Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Halusin ja sain Tampereelle Tavase-vaalit

Maanantai 29.10.2012 - -Esko Erkkilä-


Käydyt kunnallisvaalit olivat Tampereella tunnelivaalit, sillä Rantaväylän tunneli ja sen tarpeettomuus – joidenkin harvojen ehdokkaiden mielestä sen tarpeellisuus – muodostui vedenjakajaksi vaalivoittajien ja suurimpien häviäjien välillä.

 

Kirjoitan näitä rivejä vaalipäivän iltana klo 18.00 eli en tiedä vaalitulosta. Osaan kuitenkin ounastella, että tunneliin kriittisesti suhtautuneet korjasivat potin.

 

Olin vaalikamppailussa tunnelihanketta vastaan, mutta omalta kohdaltani pyrin tekemään eilisistä kunnallisvaaleista ensisijaisesti Tavase-vaalit.

 

Olen toiminut aktiivisesti mielettömän tekopohjavesihankkeen arvostelijoiden riveissä jo kahden vuoden ajan. 

 

Työni Tavasen vastustamisessa on huomioitu, sillä olen saanut vastustamiselleni vastakaikua – ihmiset ovat alkaneet kiinnostua mielettömästä hankkeesta.

 

Tulen jatkamaan Tavasen vastustamista täysin siitä riippumatta, miten kunnallisvaaleissa kävi. Koen Tavasen vastustamisen olevan tamperelaisten asialla olemista ja ajavan koko Pirkanmaan etua.

 

Sitä pienemmillä kustannuksilla veronmaksajat pääsevät mitä nopeammin Tavase kuopataan.

 

Myönnän, että kuoppaamiskynnys on korkea, sillä täysin turhaan hankkeeseen on nyt ehditty tuhlaamaan yli 7 miljoonaa euroa veronmaksajien varoja.

 

Summa on kuitenkin pieni, sillä Tavasen tulevat rahoitustarpeet ovat mittaamattomat.

 

Olen jokseenkin varma, että lupaviranomainen tulee vaatimaan uuden YVA:n ja sen laatiminen maksaa Tavasen tapauksessa yli miljoona euroa! Persaukisella firmalla ei ole kuin velkaa ja uuden YVA:n kustannukset olisi taas maksettava Tampereen kaupungin konsernipankista.

 

Olen ilokseni kuullut, että aikaisemmin Tavaseen myönteisesti suhtautuneet tahot eivät tule hyväksymään sitä velkarahoitusta, joka tarvittaisiin uuden YmpäristöVaikutustenArvioinnin (YVA) tekemiseksi.

 

Tampereella käydyt kunnallisvaalit olivat Tavase-vaalit ja niiden tuloksena Kangasalan, Pälkäneen, Valkeakosken, Akaan, Lempäälän, Vesilahden ja erityisesti Tampereen asukkaat ja veronmaksajat saavat huoahtaa helpotuksesta.

 

Helpotuksen huokaus kuuluu myös Nokian, Hämeenkyrön ja Ylöjärven suunnalta, sillä nyt ei ole pelkoa Tavasen läntisen imeytysalueen tulemisesta raiskaamaan Pinsiön soraharjuja!

 

-Esko Erkkilä-

Avainsanat: Tavase, Tavase-vaalit,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini