tai muun tarvikkeen?"

 

 

Olen muuten sitä mieltä, että naisten miljoonalaatikoiksi voidaan vallan hyvin kutsua niitä laatikoita, jotka sisältävät  tarpeellisia ja tarpeettomia ompelutarvikkeita! Hyvin tarpeellisia nekin!

 

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: miljoonalaatikot, miljoonalaatikko, ompelutarvikelaatikko,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini