Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Mieletön tekopohjavesihanke Tavase ja TKL:n bussien korjaaminen Virossa olivat Hydepark-puheeni aiheina

Sunnuntai 21.10.2012 - -Esko Erkkilä-


Sumeliuksenkadun Klubi Oy tuottaa asiakkailleen sosiaalisia ja terveydenhuollollisia kuntoutus-, liikunta-, harrastus- ja virkistyspalveluja.

 

Se järjesti toimintansa tukemiseksi Hydepark-puhetilaisuuden Tammelantorilla eilen eli 20.10.2012.

 

Koen itseni hyväksi puhujaksi ja varasin tilaisuudesta viiden minuutin pituisen ajan puheelleni. Sumeliuksenkadun Klubi Oy veloitti viiden minuutin puheesta 30,00 euroa ja koska näin, että rahat menevät hyvään tarkoitukseen, maksoin mielihyvin pyydetyn summan.

 

Tilaisuuden tuotto meni Tampereen Ensi- ja turvakoti ry:n toiminnan tukemiseen ja totesinkin, että harvoin pääsee osallistumaan niin tärkeään projektiin!

 

 hydeholli

Hydepark-tilaisuuden juontajana toimi Harri Holli.

Holli on Tampereella tullut tunnetuksi vapaaehtoistyöntekijänä ja aiemmin hän oli menestyksekäs jalkapallomaalivahti.

 

 

hydesirkkamerikoski

 

"Rahastonhoitajana" tässä tilaisuudessa toimi sosiaalineuvos Sirkka Merikoski (oikealla), joka tässä keskustelee erään Hydepark-puhujan eli Anneli Kivistön kanssa.

 

 

*****************

 

Keskityin puheessani kahteen asiaan eli mielettömän Tavase-hankkeen vastustamiseen ja toisen yhtä mielettömän projektin eli TKL:n bussien Virossa tapahtuvan korjaamisen arvosteluun!

 

Tapaan laatia puheideni valmisteluvaiheessa iskusanaliuskan ja niin tein nytkin.

 

Liitän iskusanaliuskani tähän (muistakaa, että iskusanaliuska on muistin tukena, kun asioista esitetään):

 

 

********************

 

 

”Hyvät kuulijat!

 

Nimeni on Esko Erkkilä ja edustan Suomen Keskustaa.

 

Keskityn nyt vain kahteen asiaan:


1.      Tampereen sinisten bussien korjaamiseen Virossa

2.      Tekopohjavesihanke Tavaseen

 

Kuka on tänään kulkenut sinisillä busseilla?

 

TKL korjauttaa niitä Virossa.

 

Epäkuntoinen bussi hinataan Helsinkiin, konstaillaan laivaan, konstaillaan laivasta Tallinnassa, hinataan virolaiselle korjaamolle, korjataan siellä, ajetaan satamaan, ajetaan laivaan, rahdataan Helsinkiin ja ajetaan Helsingistä Tampereelle.

 

Mitä tämä rumba maksaa?

 

Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen eli TKL:n johtokunnan puheenjohtajan Petri Siuron puheenvuoro Tampereen kaupunginvaltuustossa 18.6.2012!


Siuro sanoi sanatarkasti mm. näin: "Miksi busseja käytetään Virossa? Niin johtuu siitä, että se on huomattavasti halvempaa ja työn laatu on siellä erittäin hyvä."

 

Mikä on tämän toiminnan ympäristöä tuhoava vaikutus?

 

Tampereen Infran johtokunnan varapuheenjohtajana tiedän, että Nekalassa sijaitsevan korjaamon asentajia pitäisi liiketaloudellisin perustein laittaa kilometritehtaalle, sillä bussilinjojen yksityistämisen ja bussien Virossa tapahtuvan korjaamisen vuoksi asentajille ei ole töitä riittävästi.

On irvokasta, että Vihreän valtuustoryhmän edustaja puolustelee TKL:n sinisten bussien korjaamista Virossa!

 

********************

 

Tekopohjavesihanke Tavase:

 

Valitettavan harvat tamperelaiset tuntevat Tavasen.

 

Kyseessä on takavuosina polkaistu hanke Tampereen ja Valkeakosken seudun vesihuollon hoitamiseksi.

 

Paljonko Tampereen seudulla on vuotuinen sademäärä?

 

Se on 70 – 75 senttiä, kun huomioidaan mm. lumen vesiarvo.

 

Tavasen haaveena on sadettaa Kangasalan ja Pälkäneen harjuihin Roineen vettä ja löytää samainen vesi harjujen kupeeseen kaivetuista kaivoista sekä pumpata se "pohjavetenä" Ruskon vedenkäsittelylaitoksen kautta Tampereelle juomavedeksi.

 

Kokeissa on merkkiaineella värjätystä koevedestä löydetty vain murto-osa ja valtaosa koevedestä on hävinnyt taivaan tuuliin. Merkkivettä löytyi sellaiselta alueelta, jonne sitä ei missään tapauksessa olisi saanut mennä.

 

Systeemi ei siis toimi.

 

Arvatkaa, että mikä on sen vesipatsaan korkeus, jota Tavase suunnittelee sadettavansa Suomen kauneimpiin harjumaisemiin?

 

Vesipatsas olisi korkeudeltaan 863 metriä eli 5,29 kertaa Näsinneulan korkeus!

 

Kuka uskoo, että harjut kestäisivät näin runsaan keinosadetuksen?

 

Hanke on mieletön.

 

Tavase-hanke on epäekologisena hylättävä ja siitä aiheutuneet 7 miljoonan euron kustannukset on kirjattava Tampereen kaupungin kirjanpitoon.  Näin säästymme 200 miljoonan euron kustannuksilta, sillä Kangasalan ja Pälkäneen imeytysalueiden tuotto ei koskaan tule riittämään luvattuihin vesimääriin – tarvitaan toinen vastaava laitos Hämeenkyrön, Nokian ja Ylöjärven Pinsiöön.

 

Kaupinojan laitoksen saneeraaminen 15 miljoonan euron panostuksella varmistaisi Tampereelle todellisen lähiveden saannin.

 

Tamperelaisilla ei ole oikeutta tuhota Kangasalan eikä Pälkäneen harjuja!”

 

******************

 

hydehollijaesko

 Kuvaaja: Pia-Christina Roth

Olen tässä kuvassa yhdessä Harri Hollin kanssa.

 

 

Hydepark-teltalla oli hyvät äänentoistolaitteet, joten puheeni tavoitti lähes kaikki Tammelantorilla olleet tamperelaiset.

 

Tamperelaiset olivat puheeseeni hyvin tyytyväisiä, sillä sain puheenvuoroni jälkeen paljon positiivista palautetta!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Sumeliuksenkadun Klubi Oy, Harri Holli, Sirkka Merikoski, Anneli Kivistö, Tampereen Ensi- ja turvakoti ry, Hydepark, Tavase, TKL:n bussien korjaaminen Virossa, Petri Siuro, Vihreät, Tampereen Vihreä valtuustoryhmä,


Kommentit

22.10.2012 15.39  e.mörkö

Silläkin Esko on yötä sisäpiirin tietoa vaikka kuinka paljon, niin kerrotko nyt vielä kuinka monta TKL-bussia viroon on hinattu ja mitä hinauspalvelua on käytetty?
Ja mikä on se korjaus mikä niihin on sitten tehty.

22.10.2012 17.34  Esko Erkkilä

Kiitos viestistäsi e.mörkö!

En ole tavannut ketään, jonka mielestä yhdenkään TKL-bussin korjaaminen Virossa olisi perusteltua.

-Esko Erkkilä-

22.10.2012 19.53  e.mörkö

Vaikka niinkin sitten. Mutta kysymys olikin, että montako niitä sinne on hinattu. Ja mikä hinauspalvelu ne sinne on vienyt. Ja mikä on ollut se vika joka on estänyt ne ajamasta sinne vaan on jouduttu hinaamaan.

24.10.2012 9.35  jepjep

Tekstistä käy ilmi, että Eskon käsitys TKL:n hankkimista virolaisista palveluista ei vastaa todellisuutta. Säälittävää.

24.10.2012 20.10  Esko Erkkilä

Kiitän kannustavista kommenteista!

Puolustan tamperelaista autonasentajaa,puolustan tamperelaista työtä ja puolustan suomalaista veronmaksajaa, kun olen ottanut voimakkaasti kantaa siihen, että myös Tampereen kaupungin työt yritetään viedä ulkomaille.

Tapasin tänään miesjoukon Pähkinämäenkadulla, joka päivitteli kerrostalojensa korjaustöiden valumista ulkomaisten rakennusyritysten suoritettavaksi.

Korjaustöiden suorittamista oli markkinoitu miesten kertoman sillä, että niiden avulla työllistettäisiin tamperelaisia rakennustyöläisiä.

Todellisuudessa työt ovat kuitenkin valuneet virolaisten tehtäväksi.

Kertomani esimerkki on osoitus, että suomalaista työtä puolustamaan tarvitaan toimenpiteitä. Kirjoitteluni ehkä osaltaan auttaa avaamaan kansalaisten silmät.

24.10.2012 20.43  tasa arvon aika on nyt

Esko on osin oikeassa. Olisi toki hyvä koettaa suosia kotimaista. Toisin sitten taas vaakakupissa painaa sekin, että yhtä lailla ihmisiä ne ulkomaalaisetkin ovat. He voivat tulla oloista jossa ei ole suomen kaltaista kattavaa sosiaalijärjestelmää. Suomessahan ei ole välitöntä hengenvaaraa olla työttömänä. Valtio ja kunnat maksaa perustoimeentulon. Kaikkialla näin ei silti ole ja esim. työtön venäläinen voi olla tosi ahtaalla. Heilläkin se leivänkannikka oikeastikin voi olla kiinni vaikka juuri tästä tamperelaisesta kerrostalon saneeraamisesta.

Eli mielestäni ensisijaisestitulisi vaalia maailmanlaajuista tasa-arvoa kun siihen on mahdollisuus. Toisekseen sitten vasta näitä muita asioita.

24.10.2012 21.17  Esko Erkkilä

Kiitokset nimimerkille "tasa arvon aika on nyt".

Sallin ja jopa toivon erilaisia mielipiteitä, joten antakaa palaa!

Lupaan, että en poista omasta kannastani poikkeavia mielipiteitä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini